Αναβλήθηκε για τις 15 Δεκεμβρίου 2023 η δίκη για τον Ζακ Κωστόπουλο

Έπειτα από αίτημα του 63χρονου κατηγορούμενου μεσίτη

Must Read

Στις 15 Δεκεμβρίου 2023 θα ξεκινήσει τελικά και επίσημα η δίκη σε δεύτερο βαθμό στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο για τον θάνατο του ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου τον Σεπτέμβριο του 2018, στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η δίκη αναβλήθηκε, έπειτα από αίτημα του κατηγορούμενου μεσίτη Αθανασίου Χορταριά, που ήταν και παρών στο εδώλιο. Απών από το δικαστήριο ήταν ο έτερος κατηγορούμενος 80χρονος κοσμηματοπώλης Σπυρίδων Δημόπουλος.

Οι δύο καταστηματάρχες είναι κατηγορούμενοι για θανατηφόρα σωματική βλάβη και σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 10 ετών ο καθένας. Από την πλευρά του θύματος, παρών στο δικαστήριο ήταν ο αδελφός του 33χρονου ακτιβιστή.

Οι δύο κατηγορούμενοι καταστηματάρχες είναι ελεύθεροι. Ο 80χρονος βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό λόγω ηλικίας. Ο 63χρονος που είχε οδηγηθεί στην φυλακή μετά την πρωτόδικη απόφαση είναι ελεύθερος με αναστολή που του χορηγήθηκε τον περασμένο Ιούλιο μετά από περίπου δύο μήνες έκτισης. Για την έξοδο  από τη φυλακή, ασκήθηκε αναίρεση, η οποία θα συζητηθεί στις 25 Ιανουαρίου.

Στο πρωτόδικο δικαστήριο κατηγορούμενοι για την υπόθεση ήταν και τέσσερις αστυνομικοί, που είχαν καταγραφεί να επιχειρούν  να περάσουν χειροπέδες στον 33χρονο με βίαιες κινήσεις.

Τι είχε συμβεί

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, ο 33χρονος, στις 21 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 2:30 το μεσημέρι «εισήλθε για άγνωστη αιτία» στο κοσμηματοπωλείο του 80χρονου επί της οδού Γλάδστωνος του οποίου η πόρτα ήταν ανασφάλιστη από τον ιδιοκτήτη λόγω της ολιγόλεπτης απουσίας του.

Το θύμα, σύμφωνα με τη δικογραφία, ήταν σε υπερδιέγερση και όταν «ασφάλισε» η πόρτα και δεν μπορούσε να βγει, άρχισε να χτυπά με πυροσβεστήρα την γυάλινη πόρτα και στην συνέχεια το κατώτερο επίπεδο της βιτρίνας που θρυμματίστηκε. Όταν το θύμα επιχείρησε να συρθεί για να βγει την βιτρίνα δέχθηκε αλλεπάλληλα σφοδρά χτυπήματα στο κεφάλι και το σώμα από τον κοσμηματοπώλη και τον 63χρονο μεσίτη.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση τα χτυπήματα που δέχθηκε ο 33χρονος «συντέλεσαν στην πρόκληση οργανικού στρες, το οποίο με τη σειρά του προκάλεσε τις ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου που αποτέλεσαν την τελική αιτία θανάτου».

 

 




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This