Στη «φάκα» εγκληματική οργάνωση που διακινούσε κοκαΐνη από τη Λατινική Αμερική

Κατασχέθηκαν 32 κιλά - Άνω του 1 εκ. ευρώ τα κέρδη

Must Read

Εξαρθρώθηκε διεθνής σπείρα που εισήγαγε και διακινούσε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης από την Λατινική Αμερική σε χώρες της Ευρώπης, ανάμεσα στις οποίες και την Ελλάδα.

Συνελήφθησαν, την περασμένη Παρασκευή (13/1), τέσσερις αλλοδαποί, τρεις Νιγηριανοί και ένας υπήκοος Βραζιλίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, αυτόφωρης διαδικασίας κακουργηματικού χαρακτήρα, για εγκληματική οργάνωση και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, για τη διερεύνηση της υπόθεσης αναπτύχθηκε διυπηρεσιακή συνεργασία με την Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών των ΗΠΑ (DEA), το ΣΔΟΕ και τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λιμενικού Σώματος-Ελληνική Ακτοφυλακή. Στο πλαίσιο αυτό και μετά από διεξοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα, κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, δημιουργία προφίλ εμπλεκομένων και εφαρμογή ειδικών ανακριτικών τεχνικών, προέκυψε η εμπλοκή των συλληφθέντων στην εγκληματική οργάνωση.




Έκρυβαν την κοκαΐνη σε εμπορικά πλοία

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης δραστηριοποιούνταν στη μεταφορά κοκαΐνης, την οποία έκρυβαν σε εμπορικά πλοία από τη Νότια Αμερική με προορισμό χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και η χώρα μας, ως προορισμός ή χώρα διαμετακόμισης, τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2022.

Τα συλληφθέντα μέλη της οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή και διακίνηση των ποσοτήτων κοκαΐνης στη χώρα μας είχαν διακριτούς μεταξύ τους ρόλους, με συγκεκριμένη δομή, ιεραρχία και μεθολογία.

Συγκεκριμένα, το αρχηγικό μέλος, που συνελήφθη, εκτός από το να διευθύνει και να κατευθύνει τα υπόλοιπα μέλη, αναλάμβανε την ανεύρεση των ποσοτήτων ναρκωτικών, την οργάνωση της αποστολής αυτών από τη Βραζιλία σε χώρες της Ευρώπης και την απόκρυψή τους σε εμπορικά πλοία με προορισμό ευρωπαϊκές χώρες.

Τα υπόλοιπα μέλη ήταν επιφορτισμένα, κατά περίπτωση, με την στρατολόγηση συνεργατών για την παραλαβή, μεταφορά και περαιτέρω διακίνηση των ναρκωτικών σε χώρες της Ευρώπης, την αποθήκευση και απόκρυψη των ναρκωτικών, καθώς και την εξαγωγή τους και μεταφορά τους από τους χώρους αυτούς.

Κέρδη άνω του 1 εκ. ευρώ

Σε περιοχή του Πειραιά συνελήφθη την Παρασκευή (13/1), μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, μέλος της οργάνωσης να μεταφέρει με ταξί περισσότερα από 32 κιλά κοκαΐνης.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 32 κιλά και 300 γραμμάρια κοκαΐνης, 940 ευρώ, 1.73 δολάρια ΗΠΑ και 5.550 REAIS Βραζιλίας, GPS, ΔΧΕ όχημα (ταξί) και 8 κινητά τηλέφωνα.

Τα κέρδη της σπείρας από τη διακίνηση των ναρκωτικών υπολογίζεται ότι υπερβαίνουν το 1.000.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This