Αποκαλυπτική μαρτυρία για τον ψευτογιατρό: Όταν αντιλήφθηκα την απάτη, άρχισα να δέχομαι απειλές για τη ζωή μου

«Ένιωσα μεγάλη ανακούφιση, όταν έμαθα ότι όσες ουσίες μου χορηγήθηκαν δεν ήταν επιβλαβείς για την υγεία μου»

Must Read

Τον Γολγοθά που ανέβηκε μαζί με την κόρη της, περιέγραψε η μητέρα ασθενούς με σκλήρυνση κατά πλάκας, όταν πίστεψε τις υποσχέσεις του 66χρονου ψευτογιατρού, πως η θεραπεία που της πρότεινε θα τη βοηθούσε να ξεπεράσει το σοβαρότατο ζήτημα υγείας που την ταλαιπωρούσε.

Όπως ανέφερε στο OPEN η μητέρα της άτυχης ασθενούς, γνώρισε τον γιατρό μέσω κάποιας κυρίας «η οποία είχε ισχυριστεί ότι έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας και έκανε τη θεραπεία αυτή και έγινε τελείως καλά. Εμφανίστηκε σε ένα ιατρείο, έτυχε ο γιατρός να είναι γνωστός μου και με πήρε και μου έδωσε το τηλέφωνό της». Όπως περιγράφει στη συνέχεια, με την κόρη της μετέβησαν στη Γερμανία, όπου έγιναν κάποιες εξετάσεις. «Πήγαμε στη Γερμανία κάναμε κάποιες εξετάσεις παρουσία του κυρίου … και του Γερμανού, είδαν τις εξετάσεις, είπαν ότι το παιδί θα γίνει καλά, κάνοντας κάποιες ενέσεις από πεπτίδια», είπε.

Ωστόσο, ο καιρός περνούσε και η υγεία του παιδιού της παρουσίαζε επιδείνωση. «Το παιδί χειροτέρευε, από εκεί και πέρα άρχισα να καταλαβαίνω ότι είμαστε θύμα απάτης. Βέβαια, εγώ δεν τον πίστεψα από την αρχή. Ειδικά όταν ζήτησε να σταματήσει τη συμβατική θεραπεία, την οποία έπαιρνε για τη σκλήρυνση», σημειώνει, προσθέτοντας πως η «θεραπεία» του ψευτογιατρού, την οποία ακολουθούσαν για περίπου ενάμιση χρόνο, τούς στοίχισε συνολικά… 135.000 ευρώ.

Τι αποκάλυψε ένα από τα πρώτα θύματα του ψευτογιατρού

Σε αποκαλύψεις προέβη στο OPEN και ένα από τα πρώτα θύματα του 66χρονου, υποστηρίζοντας πως ο κατηγορούμενος, ο οποίος τού συστήθηκε ως φυσικοθεραπευτής με ειδικότητα στους αθλητές από την Αμερική, τού έδειξε ένα βίντεο με ένα παιδάκι, για να τού «αποδείξει» ότι μπορεί να θεραπεύσει την ασθένεια, ενώ τού ανέφερε πως ο Γερμανός συνεργάτης του εξειδικεύεται στον συγκεκριμένο τομέα.

Κατόπιν ανέφερε ότι πραγματοποίησε ένα ταξίδι στη Γερμανία όπου χρειάστηκε να ξοδέψει συνολικά 5.000 ευρώ, καθώς μετέβη σε μία κλινική στην Στουτγκάρδη, όπου έκανε, όπως είπε, «πραγματικές εξετάσεις, οι οποίες δεν γίνονται στην Ελλάδα» και τις πλήρωσε από την τσέπη του. Εκεί γνώρισε και τον Γερμανό συνεργάτη του ψευτογιατρού και τού παρουσίασαν όλη τη θεραπεία που θα τον «βοηθούσε» να ξεπεράσει το σοβαρό πρόβλημα υγείας του.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, ο οποίος είναι και αθλητής, όλα όσα του είπαν ήταν πολύ πειστικά. «Ήμουν σε μία περίοδο της ζωής μου που ήθελα να αποδεχθώ το πρόβλημα και παρά την όλη κατάσταση που βρισκόμουν, ξαναγεννήθηκε ένα όνειρο ότι μπορεί να τα καταφέρω να ξαναπερπατήσω, να ξανατρέξω και να μην είμαι αθλητής παραολυμπιακών αθλημάτων», είπε χαρακτηριστικά.

Στη μαρτυρία του εξήγησε, επίσης, ότι ο ψευτογιατρός τον παρακολουθούσε για λίγους μήνες, μέχρι που ο ίδιος αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πάει καλά. «Τον άνθρωπο αυτό τον γνώρισα μέσω ενός φίλου μου, αθλητή, που του εξήγησε για τη δουλειά του», σημειώνει, τονίζοντας πως συνολικά κατέβαλε 35.000 ευρώ υπό τις οδηγίες του ψευτογιατρού, χωρίς να έχει αποδείξεις για τα έξοδα, πέρα από το ταξίδι. Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι ο κατηγορούμενος τού είχε πει ότι ο λόγος για τον οποίο δεν κόβονται αποδείξεις, είναι επειδή ο Γερμανός έχει «πρόβλημα», και στην ουσία παρουσίαζε ότι τα χρήματα τα λάμβανε ο συνεργάτης του και όχι ο ίδιος.

Το θύμα ανέφερε, κατόπιν, ότι εκτός από το οικονομικό κόστος, είχε αγωνία και για την υγεία του, καθώς, όπως είπε, όταν αντιλήφθηκε την απάτη, δεν ήξερε τι ουσίες είχαν μπει μέσα στο σώμα του. Τόνισε δε ότι ένιωσε μεγάλη ανακούφιση, όταν έμαθε ότι όσες ουσίες του χορηγήθηκαν δεν ήταν επιβλαβείς για την υγεία του και ότι πρόκειται μόνο για μία οικονομική απάτη.

«Τού είπα ότι θα τον καταγγείλω»

Σε ερώτηση για το εάν έλαβε πίσω κάποια από τα χρήματα, ο ίδιος απάντησε: «Όταν είχα πλέον κάποια στοιχεία, τον κάλεσα στο σπίτι μου και τού είπα ότι θα τον καταγγείλω, εκεί έγινε μία μικρή κατάθεση ποσού την επόμενη ημέρα, πιθανότητα για να κερδίσει χρόνο».

«Στη συνέχεια δέχθηκα κάποια απειλητικά τηλεφωνήματα για τη ζωή μου, σε περίπτωση που ασχοληθώ με τον γιατρό», είπε κατόπιν το θύμα του ψευτογιατρού, εξηγώντας ότι τα τηλεφωνήματα δεν έγιναν από τον ίδιο αλλά από τρίτους. «Αναγκάστηκα να αλλάξω το τηλέφωνό μου», συμπλήρωσε.

Μάλιστα, όπως, είπε ο ψευτογιατρός προσφέρθηκε να γιατρέψει και τη μητέρα του, που έπασχε από καρκίνο, γεγονός που δημιούργησε στο θύμα νέες ελπίδες, ωστόσο σημείωσε ότι, τελικά, η οικογένεια αποφάσισε να μην μπει σε διαδικασία να σταματήσει τις χημειοθεραπείες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση, τα τελευταία 24ωρα κάνουν «φύλλο και φτερό» τους λογαριασμούς του 66χρονου ψευτογιατρού, για να βρουν εάν έχει εμπλακεί σε υποθέσεις μαύρου χρήματος.

Ήδη από το 2006 υποσχόταν θεραπείες που κοστολογούσε χιλιάδες ευρώ

Bίντεο-ντοκουμέντο ήρθε στο φως από το μακρινό 2006 και την εκπομπή «Αποδείξεις», σε ρεπορτάζ της οποίας ο ψευτογιατρός εμφανίζεται να υπόσχεται «θαυματουργές» θεραπείες για τη σκλήρυνση κατά πλάκας, ζητώντας αρκετές χιλιάδες ευρώ από τους ασθενείς και τις οικογένειές τους.

Όπως ακούγεται στο εν λόγω βίντεο, εν έτει 2006 ο ψευτογιατρός ζητά από ασθενή 8.000 με 10.000 ευρώ για «pet scan», «πεπτίδια» και «μπλοκάρισμα». «Το ακριβό είναι το καλύτερο. Τα 4 pet scan έχει 3.000 ευρώ. Τα πεπτίδια όλα μαζί να κάνουν 3.000 – 4.000 ευρώ, 5.000 max. 8.000 και να κάνει και το μπλοκάρισμα γύρω στις 2.000 ευρώ. Που σημαίνει 8.000 – 10.000. Αυτό είναι όλο. Κατάλαβες; 25.000 θέλουν τα κύτταρα. Εκεί δε μπορούμε να βάλουμε χέρι». Αν κάνουμε μια σούμα, ο ψευτογιατρός ούτε λίγο ούτε πολύ ακούγεται να ζητά περί τα… 45.000 ευρώ για να θεραπεύσει ασθενή με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Μάλιστα, σε μία από τις συναντήσεις ασθενή με τον ψευτογιατρό, φαίνεται να είναι «παρών» και ο Γερμανός που σήμερα φέρεται να είναι ο συνεργός του. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ψευτογιατρός, πως ήδη από τότε, πριν από 17 χρόνια δηλαδή, όχι μόνο ισχυριζόταν ότι ήταν κανονικός γιατρός, αλλά και πως είχε και επώνυμους πελάτες.




Φωτο-ντοκουμέντο από τη δράση του 66χρονου

Φωτογραφία-ντοκουμέντο από τη δράση του 66χρονου ψευτογιατρού ήρθε σήμερα στη δημοσιότητα, στην οποία τον βλέπουμε να κάνει ένεση σε νεαρή ασθενή με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Ο ψευτογιατρός, σύμφωνα με τις δεκάδες καταγγελίες που έχουν γίνει και τις πληροφορίες της αστυνομίας, «ψάρευε» ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, για να τους προσφέρει -με το αζημίωτο, φυσικά, τις «θεραπείες» του. Μία από αυτές, είναι, και η κοπέλα που φαίνεται στη συγκεκριμένη φωτογραφία, στην οποία υποτίθεται ότι κάνει ένεση με βλαστοκύτταρα.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, ο ψευτογιατρός «πουλούσε» ελπίδες στην οικογένεια της άτυχης κοπέλας ότι θα θεραπευτεί πλήρως από την ασθένειά της με ενέσεις και φιαλίδια, τα οποία τούς πουλούσε για πολλές χιλιάδες ευρώ. Ωστόσο, κανείς δεν γνωρίζει τι περιείχε πραγματικά η ένεση που έκανε ο ψευτογιατρός στην ασθενή με σκλήρυνση κατά πλάκας.




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This