Τριτοκοσμικές εικόνες στη χώρα από την κακοκαιρία: Δρόμοι-«ποτάμια», κατολισθήσεις και πλημμυρισμένα σπίτια

Ανυπολόγιστες καταστροφές και σε καλλιέργειες - Εγκλωβισμένοι οδηγοί στα αυτοκίνητά τους σε κεντρικούς οδικούς άξονες

Must Read

Πολλές περιοχές της χώρας δοκιμάστηκαν αλλά και εξακολουθούν να δοκιμάζονται, από την κακοκαιρία που επικρατεί σε όλη σχεδόν την επικράτεια, τις τελευταίες ώρες. Το κύμα κακοκαιρίας δημιούργησε μεγάλες ζημιές σε δρόμους, κτήρια, εγκαταστάσεις, σπίτια αλλά και καλλιέργειες. Ευτυχώς δεν υπήρχαν θύματα. 

 






Κατολίσθηση στη Ναυπακτία – Από το σημείο πέρασε σχολικό λεωφορείο!

Κατολίσθηση σημειώθηκε στα όρια δήμων Ναυπακτίας-Θέρμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα καθώς από το συγκεκριμένο σημείο είχε περάσει σχολικό λεωφορείο. 

Από τη σφοδρή κακοκαιρία δεν έλειψαν χθες τα προβλήματα και στην κεντρική, τη βόρεια και τη δυτική Ελλάδα. Στην Αιτωλοακαρνανία υπήρξαν κατολισθήσεις και πλημμύρες, ενώ και στη Ζάκυνθο ένα βουνό «πέρασε» μέσα από σπίτι μετά τη σφοδρή κακοκαιρία που χτύπησε το νησί. Αρκετά ήταν τα προβλήματα των κατοίκων και στη Δυτική Αχαΐα.

 

Εικόνες καταστροφής στην Πέλλα 

Πλημμύρισαν σπίτια στην Πέλλα, μάλιστα τεράστιες καταστροφές υπέστησαν κάτοικοι στο χωριό Σανδάλι. Η κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή «έπνιξε» όλα τα χωριά της περιοχής, όπως το Σανδάλι. Τα συνεργεία της πυροσβεστικής και της τοπικής αυτοδιοίκησης έδωσαν τεράστια μάχη. Αποτέλεσμα της σφοδρής νεροποντής ήταν να καταστραφούν καλλιέργειες, αλλά και δύο σπίτια να υποστούν πολύ μεγάλες ζημιές. Ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κάλεσε σε σύσκεψη και ζήτησε από τους δημάρχους να κηρυχθεί όλος ο νομός σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπως αποφασίστηκε για τον δήμο Αλμωπίας. Οι κάτοικοι από την πλευρά τους αγωνιούν και εκφράζουν φόβους ότι θα ζήσουν ένα νέο 1979, όταν και τότε η καταιγίδα είχε πλημμυρίσει τα πάντα, από καλλιέργειες μέχρι σπίτια και επιχειρήσεις.

 

Ζημιές από την κακοκαιρία στον 2ο μύλο του Βροντάδου

 

Ο θυελλώδης άνεμος που σάρωσε τη Χίο είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή και του 2ου μύλου στην περιοχή του Βροντάδου. Τα κατάρτια του μύλου δεν άντεξαν τους θυελλώδεις ανέμους με αποτέλεσμα να σπάσουν και να βρεθούν περιμετρικά του κτίσματος, χωρίς ευτυχώς να προκληθούν άλλες ζημιές.

Είναι χαρακτηριστικό της έντασης του ανέμου ότι παρά το βάρος των καταρτιών αυτά βρέθηκαν αρκετά μέτρα μακρύτερα από τον μύλο. Ήδη πάντως συνεργεία του Δήμου Χίου προχωρούν στην καταγραφή και αποτίμηση της ζημιάς ώστε μαζί με τον πρώτο μύλο που καταστράφηκε από τον υδροστρόβιλο της περασμένης Κυριακής να επισκευαστούν.

 

 






Διαβάστε ακόμα:

Ρόδος-κακοκαιρία: Τα κύματα «έσκαψαν» τον δρόμο, πτώσεις δέντρων και διακοπές ρεύματος

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This