Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Το δικαστήριο απέρριψε αίτημα αναβολής μέχρι τον Απρίλιο που ζήτησε ο Αλέξης Κούγιας

Ο γνωστός ποινικολόγος επικαλέστηκε προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους

Must Read

Δεν πρόλαβε καλά-καλά να ξεκινήσει η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για την ανθρωποκτονίας της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο και ο συνήγορός της, Αλέξης Κούγιας ζήτησε μια ακόμα αναβολή, αυτή τη φορά μακράς διαρκείας!

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο γνωστός ποινικολόγος ζήτησε αίτημα αναβολής της δίκης, επικαλούμενος επαγγελματικούς αλλά και σοβαρούς προσωπικούς λόγους.

Αμέσως μετά το «παρούσα» της 34χρονης κατηγορουμένης για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας και τη δήλωση παράστασης Πολιτικής Αγωγής από τον πατέρα του παιδιού,ο κ. Κούγιας ζήτησε την αναβολή της δίκης για μετά τον Απρίλιο.

Ο συνήγορος επικαλούμενος σειρά σοβαρών δικών που είναι σε εξέλιξη ή ξεκινούν άμεσα με «προβλήματα παραγράφων ή λήξεως 18μηνων» στα οποία πρέπει να παρίσταται ζητήσει από το δικαστήριο να προχωρήσει σε αναβολή. Αναφέρθηκε επίσης σε σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.

Ο κ. Κούγιας προανήγγειλε πως μεθαύριο Τετάρτη η εντολέας του θα απολογηθεί για τη δικογραφία που αφορά τον θάνατο των δύο μικρότερων παιδιών της και έκανε λόγο για κίνδυνο να «έχουμε αντιφατικές αποφάσεις».

Ξεκαθάρισε δε, πως μέχρι τον Απρίλιο δεν προτίθεται να ζητήσει την έξοδο της Ρούλας Πισπιριγκου από την φυλακή και τόνισε πως η υπόθεση μπορεί να αναβληθεί καθώς δεν τίθεται θέμα 18μηνου για την εντολέα του.

Μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Βρίσκομαι στη δύσκολη θέση για προσωπικούς λόγους και υγείας και εργασίας να ζητήσω αναβολή. Έχω παραδώσει από την Πέμπτη δικόγραφο με δίκες στις οποίες μετέχω με 18μηνα και άλλα ζητήματα, όπως παραγραφές.

Σήμερα έχω δίκη στο ΜΟΕ και στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων και στο ΜΟΔ. Αύριο έχω δίκη στη Σύρο, την Τετάρτη απολογείται η κα κατηγορουμένη για την άλλη υπόθεση κ.α. Τριάντα πέντε μικτά ορκωτά έχω μέχρι τον Απρίλιο. Έχω όμως και ζητήματα υγείας με θεραπείες μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Δεν υπάρχει θέμα 18μηνου, ούτε θα προβάλουμε αίτημα αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης. Παράλληλα, βαίνει προς ολοκλήρωση η ανάκριση για τα άλλα δύο παιδιά. Υπάρχει ο κίνδυνος να διεξάγεται αυτή η δίκη και να εκκινήσει άλλη δίκη ή να συγκροτηθεί άλλο μικτό ορκωτό και να υπάρχουν αντιφατικές αποφάσεις. Ζητώ να αναβληθεί η υπόθεση σε ρητή δικάσιμο μετά τον Απρίλιο».

Ωστόσο, τελικά το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα και ο Αλέξης Κούγιας θα αποδεσμευτεί από την υπόθεση προς το παρόν.

«Πρώτο μέλημα του δικαστηρίου είναι η απονομή της Δικαιοσύνης. Έχουμε μία κατηγορούμενη που είναι κρατούμενη. Δεν σημαίνει ότι μπορέί να δοθεί αναβολή επειδή αργέί το 18μηνο ούτε ότι πρέπει να παραμείνει κρατούμενη ή να δικαστεί όταν πλησιάζει το 18μηνο», ανακοίνωσε η πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ως σκεπτικο της απόρριψης της αναβολής, σύμφωνα με το newsbomb.gr.

 





Αμίλητη, ανέκφραστη και ντυμένη στα μαύρα, η καστανή πλέον Ρούλα Πισπιρίγκου έφτασε νωρίτερα στο Μικτό Ορκωτό δικαστήριο, όπου δικάζεται με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση της κόρης της, Τζωρτζίνας, που κατέληξε τον Ιανουάριο του 2021 στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία. 

Η 33χρονη μητέρα δικάζεται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, στον οργανισμό της οποίας βρέθηκε μεγάλη ποσότητα κεταμίνης. Σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει ο δικηγόρος της κατηγορούμενης, Αλέξης Κούγιας θα ζητήσει διακοπή ή αναβολή, λόγω φόρτου εργασίας.

Παράλληλα, η Ρούλα Πισπιρίγκου την ερχόμενη Τετάρτη θα μεταβεί εκ νέου στα δικαστήρια προκειμένου να απολογηθεί για τις συνθήκες θανάτων των άλλων δυο παιδιών της. Εάν η δίκη ξεκινήσει, η διαδικασία αναμένεται να είναι μακρά, καθώς ήδη οι μάρτυρες του κατηγορητηρίου είναι 53, ενώ οι μάρτυρες υπεράσπισης 20, μεταξύ των οποίων και 8 ιατροδικαστές.  

Διαβάστε ακόμα:

Ρούλα Πισπιρίγκου: Έφτασε η ώρα της πολύκροτης δίκης για την δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This