Κακοκαιρία: Ζημιές σε 40 σπίτια από ανεμοστρόβιλο στην Θεσπρωτία – Χαλάζι στην Αρχαία Ολυμπία

Τα συνεργεία έχουν βγει στους δρόμους

Must Read

Σοβαρότερος από τις αρχικές εκτιμήσεις είναι ο απολογισμός της κακοκαιρίας που έπληξε το βράδυ της Πέμπτης την Παραμυθιά Θεσπρωτίας.

Ο ανεμοστρόβιλος που έκανε την εμφάνισή του είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές ζημιές σε 40 σπίτια και επιχειρήσεις, οι περισσότερες από τις οποίες στα χωριά Αγορά και Σκάνδαλο. Ο δυνατός αέρας παρέσυρε κεραμίδια, θερμποσίφωνες, μηχανήματα εξαερισμού και κεραίες.

Τα συνεργεία του Δήμου έχουν βγει στους δρόμους καταγράφουν τις ζημιές, ενώ οι κάτοικοι προσπαθούν να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον και κάνουν το σταυρό τους που δεν υπήρξε κανένα θύμα μιας όλοι ήταν στα σπίτια τους.

Παράλληλα, δέντρα ξεριζώθηκαν και κόπηκαν καλώδια της ΔΕΗ και του ΟΤΕ, με αποτέλεσμα προβλήματα στις επικοινωνίες και την ηλεκτροδότηση. Μάλιστα,  ήταν τέτοια η δύναμη του αέρα που μετέφερε δεκάδες μέτρα μακριά πολύ βαριά αντικείμενα, όπως μια δεξαμενή τυροκομείου στο χωριό Σκάνδαλο. Στην Ποταμιά κατέρρευσαν σταβλικές εγκαταστάσεις, έπεσαν 2 κολόνες της ΔΕΗ υψηλής τάσης και 4 του ΟΤΕ.

Ο δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης που βρίσκεται από τη νύχτα στα χωριά θα ζητήσει όπως είπε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ να κηρυχθούν οι πληγείσες περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

 





Δείτε φωτογραφίες:

Χαλάζι στην Αρχαία Ολυμπία

Μια μοναδική εικόνα αντίκρισαν οι κάτοικοι στην Αρχαία Ολυμπία σήμερα το μεσημέρι.

Σύμφωνα με το iliaenimerosi.gr, το χαλάζι που έπεφτε έντονο και για αρκετή ώρα είχε ως αποτέλεσμα να το «στρώσει» σε αρκετά σημεία ακόμα και του κέντρου.

Δείτε φωτογραφίες:

 

Δείτε επίσης:

Κακοκαιρία στην Εύβοια: Ανεμοστρόβιλος έριξε δέντρο πάνω σε παραλιακό μαγαζί!
 
Προβλήματα από την κακοκαιρία: Δέντρα έπεσαν στην Εύβοια, ζημιές σε σπίτια στα Γιάννενα, χωρίς ρεύμα στην Πρέβεζα
Χαλάει ο καιρός από σήμερα: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες, κεραυνοί και χαλάζι

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This