Ρόδος-κακοκαιρία: Τα κύματα «έσκαψαν» τον δρόμο, πτώσεις δέντρων και διακοπές ρεύματος

Η πυροσβεστική κάνει έκκληση να περιοριστούν οι άσκοπες μετακινήσεις

Must Read

Με ιδιαίτερη σφοδρότητα χτύπησε τα Δωδεκάνησα η κακοκαιρία που βρίσκεται σε εξέλιξη στην χώρας μας.

Η Ρόδος είναι από τα νησιά στα οποία δημιουργήθηκαν αρκετά προβλήματα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, κυρίως πτώση δένδρων και κλαδιών στο οδικό δίκτυο και διακοπές ρεύματος μικρής διάρκειας. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε αρκετές κλήσεις για την απομάκρυνση κλαδιών και δέντρων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την dimokratiki.gr, πτώσεις δέντρων σημειώθηκαν στη λεωφόρο Ρόδου-Λίνδου στο ύψος του σούπερ μάρκετ Α-Β Βασιλόπουλος, στη λεωφόρο Καλλιθέας μετά το σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης, στην Ιξιά κοντά στην εκκλησία του Σωτήρος, στον Αρχάγγελο, στα Μαριτσά, πίσω από το πάρκο Δημοκρατίας, στην περιοχή του αεροδρομίου.

Οι διακοπές ρεύματος σήμερα το πρωί στον Αρχάγγελο δημιούργησαν πρόβλημα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς που ετοιμάζονταν να συμμετάσχουν στα διαδικτυακά μαθήματα που είχαν προγραμματιστεί.

Το νησί είναι από χθες το βράδυ αποκλεισμένο λόγω των θυελλωδών ανέμων που φτάνουν τα 10 μποφόρ και καθιστούν αδύνατη την προσέγγιση πλοίων και αεροπλάνων. 

Σήμερα παραμένουν κλειστά τόσο στη Ρόδο όσο και στα υπόλοιπα Δωδεκάνησα παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια.

Εκτεταμένες ζημιές προκλήθηκαν και στον παραλιακό δρόμο της κοινότητας Αφάντου, στην περιοχή Χελιδόνια, καθώς τα πελώρια και δυνατά κύματα «έσκαψαν» ένα μέρος του δρόμου.

Νωρίς το πρωί και κάτω από αντίξοες συνθήκες, τα συνεργεία της κοινότητας πήγαν στο σημείο προκειμένου να διευθετήσουν το πρόβλημα και να κλείσουν το σημείο ώστε να μην κινδυνέψει η ασφάλεια των οδηγών.

Δείτε φωτογραφίες:

Μιλώντας στη rodiaki.gr, ο διοικητής της Π.Υ Ρόδου, Νικήτας Βενιός, επισήμανε σήμερα το πρωί ότι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν από χθες το βράδυ είναι ακραίες και για το λόγο αυτό κάλεσε τους ιδιοκτήτες οχημάτων να απομακρύνουν τα αυτοκίνητά τους με πολύ προσοχή αν αυτά είναι σταθμευμένα κάτω από δέντρα.

Επίσης έκανε έκκληση σε όλους τους κατοίκους του νησιού να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως αναγκαίες καθώς η κακοκαιρία εντείνεται. Και τέλος επισήμανε ότι οι καιρικές συνθήκες είναι απαγορευτικές για οποιονδήποτε να επιχειρήσει να βάλει φωτιά στην ύπαιθρο καθώς οι κίνδυνοι για επέκταση με τέτοια ισχύ ανέμων είναι τεράστια.

Χθες πάντως με παρόμοια καιρικά φαινόμενα, υπήρξαν τρεις τέτοιες περιπτώσεις που έβαλαν φωτιά για να κάψουν κλαδιά στο χωράφι τους, γεγονός που προκάλεσε την άμεση παρέμβαση των στελεχών της Πυροσβεστικής Ρόδου, με αυστηρότητες συστάσεις σε βάρος τους.

 






(πηγή φωτογραφιών: rodiaki.gr, dimokratiki.gr)

Δείτε επίσης:

Τα «απομεινάρια» της κακοκαιρίας: Δρόμοι «λίμνες», «πεσμένα» μπαλκόνια και προβλήματα στα ΜΜΜ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This