Άγνοια στον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών για τη δράση και τις καταδίκες του «κομπογιανίτη»

Must Read

«Ο σύλλογος θα εξαντλήσει κάθε αυστηρότητα για το μέλος του, που φτάνει και στη διαγραφή, και θα σταθεί δίπλα στα θύματά του, εάν αποδειχτούν όσα του καταλογίζονται» λέει στην «Espresso» ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών Πέτρος Λυμπερίδης αναφορικά με την υπόθεση του 66χρονου, που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο! Μάλιστα, μετά το έκτακτο διοικητικό συμβούλιο που συγκάλεσε το Σάββατο 21 Ιανουαρίου, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών θα αποφασίσει ποιο θα είναι το επόμενο βήμα του, το οποίο θα καθορίσει τόσο τη δημόσια εικόνα του όσο και την κίνησή του απέναντι σε μέλη του που δρουν κατ’ αυτόν τον τρόπο.

  • Από τον Γιάννη Αρμουτίδη

Καμία, όμως, επίσημη καταγγελία για τη δράση του Διονύση Τριανταφύλλου δεν έχει φτάσει έως αυτή τη στιγμή στα γραφεία του συλλόγου και στο διοικητικό συμβούλιο, ούτε από τις αστυνομικές Αρχές ούτε από την εισαγγελία, όπως μας δηλώνει ο κύριος Λυμπερίδης, ενώ ο ΠΣΦ απέστειλε την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023 ερώτημα στην αρμόδια εισαγγελία -με την παραγγελία να ενημερωθεί- για τη φημολογούμενη παράνομη δράση του μέλους του. «Ο συγκεκριμένος φυσικοθεραπευτής είναι μέλος μας από το 2010, καθώς είναι παλιός απόφοιτος των ΚΑΤΕΕ και το 2007 με τη δημιουργία του ΠΣΦ-ΝΠΔΔ (ν. 3599/2007) υποχρεώθηκαν όλοι οι φυσικοθεραπευτές να εγγραφούν στα μητρώα του ΠΣΦ. Και έως αυτή τη στιγμή ο ΠΣΦ δεν έχει επίσημη καταγγελία από κανέναν Ελληνα πολίτη και παρ’ όλο που, όπως ακούμε, υπήρχαν καταδικαστικές αποφάσεις εναντίον του, που έπρεπε τα δικαστήρια της χώρας να κοινοποιήσουν στον ΠΣΦ, δεν κοινοποίησαν καμία απόφαση τέτοιου είδους» λέει ο πρόεδρος και συνεχίζει:

«Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών αντιμετώπισε την περίπτωση αυτή με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, καθώς από την πρώτη ημέρα που έσκασε η υπόθεση και πήρε δημοσιότητα στα ΜΜΕ ζήτησε από τις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές και την Αρχή Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος να αποσταλούν τα στοιχεία του φερόμενου ως φυσικοθεραπευτή, ζητώντας παράλληλα και στοιχεία του πιθανού κατηγορητηρίου για να προβεί στις ενδεδειγμένες ενέργειες.

Σίγουρα δεν είναι ευχάριστο να διαδίδεται στα ΜΜΕ ότι ένα μέλος του ΠΣΦ, που είναι επαγγελματίας υγείας, εκμεταλλεύεται τη θέση του για να προωθεί μη ενδεδειγμένες μεθόδους, σε συνεργασία με κάποιον γιατρό της Γερμανίας, προκειμένου να αποκομίσει οικονομικό όφελος και οι μέθοδοί του να αποτελέσουν κίνδυνο για την υγεία των ασθενών. Οι φυσικοθεραπευτές στη συνείδηση του Ελληνα πολίτη είναι επαγγελματίες της υγείας, με αγάπη και σεβασμό προς τον συνάνθρωπο, που φροντίζουν για την πρόληψη και την προαγωγή της δημόσιας υγείας».

Σε σχετικό ερώτημά μας για το πώς θα κινηθεί ο ΠΣΦ απέναντι στο μέλος του, ο κύριος Λυμπερίδης απάντησε: «Ο σύλλογος έχει υποχρεώσεις, όταν εμφανίζονται φαινόμενα που παραβιάζουν τους κανόνες του επαγγέλματος, αλλά και όταν τα μέλη του παραβιάζουν τον κώδικα δεοντολογίας που είναι σε ισχύ. Συγκαλεί τα πειθαρχικά του όργανα και εφαρμόζει όσα προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία. Ο,τι δικαιοδοσία δίνει ο νόμος θα την εξαντλήσουμε.

Ο πρόεδρος Πέτρος Λυμπερίδης

Αν πραγματικά ισχύουν και αποδειχτούν στα δικαστήρια οι κατηγορίες εναντίον του μέλους του ΠΣΦ, αυτό που νιώθει το φυσικοθεραπευτικό σώμα και ιδίως η διοίκηση είναι ένα εντονότερο χρέος απέναντι στον συνάνθρωπό μας, έτσι ώστε να μην επαναληφθεί παρόμοιο γεγονός στο μέλλον και βέβαια θα πρέπει να αγκαλιάσουμε τα θύματα και τους συγγενείς τους και να τους συμπαρασταθούμε. Οι φυσικοθεραπευτές οφείλουν να τηρούν τον κώδικα δεοντολογίας του επαγγέλματος. Και οι ασθενείς έχουν την υποχρέωση να διαπιστώνουν την ιδιότητα του φυσικοθεραπευτή, έχοντας το δικαίωμα να απευθύνονται στον ΠΣΦ, αν ο φυσικοθεραπευτής τούς προτείνει μεθόδους που μπορεί να τους φαίνονται μη αποδεκτές. Είναι γεγονός ότι φαινόμενα κακής πρακτικής και δεν είναι αποδεκτά και είναι καταδικαστέα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This