Κλούβα των ΜΑΤ έξω από το ΠΑΓΝΗ λόγω της επίσκεψης Γκάγκα! – Φοβούνται λόγω της κινητοποίησης του προσωπικού

Αύριο θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας και συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας

Must Read

Την παρουσία κλούβας των ΜΑΤ έξω από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) καταγγέλει με μια οργισμένη ανακοίνωση η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου.

Η κλούβα έχει τοποθετηθεί στο σημείο ενόψει της επίσκεψης της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα καθώς υπάρχει προγραμματισμένη κινητοποίηση του προσωπικού του νοσοκομείου αύριο, Πέμπτη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης να στείλει προκλητικά μία κλούβα των ΜΑΤ στην είσοδο του ΠΑΓΝΗ και να γεμίσει με αστυνομία όλο το νοσοκομείο ενόψει της επίσκεψης της αναπλ. Υπουργού Υγείας Μ. Γκάγκα και της προγραμματισμένης κινητοποίησης του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου για να καταγγελθεί η πολιτική υποχρηματοδότησης, υποστελέχωσης και εμπορευματοποίησης της υγείας.

Αποτελεί ένα λόγο παραπάνω να δυναμώσει η αυριανή κινητοποίηση, Πέμπτη 26/1 στις 9.30 π.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας».

Η ανακοίνωση των εργαζομένων για την αυριανή κινητοποίηση:

«Η κυβέρνηση με το νόμο που ψήφισε τον περασμένο Δεκέμβρη, πρόσθεσε ακόμα ένα κομμάτι στο παζλ διάλυσης δημόσιας και δωρεάν Υγείας.

Την περίοδο που οι μαχόμενοι υγειονομικοί διαμαρτύρονται για στις εξοντωτικές συνθήκες εργασίας, στις μετακινήσεις, την υποστελέχωση, στις χιλιάδες μέρες ρεπό και άδειας που οφείλονται, την αναστολή λειτουργίας μοναδικών κλινικών, που επιδιώκει να μετατρέψει τα νοσοκομεία σε επιχειρήσεις και στις ασθενείς σε πελάτες. Την ίδια περίοδο που  εντείνει τον αυταρχισμό μέσω στις ανανέωσης  των διοικήσεων, στις του ΠΑΓΝΗ. Αποτελεί πρόκληση και κοροϊδία, αυτήν την περίοδο, η  παρουσία κυβερνητικού κλιμακίου, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Υγείας στην πόλη στις για την παρουσία δράσεων για τον καρκίνο.

 
Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΠαΓΝΗ αποφασίζει την επέκταση στις προγραμματισμένης στάσης εργασίας  των 11 – 3 την Πέμπτη 26 Γενάρη, σε ολόκληρη την πρωινή βάρδια, δηλαδή από στις 7πμ έως 3μμ. Συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας στις 9:30πμ ώστε να γίνει ξεκάθαρο ότι η πολιτική στις κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας δεν είναι ανεκτή. Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουμε παράσταση διαμαρτυρίας στις 12:30 στη ΔΥΠΕ.

Μαζικά και ενωτικά οι μαχόμενοι υγειονομικοί  να παρουσιάσουμε στις δικές στις αγωνιστικές παρεμβάσεις για να μπορεί να υπάρχει ένα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ  ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Διεκδικούμε:

Πλήρη ανάπτυξη του συστήματος Υγείας – Πρόνοιας – ΕΚΑΒ
Καμία κατάργηση – συγχώνευση νοσοκομείου – κλινικής – τμήματος
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κατηγοριών
Μονιμοποίηση των συμβασιούχων
Ένταξη στα ΒΑΕ
Αυξήσεις μισθών – Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This