Προβλήματα από την κακοκαιρία: Δέντρα έπεσαν στην Εύβοια, ζημιές σε σπίτια στα Γιάννενα, χωρίς ρεύμα στην Πρέβεζα

Must Read

Προβλήματα σημειώθηκαν σε Εύβοια και Ιωάννινα από την κακοκαιρία με κύριο χαρακτηριστικό τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που έχει ήδη ξεκινήσει να δείχνει τα δόντια της.

Στην Εύβοια, σύμφωνα με το evima.gr, η έντονη βροχόπτωση που ξεκίνησε στις 6 σήμερα το πρωί είχε ως αποτέλεσμα να πέσουν πλατάνια στο δρόμο Μαντούδι – Προκόπη. Στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική μέσα στην βροχή και στον αέρα προσπαθεί να ανοίξει τον δρόμο.

«Κανείς δεν κατάλαβε πόσο επικίνδυνη ήταν εκείνη την ώρα η καταιγίδα. Αν έπεφταν τα πλατάνια πάνω στα διερχόμενα αυτοκίνητα κανένας από την πολιτική προστασία του δήμου Μαντουδίου λίμνης Αγίας Άννας δεν ήταν εκεί να ενημερώσει τόν κόσμο που ήταν μέσα στά αμάξια τους για να πάνε στις δουλειές τους με λίγο τύχη περάσαμε και δεν έγινε κάτι χειρότερο», δήλωσε  ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Στάμου.

Στα Ιωάννινα, ο δυνατός αέρας που χτύπησε το βράδυ της Πέμπτης την περιοχή της Παραμυθιάς, ειδικά στις κοινότητες Αγοράς, Σκανδάλου, Γλυκής, και Ποταμιάς είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε στέγες κατοικημένων σπιτιών,  φράχτες σπιτιών και  καμινάδες σε σπίτια. Σε τυροκομείο της περιοχής προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο κτήριο, ενώ καταστράφηκαν ολοσχερών 3 στάβλοι.

Δέντρα και κολόνες της ΔΕΗ και του ΟΤΕ έπεσαν στη Γλυκή και στην Ποταμιά, με αποτέλεσμα να υπάρχουν διακοπές στην ηλεκτροδότηση. Συνεργεία του Δήμου Σουλίου και της ΔΕΗ με τη συνδρομή της Αστυνομίας προσπαθούν να αποκαταστήσουν ζημίες.Σύμφωνα με το epiruspost.gr, η Πυροσβεστική κλήθηκε να παρέμβει σε περισσότερες από 20 περιπτώσεις για να απομακρύνει δέντρα ή για άλλες περιπτώσεις.

Ζημιές σημειώθηκαν και στην παραλιακή της Πρέβεζας. Κυρίως καταγράφηκαν πτώσεις δέντρων αλλά και ζημιές σε βαριές κατασκευές, ενώ χωρίς ρεύμα έμειναν αρκετές κοινότητες της Δ.Ε Λούρου.

Ο αέρας «σάρωσε» την παραλία του Καναλίου προκαλώντας προβλήματα στις εγκαταστάσεις επιχειρήσεων, ενώ δέντρα έπεσαν στη Μυρσίνη, τον δρόμο Ζέφυρου-Αρχαγγέλου και σε άλλα σημεία της Δ.Ε Ζαλόγγου. Το ίδιο σκηνικό με πτώσεις δέντρων κυρίως στο δρόμο που οδηγεί προς τον Αγιο Βαρνάβα σημειώθηκε και στο Λούρο.

Πτώσεις κλαδιών και δέντρων όμως και σε Κυανή Ακτή (όπου διεκόπη η κυκλοφορία) Παντοκράτορα και στην Ε.Ο Πρέβεζας Ηγουμενίτσας όπου μάλιστα «λύγισε» φωτεινός σηματοδότης που οδηγεί στην υποθαλάσσια ζεύξη.

Επίσης όπως μεταδίδει η Δημοτική Ραδιοφωνία, ζημιές έγιναν και σε εγκαταστάσεις θερμοκηπίων στην περιοχή της Ανάληψης, στο Καλαμίτσι , στο Άκτιο και σε άλλα σημεία.

Στο δρόμο για την αποκατάσταση των ζημιών βρέθηκαν η Πυροσβεστική, η Αστυνομία και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες αλλά και ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι.

Αξίζει να αναφερθεί πως, σύμφωνα με το meteo.gr, το μεγαλύτερο ύψος βροχής έως τις 08:30 περίπου της Παρασκευής  καταγράφηκε από τους σταθμούς του Λάππα Αχαΐας και των Λαγκαδίων Αρκαδίας και ήταν ίσο με 45 χιλιοστά.







Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This