Τροχαίο Ξυλόκαστρο: Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καταγγέλλει ότι η 45χρονη ήταν ανασφάλιστη – Διαψεύδει ο αντιδήμαρχος

Must Read

Σε μία βαρύτατη καταγγελία προχώρηε η ΠΟΕ-ΟΤΑ σχετικά με το θανατηφόρο τροχαίο στο Ξυλόκαστρο με θύμα μία 45χρονη μητέρα δύο παιδιών, υπάλληλο καθαριότητας του δήμου, που σκοτώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν αυτοκίνητο έπεσε στο απορριμματοφόρο όπου βρισκόταν για την αποκομιδή σκουπιδιών. Συγκεκριμένα, αρχικά η ομοσπονδία με ανακοίνωσή της και αργότερα και ο ίδιος ο πρόεδρος, Νίκος Τράκας, κατήγγειλαν πως η γυναίκα εργαζόταν ανασφάλιστη, ρίχνοντας τα πυρά του στον Δήμο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα από την ομοσπονδία εργαζομένων στους δήμους «τόσο η αδικοχαμένη εργαζόμενη καθαριότητας όσο και το υπόλοιπο πλήρωμα του απορριμματοφόρου φέρεται να είναι ανασφάλιστο, δίχως εργασιακή σχέση με τον Δήμο. Και εάν αυτό επιβεβαιωθεί θα μιλάμε για ”έγκλημα” και όχι για δυστύχημα για το οποίο κανείς δεν θα συζητά σε δέκα (10) ημέρες».

Το ίδιο αναφέρει και ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νίκος Τράκας λέγοντας ότι «η σύμβαση εργασίας της 45χρονης πολύτεκνης μητέρας είχε λήξει και για είκοσι μέρες δούλευε χωρίς να έχει καλύψη».

«Η γυναίκα δούλευε χωρίς σύμβαση»

«Η γυναίκα δούλευε χωρίς σύμβαση» επιμένει να ισχυρίζεται ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νίκος Τράκας, παρά την διάψευση του αντιδήμαρχου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, σχετικά με την άτυχη 45χρονη δημοτική υπάλληλο.

«Η γυναίκα δούλευε χωρίς σύμβαση. Ήταν 20 μέρες που είχε λήξει η σύμβασή της. Εργαζόταν και δεν είχε καλύψη. Αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός και ο δήμος έχει την ευθύνη» λέει ο Νίκος Τράκας και διερωτάται «πώς ο δήμος έχει έναν εργαζόμενο που έχει λήξει η σύμβασή του και πώς πληρώνεται; Αυτό είναι ποινικό».

Επιπλέον ρίχνει τα βέλη του και στον δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης: «Περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις και τι γίνεται ακριβώς. Δεν βγαίνει πουθενά ο δήμαρχος, έχει εξαφανιστεί».

Διαψεύδει ο αντιδήμαρχος Ξυλοκάστρου

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Ξυλοκάστρου, Σπύρος Αποστολόπουλος, διέψευσε την καταγγελία, τονίζοντας πως «όλοι οι εργαζόμενοι στον δήμο μας είναι ασφαλισμένοι κανονικά».

«Τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει. Η άτυχη εργαζόμενη ήταν κανονικά ασφαλισμένη, καθώς και το υπόλοιπο πλήρωμα του απορριμματοφόρου. Εκφράζουμε τη βαθιά οδύνη μας για το τραγικό περιστατικό και τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια της εργαζόμενης. Αυτό που μας ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι να σταθούμε στο πλάι της οικογένειας που θρηνεί την απώλειά της» ανέφερε.

Απαντώντας στο πότε έληξε η 5μηνη σύμβαση της 45χρονης, ο κ. Αποστολόπουλος ανέφερε: «Έληξε αν θυμάμαι καλά μέσα Δεκεμβρίου, δεν είμαι του διαδικαστικού. Όμως υπάρχουν και άλλα προγράμματα συμβάσεων ορισμένου χρόνου για εργαζόμενους με τον δήμο. Η συγκεκριμένη γυναίκα έχει συνάψει νέα σύμβαση, εργαζόταν νόμιμα και βεβαίως ασφαλισμένη. Νόμιμα εργάζονται όλοι οι εργαζόμενοι του δήμου μας».

Όσον αφορά, δε, το δυστύχημα δήλωσε ότι το απορριμματοφόρο πραγματοποιούσε τακτικό δρομολόγιο, είχε φάρους, αλάρμ και ό,τι προβλέπεται. «Είμαστε όλοι συντετριμμένοι που μια νέα γυναίκα, έχασε τη ζωή της εν ώρα εργασίας με αυτό τον τρόπο. Το ΙΧ καρφώθηκε με ταχύτητα πίσω από το απορριμματοφόρο και τη σκότωσε. Αυτό που προέχει τώρα είναι να σταθούμε δίπλα στην οικογένειά της» κατέληξε ο αντιδήμαρχος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This