Κακοκαιρία: Σε μία ώρα έπεσε το 1/10 της ετήσιας βροχής στην Αττική! Καταρράκτες στην Β. Σοφίας – Έπεσε περβάζι στην Ερμού

Εντυπωσιακό βίντεο με αστραπή που «σχίζει» τον ουρανό!

Must Read

Ακραία για τα δεδομένα που έχουμε συνηθίσει ήταν η βροχόπτωση που έπεσε στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του Γιάννη Καλλιάνου μέσα σε μία μόλις ώρα έπεσε το 1/10 της βροχής που πέφτει μέσα σε έναν ολόκληρο χρόνο!

Σύμφωνα με τον ίδιο αλλά και με το meteo.gr, το μεγαλύτερο ύψος βροχής σημειώθηκε στις Κροκεές Λακωνίας όπου έπεσε το 1/4 της ετήσιας βροχόπτωσης!

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο μετεωρολόγος έγραψε:

«Μέσα σε 1 ώρα, σημειώθηκε σχεδόν το 1/10 της ετήσιας βροχόπτωσης στην Αττική με κατά τόπους απίστευτες ραγδαιότητες που άγγιζαν τα 280 mm/h! Ήταν πολύ ισχυρό το σύστημα που πέρασε πάνω από το νομό.

Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι στη Λακωνία, μέσα σε λίγη ώρα σημειώθηκε το 1/4 (!!) της ετήσιας βροχόπτωσης, δείγμα ότι η συγκεκριμένη κακοκαιρία είναι η πιο ισχυρή για τον φετινό χειμώνα γι’ αυτό και προκάλεσε τόσα προβλήματα».

Στο μεταξύ, νέα σύσκεψη για την αξιολόγηση των μετεωρολογικών δεδομένων που αφορούν στην εξελισσόμενη κακοκαιρία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπό τον Υπουργό, Χρήστο Στυλιανίδη.

Ο Υπουργός υπογράμμισε ότι όλος ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας παραμένει σε αυξημένη ετοιμότητα ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα όποια προβλήματα προκύψουν εξαιτίας των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Η ενεργοποίηση του 112 για την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων προς τους κατοίκους συνεχίζεται ανάλογα με την εξέλιξη των φαινομένων σε συγκεκριμένες περιοχές.

Προβλήματα στην Αττική

Στην Αττική, μεγάλα ήταν τα προβλήματα από την ισχυρή κακοκαιρία από το πρωί με κυριότερα τους πλημμυρισμένους δρόμους.

Απίστευτες ήταν οι εικόνες που δημιουργήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας από την έντονη βροχόπτωση καθώς σε «καταρράκτη» μετατράπηκαν η Βασ. Σοφίας στο ύψος του ΝΙΜΙΤΣ αλλά και ο Λόφος Στρέφη στα Εξάρχεια!

Ένα εντυπωσιακό όσο και τρομακτικό βίντεο του UpStories έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου καθώς αποτυπώνει την στιγμή όπου ένα κεραυνός στα δυτικά προάστια «σχίζει» τον ουρανό.

Το μεσημέρι, στην οδό Ερμού, ένα περβάζι έπεσε μπροστά σε κατάστημα και διαλύθηκε στο έδαφος. Ευτυχώς, δεν υπήρξε τραυματισμός. Το σημείο έχει αποκλειστεί με κόκκινες κορδέλες.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=Y1Y0A-YRQ2o&embeds_euri=https%3A%2F%2Fwww.protothema.gr%2F&embeds_origin=https%3A%2F%2Fwww.protothema.gr&source_ve_path=MjM4NTE&feature=emb_title

 

Την ισχυρότερη «επίσκεψη» της κακοκαιρίας δέχθηκαν από το πρωί τα νότια προάστια της Αττικής.

Έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα επικρατούν στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, ειδικά στα σύνορα της Βούλας με τη Γλυφάδα, λόγω των τεράστιων ποσοτήτων νερού που κατεβαίνουν από το Πανόραμα.

Στη Βούλα, πλημμύρισε ένα σπίτι με το εσωτερικό του να έχει μετατραπεί σε λίμνη.

Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στον ηλεκτρικό, μετά τα προβλήματα που προέκυψαν νωρίτερα λόγω διακοπής ρεύματος στο Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας Ειρήνης.

Για κάποιο χρονικό διάστημα, η κίνηση των συρμών γινόταν στο τμήμα Πειραιάς- Ανω Πατήσια και αντίστροφα, ωστόσο πλέον η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά σε όλο το δίκτυο.

Μετά την ανακοίνωση για την διακοπή της λειτουργίας των απογευματινών και νυχτερινών σχολείων σήμερα στην Αττική,δεν θα λειτουργήσουν και τα απογευματινά τμήματα των σχολών της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) στην Αττική λόγω κακοκαιρίας.

Συγκεκριμένα έγινε γνωστό πως δεν θα λειτουργήσουν τα απογευματινά τμήματα των ΕΠΑ.Σ Μαθητείας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) της Περιφέρειας Αττικής για προληπτικούς λόγους, λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων, κατόπιν της απόφασης του Περιφερειάρχη Αττικής.

Κλειστά τα σχολεία σε Ρόδο και Σύμη

Στην υπόλοιπη Ελλάδα, κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία στην Ρόδο και στη Σύμη με απόφαση των δημάρχων.

Η απόφαση εκδόθηκε καθώς στα νησιά αναμένεται ισχυρές βροχοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμοι.

Δείτε επίσης:

Κακοκαιρία: Κλειστά σχολεία το απόγευμα – Πλημμύρισε νηπιαγωγείο στην Καλλιθέα – Ποιοι δρόμοι έχουν μποτιλιάρισμα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This