Δημητρακόπουλος: Η Καϊλή μένει στη φυλακή για πολιτικούς λόγους – «Όσα βασανιστήρια κι αν της κάνουν, δεν θα παραδεχθεί ενοχή»

Το δικαστικό σύστημα στις Βρυξέλλες περιμένει τον έναν κατηγορούμενο να αρχίσει να κατηγορεί τον άλλον, υποστηρίζει ο δικηγόρος της προφυλακισμένης ευρωβουλευτή

Must Read

Για την απόφαση του προδικαστικού συμβουλίου του Πρωτοδικείου Βρυξελλών να παραμείνει προφυλακισμένη η Εύα Καϊλή, μίλησε ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος, υποστηρίζοντας πως «ήταν αναμενόμενο».

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR και στη Μάρα Ζαχαρέα, «πριν ένα μήνα ο ανακριτής της υπόθεσης που έχει όλο το αποδεικτικό υλικό, είπε για την κυρία Καϊλή ότι “δεν έχω στοιχεία για να δέσω την κατηγορία της δημόσιας δωροδοκίας – δωροληψίας”. Αυτή είναι η βασική κατηγορία. Αν δεν έχει το στοιχείο αυτό, παύει να ισχύει η κατηγορία για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα».

Ο κ. Δημητρακόπουλος υποστήριξε ότι ο εισαγγελέας είναι σε αναμονή των εξελίξεων με τον Αντόνιο Παντσέρι. «Περιμένουμε την κατάθεσή του, τι θα πει, και μετά άφησε μια χαραμάδα ότι, μετά την κατάθεση του κ. Παντσέρι, όπου πια θα έχουμε μια σαφέστερη εικόνα της δικογραφίας, τότε μπορούμε να ξαναδούμε την υπόθεση της κυρίας Καϊλή με διαφορετικό μάτι. Δεν το είπε έτσι, αλλά αυτό ήταν το μήνυμα που πέρασε», ανέφερε, προσθέτοντας ότι το δικαστικό σύστημα στις Βρυξέλλες περιμένει τον έναν κατηγορούμενο να αρχίσει να κατηγορεί τον άλλον.

Αναφορικά με τη σημερινή δήλωσή του περί βασανιστηρίων, ο δικηγόρος της έκπτωτης ευρωβουλευτού ήταν κατηγορηματικός: «Η κυρία Καϊλή, όσα βασανιστήρια κι αν της κάνουν, δεν πρόκειται ποτέ να παραδεχθεί κάτι που δεν έχει κάνει. Δεν έχει δωροδοκηθεί. Με τον κ. Παντσέρι δεν είχε επαγγελματική σχέση και δεν είχε τη δυνατότητα να επικοινωνήσει μαζί του, γιατί ο άνθρωπος ξέρει μόνο ιταλικά».

Όσον αφορά, εξάλλου, το ρώτησαν σήμερα την πελάτισσά του, δήλωσε: «Τα ίδια. Δεν υπάρχει κάτι νεότερο. Το βασικό επιχείρημα ήταν και του εισαγγελέα και του ανακριτή, να δούμε τι θα πει και ο Παντσέρι».

«Εγώ σέβομαι τη Δικαιοσύνη, αλλά σε μεγάλες υποθέσεις, αν σε έχει στοχοποιήσει η πολιτική εξουσία, σε όποιο επίπεδο κι αν είναι αυτό, κράτος η Ευρωβουλή, έναν κατηγορούμενο, σπάνια έχει το σθένος ο δικαστής, ιδιαίτερα ο πρωτοδίκης να αντιταχθεί», δήλωσε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Δημητρακόπουλος, αποδίδοντας τα όσα συμβαίνουν και στη «μάχη» που γίνεται αυτή τη στιγμή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανάμεσα σε διάφορα «λόμπι», τα οποία προσπαθούν να υπερασπίσουν συμφέροντα χωρών.

«Η βαλίτσα την κρατάει μέσα»

Όσον αφορά στην περίφημη βαλίτσα με τα χρήματα, στο διαμέρισμά της στις Βρυξέλλες, ο συνήγορος της Καϊλή είπε ότι «η βαλίτσα την κρατάει μέσα, αλλά η βαλίτσα δε λέει από πού προέρχεται, ούτε αν παραβίασε το υπηρεσιακό της καθήκον».

Αναφορικά, τέλος, με τα βασανιστήρια, ο δικηγόρος της ευρωβουλευτού δήλωσε: «Ξέρω την είδηση για βασανισμούς από τις 12 Ιανουαρίου, όταν κόπηκε η τηλεφωνική μας επικοινωνία. Αυτά δε γίνονται ούτε στις δικτατορίες. Κι όμως τα έζησα στις Βρυξέλλες. Είναι βασανιστήριο να της βγάζεις το παλτό και να την αφήνεις στο κρύο».

Την αιτία που συμβαίνουν όλα αυτά, την απέδωσε στο ότι η κ. Καϊλή είναι η μόνη που δεν έχει παραδεχθεί ενοχή. «Είπα ότι αυτό είναι Μεσαίωνας», σημείωσε, προσθέτοντας ότι απάντησαν πως ήταν εντολή «απομόνωσης» και όχι εντολή για βασανιστήρια. Κατά τον ίδιο, τα βασανιστήρια τα διέπραξαν αστυνομικοί. «Μήπως έχουμε δολοφόνο, τρομοκράτη, έμπορο ναρκωτικών; Οικονομικό έγκλημα είναι, το οποίο δεν έχουν δέσει ακόμα», υπογράμμισε καταλήγοντας.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This