Γρεβενά: «Ράγισαν» και τα τσιμέντα στην κηδεία του 6χρονου Θωμά

Αντί στεφάνων, από τους γονείς του μικρού ζητήθηκε να δοθούν χρήματα για την αγορά απινιδωτών, οι οποίοι θα τοποθετηθούν στις σχολικές μονάδες των Γρεβενών

Must Read

Στην τελευταία του κατοικία, στα Γρεβενά, οδηγήθηκε απόψε ο 6χρονος Θωμάς, με συγγενείς, φίλους, αλλά και πλήθος κόσμου που δεν γνώριζε προσωπικά το αδικοχαμένο αγγελούδι να παραβρίσκονται στην κηδεία του, προκειμένου με πόνο ψυχής και με δάκρυα στα μάτια να πουν το τελευταίο «αντίο».

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στο Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας, παρουσία του Μητροπολίτη Γρεβενών Δαβίδ και πολλών ιερέων, καθώς ο παππούς του 6χρονου Θωμά είναι ιερέας. «Τραγική φιγούρα» η συντετριμμένη μητέρα του, που όλες αυτές τις ημέρες προσευχόταν για ένα θαύμα, βρίσκοντας, τελικά, το κουράγιο να πάρει την απόφαση για να προχωρήσει η δωρεά οργάνων του γιου της. Ως αποτέλεσμα, με το θάνατό του, ο Θωμάς έδωσε ζωή σε επτά παιδιά, συνανθρώπους μας από την Ελλάδα και την Ιταλία, που αναζητούσαν απεγνωσμένα μόσχευμα.

Μάλιστα, το μεγαλείο ψυχής της οικογένειας συνεχίστηκε, καθώς ζητήθηκε αντί στεφάνων να δοθούν χρήματα για την αγορά απινιδωτών, που θα τοποθετηθούν στις σχολικές μονάδες των Γρεβενών.

Όσον αφορά στις μεταμοσχεύσεις, οι δύο ομάδες γιατρών από την Ιταλία και την Ελλάδα ξεκίνησαν τη διαδικασία για τη λήψη των οργάνων του 6χρονου στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας χθες, Σάββατο 7 Ιανουαρίου. Προτού ξεκινήσουν, «υποκλίθηκαν» στο μικρό Θωμά και στους γονείς του, τηρώντας μέσα στο χειρουργείο ενός λεπτού σιγής ως φόρο τιμής, για την απόφαση που πήραν να μοιράσουν ζωή σε παιδιά που χαροπαλεύουν.

Σε κοριτσάκι στο Τορίνο θα ξαναχτυπά η καρδιά του

Την καρδιά του 6χρονου Θωμά λαμβάνει ένα εξάχρονο κορίτσι στο Τορίνο, που ζούσε με μηχανική υποστήριξη. Ολοκληρώθηκε η αφαίρεση του οργάνου και με όχημα μεταφέρεται στον Άραξο όπου περιμένει αεροσκάφος για να τη μεταφέρει στην Ιταλία.

Μάλιστα, η χαροκαμένη μητέρα, μέχρι και την τελευταία στιγμή ήταν σε επικοινωνία με τους γιατρούς, ευχόμενη να πάνε όλα καλά. «Να συνεχίσει να χτυπάει η καρδούλα του Θωμά και να πραγματοποιήσει τα όνειρα και του Θωμά και του παιδιού που θα τη λάβει», είπε και προκάλεσε ρίγη συγκίνησης σε γιατρούς και νοσηλευτές.

Οι πνεύμονες θα δώσουν πνοή σε έναν 11χρονο στο Μπέργκαμο, μέρος από το ήπαρ θα λάβει ένα βρέφος πέντε μηνών επίσης στο Μπέργκαμο και το άλλο τμήμα θα καταλήξει σε λήπτη στη Ρώμη. Στην Αθήνα μεταφέρθηκαν για να δοθούν σε μικρούς λήπτες οι νεφροί και οι κερατοειδείς.




Το χρονικό της τραγωδίας

Ο 6χρονος υπέστη αιφνίδια καρδιακή ανακοπή από άγνωστη, μέχρι στιγμής, αιτία στο σπίτι του στα Γρεβενά και μεταφέρθηκε διασωλημένο στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, τα ξημερώματα της Τετάρτης, ελλείψει διαθέσιμης κλίνης στην Θεσσαλονίκη.

Οι γιατροί της ΜΕΘ προχώρησαν στη διαδικασία «ψύξης» του εγκεφάλου, ωστόσο όπως δήλωσε ο κ. Ηλιάδης «δυστυχώς η καρδιακή ανακοπή ήταν τέτοιας φύσης, που προκάλεσε δυστυχώς ανεπανόρθωτες βλάβες στον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα να επιβεβαιωθεί και να πιστοποιηθεί ο εγκεφαλικός θάνατος».

Από την πρώτη στιγμή, εστάλη γενετικό υλικό στο Ωνάσειο, προκειμένου να εντοπιστεί από τι προκλήθηκε η ανακοπή, με δεδομένο ότι δεν υπήρξε κανένα διαγνωσμένο ιατρικό πρόβλημα.

*πηγή φωτό: makthes.gr, thestival.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This