Χωρίς υποχρέωση αγορών, εν όψει… εκλογών, το market pass!

Αλλαγή στο παρά πέντε που προκαλεί σύγχυση στους καταναλωτές

Must Read

Μετά τη νέα κατακραυγή των πολιτών, που βλέπουν τις ανατιμήσεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ να έχουν μετατραπεί σε καθημερινό φαινόμενο, παρά τις διαφημίσεις της κυβέρνησης ότι έχει λειτουργήσει το «καλάθι του νοικοκυριού», το οικονομικό επιτελείο αλλάζει τους όρους του νέου market pass.

Το νέο μέτρο για την κάλυψη των αυξήσεων στα τρόφιμα αναμένεται να αρχίσει τον Φεβρουάριο και θα διαρκέσει για έξι μήνες, έως τον Ιούλιο του 2022, δηλαδή στην «καρδιά» της επίσημης προεκλογικής περιόδου αλλά και κατά τη διάρκεια της «διπλής» κάλπης, που αναμένονται, ίσως, τον Απρίλιο και τον Μάιο. Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης σε τηλεοπτική συνέντευξή του τόνισε πως τα χρήματα θα δοθούν στους δικαιούχους χωρίς να χρειάζεται να προβούν σε αγορές, όπως ορίζει το αρχικό πλαίσιο. Υπενθυμίζεται πως ο νόμος προέβλεπε πως η κρατική επιδότηση που θα διανεμηθεί θα κάλυπτε το 10% επί των αγορών των νοικοκυριών που πληρούν τα κριτήρια ένταξης. Ωστόσο, η αλλαγή της τελευταίας στιγμής που εξήγγειλε ο κ. Παπαθανάσης προκάλεσε ήδη σύγχυση στους καταναλωτές, καθώς τους προτρέπει να επιλέξουν την άυλη ψηφιακή κάρτα (λαμβάνουν το 100% της ενίσχυσης), αντί της απευθείας κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό (λαμβάνουν το 80% της ενίσχυσης).

Δηλαδή, το μπόνους που θα δινόταν αν κάποιος επέλεγε την άυλη κάρτα είχε ως κριτήριο την αγορά τροφίμων! Πλέον, με το νέο πλαίσιο που παρουσιάζει το οικονομικό επιτελείο, όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν την ψηφιακή κάρτα, όπως όσοι δεν διαθέτουν έξυπνο κινητό, θα πάρουν αναγκαστικά λιγότερα χρήματα! Επίσης, ένας άγαμος που θα επιλέξει την καταβολή της ενίσχυσης σε ΙΒΑΝ θα πάρει μειωμένο επίδομα κατά 20%, με αποτέλεσμα, αντί για 22 ευρώ τον μήνα, να λάβει τελικά μόλις 17,6 ευρώ σε μηνιαία βάση, κάτι που αποδεικνύει πως το πλαίσιο θα πρέπει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός υπεραμύνθηκε της απόφασης της κυβέρνησης να προχωρήσει σε στοχευμένα μέτρα για την ενίσχυση των πολιτών, όπως, για παράδειγμα, η κάρτα αγορών, και όχι σε οριζόντια, όπως η μείωση του ΦΠΑ, εξηγώντας πως με το market pass μια 4μελής οικογένεια, φερʼ ειπείν, θα έχει όφελος 52 ευρώ, ενώ, αν υπήρχε μείωση του ΦΠΑ σε ποσοστό 7%, το όφελος για την οικογένεια θα ήταν 32 ευρώ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This