Τα «απομεινάρια» της κακοκαιρίας: Δρόμοι «λίμνες», «πεσμένα» μπαλκόνια και προβλήματα στα ΜΜΜ

Ξεπέρασαν τις 400 οι κλήσεις στην πυροσβεστική – 210 μόνο στην Αττική

Must Read

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα τις τελευταίες ώρες και έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές της επικράτειας με την Αττική να δέχεται ισχυρά χτυπήματα από τις βροχοπτώσεις και τις καταιγίδες.

«Ιστορικό υψηλό» του 112

Ο μεγαλύτερος όγκος νερού στην Αττική έπεσε στα Βίλια όπου μετρήθηκαν 68 τόνοι, ενώ ακολουθούν Μαρούσι με 66, Μαλακάσα με 62, Αμπελόκηποι με 59, Χαλάνδρι με 57, Υμμητός-Δάφνη με 56, Βριλήσια με 55 και Τατόι με 52. Στην υπόλοιπη Ελλάδα η ποσότητες είναι πολύ μεγαλύτερες. Πιο συγκεκριμένα, στο Γύθειο έπεσαν 171 τόνοι, στις Κροκεές Λακωνίας 155, στην Καλαμάτα 85 και στο Αμόνι Σοφικού επίσης 85. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία ζώνη καταιγίδων που εκτείνεται από τα νοτιότερα τμήματα της και φτάνει μέχρι το βορειοανατολικό Αιγαίο. Ο κύριος όγκος των φαινομένων απομακρύνεται από την Αττική και πλέον κινδυνεύει κυρίως το ανατολικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο, καθώς και οι Κυκλάδες όπου θα σημειωθούν ισχυρές καταιγίδες που θα διαρκέσουν μέχρι και την μεσημέρι της Παρασκευής, με αυξημένο τον κίνδυνο για πλημμυρικά επεισόδια. 

Συνολικά 394 κλήσεις έχει λάβει από χθες το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγός, Ιωάννης Αρτοποιός. Οι κλήσεις, αφορούν κυρίως αντλήσεις υδάτων, απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες, κοπές δέντρων και απομακρύνσεις συνανθρώπων μας προς ασφαλή σημεία. Όπως τόνισε ο κ. Αρτοποιός, τα περισσότερα προβλήματα αντιμετωπίστηκαν στην Αττική όπου το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ έλαβε 204 κλήσεις ενώ ενέργειες πραγματοποιήθηκαν σε 113 περιπτώσεις κυρίως για αντλήσεις υδάτων, απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες, μεταφορές ατόμων κυρίως οδηγών προς ασφαλή σημεία. Ακόμη, 100 κλήσεις δέχθηκαν στη Ζάκυνθο, ενώ ενέργειες πραγματοποιήθηκαν σε 30 περιπτώσεις κυρίως για αντλήσεις υδάτων.

Προβλήματα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Σοβαρότατα προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία στη λειτουργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς στην Αθήνα. Ο σιδηρόδρομος αντιμετωπίζει τεχνικά προβλήματα τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας των οποίων προκαλούνται καθυστερήσεις ή και ματαιώσεις σε δρομολόγια. Χθες, Πέμπτη 26/1, διακόπηκε το σύνολο των δρομολογίων του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου καθώς τα τρένα της Γραμμής 1 είχαν ακινητοποιηθεί σε όλους τους σταθμούς, εξαιτίας της διακοπής ρεύματος που σημειώθηκε στο Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας (ΚΕΛ) Ειρήνης.

Στη συνέχεια άρχισαν να κυκλοφορούν ξανά αλλά περίπου στο μισό δίκτυο. Συγκεκριμένα, τα δρομολόγια άρχισαν να γίνονται αρχικά μόνο στο τμήμα Ομόνοια – Πειραιάς και αντίστροφα, ενώ λίγα λεπτά αργότερα οι συρμοί έφταναν έως το σταθμό Ανω Πατήσια και περίπου στις 14.10 η κυκλοφορία των τρένων αποκαταστάθηκε στο σύνολο του δικτύου. 

Προβλήματα όμως σημειώθηκαν και στις άλλες δύο γραμμές του μετρό τη 2 και την 3. Αιτία ήταν οι συνεχείς πτώσεις τάσης σε υποσταθμούς ρεύματος της ΔΕΗ, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα σημαντικές καθυστερήσεις στα δρομολόγια των δύο γραμμών. Ωστόσο σε καμία από τις συγκεκριμένες γραμμές δεν παρατηρήθηκε διακοπή λειτουργίας. Τελικώς, σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ και αυτό το ζήτημα, το οποίο οφείλεται στον ΔΕΔΔΗΕ, αποκαταστάθηκε. Καθυστερήσεις στα δρομολόγια σημειώθηκαν και σε ορισμένες γραμμές των οδικών μέσων, χωρίς ωστόσο η ΟΣΥ να προβεί σε κάποια ενημέρωση για πιο εκτεταμένα προβλήματα. 

Πού είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες

Απαραίτητες είναι σύμφωνα με την Αστυνομία οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε σημεία του ορεινού οδικού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας, λόγω χιονόπτωσης ή παγετού. Ειδικότερα, αλυσίδες χρειάζονται στην Ημαθία, σε τμήμα της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Κοζάνης, στα οδικά δίκτυα προς τα χιονοδρομικά κέντρα Σελίου & 3- 5 Πηγαδιών, στο Κιλκίς, στις επαρχιακές οδούς Γρίβας – Καστανερής και Γουμένισσας – Ομαλού, προς τα χιονοδρομικά κέντρα Βόρα (Πέλλα) και Ελατοχωρίου (Πιερία) καθώς και στη Χαλκιδική στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Ιερισσού, μέσω Ταξιάρχη και στις επαρχιακές οδούς Νεοχωρίου – Βαρβάρας και Νεοχωρίου – Ολυμπιάδας.

Μετά από τις έντονες βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών, σε ισχύ παραμένουν οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας στην δημοτική οδό Παλαιού Προδρόμου-Κουλούρα Ημαθίας ( λόγω καθίζησης γέφυρας στο ρέμα Κρασοπούλι) και Καστανερής – Λιβαδειών Κιλκίς λόγω καθίζησης μέρους του οδοστρώματος. Αρκετές περιοχές στη βόρεια Ελλάδα έχουν «ντυθεί» στα λευκά από το πρωί.

Ξεπέρασαν τις 400 οι κλήσεις στην πυροσβεστική

Στην Αττική η πυροσβεστική δέχτηκε 210 κλήσεις, ενώ ενέργειες πραγματοποιήθηκαν σε 127 περιπτώσεις, κυρίως για αντλήσεις υδάτων, απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες και μεταφορές ατόμων, κυρίως οδηγών, προς ασφαλή σημεία. Περισσότερες από 400 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες, κοπές δέντρων και απομακρύνσεις ατόμων σε ασφαλές σημεία δέχτηκε η πυροσβεστική υπηρεσία από την Τετάρτη (25/1) έως και σήμερα το πρωί σε όλη τη χώρα. Στην Αττική η πυροσβεστική δέχτηκε 210 κλήσεις, ενώ ενέργειες πραγματοποιήθηκαν σε 127 περιπτώσεις, κυρίως για αντλήσεις υδάτων, απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες και μεταφορές ατόμων, κυρίως οδηγών, προς ασφαλή σημεία. 

Στην Κεντρικής Μακεδονίας, 25 κλήσεις, ενώ ενέργειες πραγματοποιήθηκαν σε 23 περιπτώσεις, κυρίως για αντλήσεις υδάτων. Στην Δυτική Ελλάδα, 50 κλήσεις, ενώ ενέργειες πραγματοποιήθηκαν σε 29 περιπτώσεις, κυρίως για αντλήσεις υδάτων. Στην Ζάκυνθο 100 κλήσεις, ενώ ενέργειες πραγματοποιήθηκαν σε 52 περιπτώσεις, κυρίως για αντλήσεις υδάτων, στη Θεσσαλία η πυροσβεστική υπηρεσία δέχτηκε 15 κλήσεις, ενώ ενέργειες πραγματοποιήθηκαν σε 8 περιπτώσεις, για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων και στην Πελοπόννησο 22 κλήσεις, ενώ ενέργειες πραγματοποιήθηκαν σε 14 περιπτώσεις, κυρίως για αντλήσεις υδάτων.

Διακοπές ρεύματος στην Αττική

Διακοπές ρεύματος σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του ΔΕΔΔΗΕ θα πραγματοποιηθούν σήμερα Παρασκευή 27/1, σε αρκετές περιοχές της Αττικής. Χθες, λόγω της κακοκαιρίας υπήρξαν έκτακτες διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Αττικής λόγω βλαβών σε πυλώνες.

Για σήμερα, οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι οι εξής:

  • Αθήνα
  • Πειραιάς
  • Αιγάλεω
  • Πέραμα
  • Κορωπί
  • Ηλιούπολη
  • Καλλιθέα
  • Ζωγράφου
  • Λαύριο
  • Νέα Σμύρνη
  • Υμηττός
  • Αχαρνές
  • Γαλάτσι
  • Άλιμος
  • Μοσχάτο
  • Σαρωνικός

Διαβάστε ακόμα:

Υποχώρησε οδόστρωμα και «κατάπιε» γυναίκα στο κέντρο της Αθήνας!

Σε αυτές τις έξι περιοχές τα σχολεία θα είναι κλειστά λόγω κακοκαιρίας

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This