«Δήθεν» επίσκοπος ήθελε να τελέσει τρισάγιο για τον τέως βασιλιά! – Η ανακοίνωση της Μητρόπολης Καλαβρύτων

Ποια είναι η ταυτότητά του άντρα

Must Read

Μια οργισμένη ανακοίνωση εξέδωσε η Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας με αφορμή την εμφάνιση ενός άντρα στο Τατόι ο οποίος εμφανίστηκε ως επίσκοπος και ζήτησε να τελέσει τρισάγιο για τον τέως βασιλιά  Κωνσταντίνο.

Η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο άνδρας είναι ο Νικόλαος Διαμαντόπουλος ο οποίος προβάλλεται ως μοναχός και αποκαλείται μητροπολίτης ενώ έχει βρεθεί ενώπιον τον δικαστηρίων τον περασμένο Ιανουάριο.

Δείτε την ανακοίνωση:

«Εξ αφορμής των οχλήσεων προς την Ιερά Μητρόπολή μας και τον ίδιο τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Ιερώνυμο, περί προσελεύσεως κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεώς μας προς τέλεσιν τρισαγίου στον τάφο του θανόντος τ. Βασιλέως Κωνσταντίνου, όπως μεταδόθηκε από τα Μ.Μ.Ε., και προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, διευκρινίζονται τα εξής:

α. Ουδέποτε προσήλθε κληρικός της Μητροπόλεώς μας στον εν λόγω τόπο προς τον προαναφερθέντα σκοπό, ει μη μόνον ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, ως Μέλος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ο οποίος έλαβε μέρος στην Εξόδιο Ακολουθία προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

β. Ο ρασοφόρος, ο οποίος παρουσιάστηκε στο Τατόι, ζητώντας να τελέσει τρισάγιο είναι ο γνωστός ψευδοεπίσκοπος, μοναχός Χριστόδουλος, αυτοπροβαλλόμενος ως «Μητροπολίτης», για τον οποίον η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος έχει αποφανθεί και ενημερώσει ως ακολούθως: «ο ρασοφόρος με το κοσμικό όνομα Νικόλαος Διαμαντόπουλος, ο οποίος δραστηριοποιείται τόσο στο διαδίκτυο, όσο και στην μητροπολιτική περιφέρεια Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, φέροντας τα διακριτικά διάσημα του Επισκόπου και αυτοπροβαλλόμενος ως «Μητροπολίτης Χριστόδουλος», δεν ανήκει στην Εκκλησία της Ελλάδος, δεν είναι κανονικός Επίσκοπος ή Μητροπολίτης, ούτε καν Ιερεύς ή Διάκονος και, επομένως, οποιοδήποτε ιερό Μυστήριο «τελεί» είναι άκυρο».

γ. Ο εν λόγω ρασοφόρος κατεδικάσθη υπό της Ελληνικής Δικαιοσύνης τον παρελθόντα Ιανουάριο 2022 για τα εξής αδικήματα: α. αντιποίηση εκκλησιαστικής αρχής και σχήματος, β. αντιποίηση εκκλησιαστικής αρχής κατ’ εξακολούθησιν και γ. εξύβριση.

δ. Σήμερα, 18 Ιανουαρίου 2023, ευρίσκεται και πάλι στο Δικαστήριο δικαζόμενος για εξύβριση και αντιποίηση εκκλησιαστικής αρχής κατ’ εξακολούθησιν.

Κατόπιν τούτων, καλείται το ευσεβές πλήρωμα να αγνοεί οποιαδήποτε πράξη του εν λόγω προσώπου, το οποίο μόνο προκαλεί και σκανδαλίζει τις ψυχές των πιστών μας».

Δείτε φωτογραφία του δήθεν επισκόπου:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This