«Κρίμα, μόνο κρίμα; 16 χρονών παιδί;» – Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο Διονύσης «έφυγε» – Τι έδειξε η νεκροψία

Θρήνος στο Λάλα Ηλείας – Ποια ήταν η αιτία θανάτου

Must Read

Συγκλονισμένη και βυθισμένη στο πένθος είναι η μικρή κοινωνία του χωριού Λάλα της Αρχαίας Ολυμπίας στην Ηλεία και συγκεκριμένα ο οικισμός Πόθος, από τον θάνατο του 16χρονου Διονύση Αναστόπουλου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η νεκροψία που έγινε από τον ιατροδικαστή Ανδρέα Γκότση, έδειξε ως αιτία θανάτου του παιδιού την υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια.

Ο νεαρός μαθητής βρέθηκε αναίσθητος στο κρεβάτι του από τα αδέλφια του χθες το πρωί, όταν πήγαν να τον ξυπνήσουν για να πάνε στο σχολείο. Όσες προσπάθειες έκανε η οικογένειά του και ο Πρόεδρος του χωριού Νίκος Νικολακόπουλος που έσπευσε πρώτος στο σπίτι, δεν είχαν αποτέλεσμα…

«Με πήρε τηλέφωνο ο πατέρας ότι κάτι τρέχει με το μικρό… Πήγα εκεί, το παιδί ήταν αναίσθητο στο κρεβάτι, του έκανα μαλάξεις αλλά δεν είχε σφυγμό, δεν είχε τίποτα…», περιέγραψε στην εφημερίδα «Πατρίς» ο κ.Νικολακόπουλος, ο οποίος μετέφερε με το αυτοκίνητό του το παιδί στο σημείο που θα το παραλάμβανε το ΕΚΑΒ για να το μεταφέρει στο νοσοκομείο του Πύργου.

«Συνεννοήθηκα με τον πατέρα του, είχε καλέσει ασθενοφόρο, το πήρα με το αυτοκίνητο και συναντηθήκαμε στο δρόμο με το ασθενοφόρο… Κρίμα, μόνο κρίμα; 16 χρονών παιδί;», σχολίασε ακόμα ο Πρόεδρος του χωριού, ο οποίος είναι και φίλος της οικογένειας.

H οικογένεια του Διονύση μαζί με τον άτυχο 16χρονο σε παλαιότερες ευτυχισμένες στιγμές
φωτογραφία: patrisnews.com

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πατρίς» ο 16χρονος Διονύσης ήταν ήδη νεκρός όταν τον παρέλαβε το ΕΚΑΒ, αλλά έσπευσε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί έκαναν απέλπιδες προσπάθειες να τον επαναφέρουν.

Έγινε κανονικά η διαδικασία της ανάνηψης και του έκαναν και ηλεκτροσόκ στο ασθενοφόρο και αυτό επαναλήφθηκε και στο νοσοκομείο. Μάταια. Ήταν πολύ αργά.

Σύμφωνα με την «Πατρίς», αλλά και τις μαρτυρίες των συγχωριανών της οικογένειας, ο Διονύσης αντιμετώπιζε καρδιακά προβλήματα, είχε νοσηλευτεί παλαιότερα και στο Ωνάσειο. Φαίνεται ότι μία ίωση που αντιμετώπιζε τις τελευταίες ημέρες επιδείνωσε το πρόβλημα.




Το μήνυμα των εκπαιδευτικών: «Ο Διονύσης, ο αγαπημένος μας μαθητής…»

Με ανακοίνωσή τους οι Σύλλογοι εκπαιδευτικών Γυμνασίου και Λυκείου Λάλα εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους για την απώλεια του Διονύση:

«Με ανείπωτη οδύνη αποχαιρετούμε τον μαθητή μας Διονύση Αναστόπουλο που τόσο αναπάντεχα έφυγε από την οικογένεια του σχολείου μας. Ο Διονύσης, ο αγαπημένος μας μαθητής, σ αυτά τα χρόνια της παρουσίας του στο σχολείο μας πρόλαβε να δείξει ένα σπάνιο χαρακτήρα και ευγένεια ψυχής.

Εκφράζουμε τον πόνο και τη συμπαράσταση μας στους αγαπημένους του οικείους. Για όλους εμάς τους καθηγητές του, ο Διονύσης θα μείνει πάντα το γλυκό παιδί που γνωρίσαμε που κοσμούσε με την παρουσία του το σχολείο μας».

«16 χρονών παιδί τώρα από καρδιά; Εμείς έχουμε 2-3 μπαλόνια ο καθένας»

Σοκαρισμένοι και συντετριμμένοι οι κάτοικοι του Λάλα μίλησαν στη εφημερίδα «Πατρίς» για την απώλεια του 16χρονου παιδιού…

«Τραγικό, 16 χρονών παιδί. Έμαθα ότι έπαθε καρδιακή ανακοπή τη νύχτα, στον ύπνο του. Αυτό είναι φοβερό πράγμα…», είπε ο Σωτήρης Δημητρόπουλος, ενώ ο Φώτης Σπηλιόπουλος είπε συγκλονισμένος: «16 ετών δεν είναι κρίμα; είχε λέει πρόβλημα, το ‘χανε πάει στο Ωνάσειο… 16 χρονών παιδί τώρα από καρδιά; Εμείς έχουμε 2-3 μπαλόνια ο καθένας».

Ένας άλλος κάτοικος, ο Θοδωρής Δημητρόπουλος, σχολίασε: «Είναι πολύ δύσκολο να ξεπεραστεί… τώρα μαθαίνουμε ότι είχε κάποια προβλήματα.. Οι γονείς  είχαν πάει στα πρόβατα και τα παιδιά είχαν μείνει πίσω στο σπίτι. Πήγε το ένα παιδάκι να τον ξυπνήσει για να πάνε σχολείο κάτι που γινόταν καθημερινώς αλλά το παιδί δεν ξύπναγε».

Με τη σειρά του ο εφημέριος του χωριού Νικόλαος Καραμέρος, τόνισε ότι άπαντες ξαφνιάστηκαν: «Ξαφνιαστήκαμε και δεν μπορούμε να το πιστέψουμε γιατί δεν είχε εμφανίσει το παιδί σημάδια ότι είναι άρρωστο. Είμαστε συγκλονισμένοι και λυπάμαι για τους γονείς και τα αδέλφια. Ήταν καλό και εργατικό παιδί και είναι τραγικό γεγονός για το χωριό…»

Η Σοφία Μιχαλόπουλου έκανε λόγο για υπόδειγμα οικογένειας: «Υπόδειγμα οικογένειας και ένα πολύ καλό παιδί. Πήγαν να ξυπνήσουν το παιδάκι να πάει σχολείο και δεν ξύπνησε ποτέ. Μεγάλο κακό…»




Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This