Σε «μίνι» λαϊκό προσκύνημα η σορός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Από τις 6 έως και τις 10 το πρωί της Δευτέρας, στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου δίπλα από τη Μητρόπολη

Must Read

Στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στη Μητρόπολη θα βρίσκεται για τέσσερις ώρες το πρωί της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου η σορός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, για ένα «μίνι» λαϊκό προσκύνημα.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, η σορός του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ θα βρίσκεται στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου δίπλα από τον ιερό ναό από τις 06:00 έως τις 10:00, ούτως ώστε οι πολίτες που το επιθυμούν να μπορούν να μεταβούν επιτόπου, προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στον τέως.

Σύμφωνα δε με τις τελευταίες πληροφορίες στις 12 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία του, με τις Αρχές να αναμένουν την τελική λίστα με τα ονόματα των «γαλαζοαίματων» που θα φτάσουν στη χώρα μας για την κηδεία.




Με βάση, εξάλλου, ρεπορτάζ το OPEN, οι πληροφορίες για μεγάλο αριθμό επισήμων από το εξωτερικό αλλάζουν τα δεδομένα στην Αστυνομία. Μάλιστα τα μέλη των βασιλικών οικογενειών θα ξεκινήσουν να φτάνουν στην Ελλάδα από αύριο Παρασκευή, καθώς θα πραγματοποιηθεί η άφιξη των κορών της μητέρας του βασιλιά της Ισπανίας, Σοφίας, ενώ ήδη έχει δηλώσει ότι την Κυριακή στη χώρα μας θα βρίσκεται ο μέγας δούκας του Λουξεμβούργου.

Σημειώνεται, επίσης, ότι με επίσημη ανακοίνωσή του το παλάτι της Δανίας δήλωσε ότι στη χώρα μας θα έρθει η βασίλισσα της Δανίας Μαργαρίτα και η πριγκίπισσα Βενεδίκτη.

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας με 1.500 αστυνομικούς επί ποδός

Σε κάθε περίπτωση, τα ονόματα των επισήμων αποτελούν πονοκέφαλο για την ΕΛ.ΑΣ., καθώς είναι σαφές ότι θα έρθουν εκπρόσωποι όλων των βασιλικών οικογενειών και σίγουρο θεωρείται ότι θα έρθουν και βασιλείς που εκπροσωπούν τις χώρες τους. Σημειώνεται, πάντως, ότι τα μέτρα είναι διαφορετικά και πιο αυστηρά για έναν βασιλιά που εκπροσωπεί τη χώρα του και είναι αρχηγός κράτους.

Οι επιτελείς της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν ήδη ξεκινήσει ένα πιλοτικό επιχειρησιακό σχέδιο, καθώς ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί ο αριθμός των επισκεπτών. Παρόλα αυτά, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επί ποδός θα βρίσκονται περίπου 1.500 αστυνομικοί.

Επιπλέον, σημειώνεται ότι ενώ η Μητρόπολη Αθηνών είναι ένας χώρος δοκιμασμένος από την Αστυνομία, αντιθέτως, το Τατόι είναι αυτό που προβληματίζει τις Αρχές, καθώς δεν έχει γίνει κανένας έλεγχος και ενδέχεται να αλλάξει το επιχειρησιακό σχέδιο αναλόγως του αριθμού των επισήμων που θα φτάσουν στο σημείο.




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This