Παρασκευή 18/6/2021

Επεισοδιακές οι πορείες ΠΟΕ-ΟΤΑ και φοιτητών με έναν τραυματία

Επεισόδια προκλήθηκαν στις πρωινές πορείες που έγιναν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας. Τα συλλαλητήρια της ΠΟΕ – ΟΤΑ αλλά και των φοιτητών ολοκληρώθηκαν και τη σκυτάλη πήραν η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας που κάνουν αυτή την ώρα συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος, ενώ στις 18:30 το ΠΑΜΕ έχει ξεχωριστή συγκέντρωση στα Προπύλαια.

Ένταση προκλήθηκε μεταξύ εργαζομένων και αστυνομίας κατά τη διάρκεια των κινητοποιήμσεων της ΠΟΕ – ΟΤΑ στο κέντρο της Αθήνας. Τα μέλη του Σωματείου επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό για να φτάσουν στην Βουλή και απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς.

Η εκτελεστική επιτροπή της Ομοσπονδίας ήθελε να μπει στο εσωτερικό της Βουλής, θέλοντας να μιλήσει με τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο.

Η Ομοσπονδία αντιδρά στη διάταξη του νομοσχεδίου με την οποία εκχωρούνται στα ιδιωτικά συμφέροντα οι υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού των Δήμων.

Ολοκληρώθηκε η πορεία των φοιτητών

Ολοκληρώθηκε και η φοιτητική πορεία που είχε προγραμματιστεί για σήμερα, κατά τη διάρκεια της οποίας τραυματίστηκε ελαφρά ένας φοιτητής.

Οι φοιτητές διαμαρτυρήθηκαν για τις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Όπως σημειώνουν, με τις αλλαγές τα πτυχία τους εξισώνονται με αυτά των ιδιωτικών κολεγίων και λένε «όχι» στην παιδεία για λίγους και εκλεκτούς αλλά δωρεάν για όλους.

Ζήτησαν, επιπλέον, ενίσχυση των κρατικών πανεπιστημίων τόσο με προσωπικό όσο και με επιπλέον χρηματοδότηση και τάσσονται κατά του νόμου για την κατάργηση του Πανεπιστημιακού ασύλου.

Η ένταση προκλήθηκε μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών όταν ομάδα φοιτητών έσπρωξε τις κλούβες των αστυνομικών και αυτοί απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και χημικών.

Μετά από επεισόδια μικρής κλίμακας μπροστά από τις σταθμευμένες κλούβες της αστυνομίας, οι διαδηλωτές πορεύτηκαν προς τα Προπύλαια, όπου και έδωσαν ραντεβού για αύριο στις 11:00 έξω από το υπουργείο Παιδείας. 

Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

«Κατά τη διάρκεια σημερινής συγκέντρωσης – πορείας φοιτητικών συλλόγων στο κέντρο της Αθήνας, ομάδες ατόμων επιτέθηκαν επανειλημμένα κατά των αστυνομικών δυνάμεων στον φραγμό επί της Λεωφόρου Βασ. Σοφίας, παραπλεύρως του κτιρίου του Κοινοβουλίου.

Οι αστυνομικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να προβούν σε χρήση δακρυγόνων για να τους απωθήσουν. Από τις επιθέσεις τραυματίστηκε ένας αστυνομικός, ο οποίος διακομίστηκε στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών. Επιπλέον προκλήθηκαν φθορές σε υπηρεσιακό όχημα.

Ιδιώτης διακομίστηκε στο Κ.Α.Τ., όπου διαπιστώθηκε ότι φέρει θλαστικό τραύμα στο κεφάλι και διερευνώνται οι συνθήκες του τραυματισμού του».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ