Τραγωδία στην Πολεμική Αεροπορία: Δεν πρόλαβαν να εγκαταλείψουν το F-4 οι χειριστές!

Οι πρώτες εικόνες από τα συντρίμμια στην Ανδραβίδα - Πληροφορίες επιβεβαιώνουν ότι ο ένας εκ των δύο χειριστών είναι νεκρός

Must Read

Μαύρη μέρα είναι για την Πολεμική Αεροπορία η σημερινή, μετά από την εκπαιδευτική πτήση ενός F-4 που κατέληξε σε τραγωδία.

Ένα αεροσκάφος Phantom F-4 συνετρίβη λίγο μετά τις 10:30 στον θαλάσσιο χώρο ανοιχτά της Ανδραβίδας, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι δύο χειριστές δεν κατάφεραν να το εγκαταλείψουν.

Πληροφορίες του protinews.gr αναφέρουν ότι επιβεβαιώθηκε ότι ένας από τους δύο χειριστές είναι νεκρός, ενώ παράλληλα δίνει τις πρώτες εικόνες από τα συντρίμμια.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο ανδρών βρίσκεται σε εξέλιξη. Την ίδια ώρα έχουν εντοπιστεί δύο σωσίβια σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους και ένα αλεξίπτωτο.

Οι δύο χειριστές του Phantom της 338 Μοίρας ήταν ένας σμηναγό και έναν υποσμηναγό της Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι χειριστές του F-4 έκαναν «χαμηλή ναυτιλία», δηλαδή χαμηλή πτήση με κατώτατο όριο τα 300 πόδια, όταν ξαφνικά σήμανε συναγερμός στην Πολεμική Αεροπορία, η οποία ενημερώθηκε για την πτώση του αεροσκάφους, το οποίο συνοδευόταν από ακόμη ένα Phantom.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αρχηγός του σχηματισμού ενημέρωσε ότι είχε χάσει την επικοινωνία με το αεροσκάφος που κατέπεσε.

Έως τώρα είναι άγνωστο το αν το αεροσκάφος συνετρίβη πριν ολοκληρώσει την άσκηση, ή κατά την διάρκεια που επέστρεφε στην βάση της Ανδραβίδας.

Αρχικά στις έρευνες συμμετείχε και το δεύτερο Phantom με το οποίο έκανε άσκηση το F-4 που κατέπεσε, ωστόσο λίγο αργότερα αποσύρθηκε γιατί έπρεπε να συμπληρώσει καύσιμα.

Στις έρευνες συμμετέχουν τέσσερα πλωτά, δύο ελικόπτερα ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού.

Η επίσημη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας:

«Την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, αεροσκάφος F-4 (διθέσιο) της 338Μ/117ΠΜ που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας».

«Υπήρχε τεχνική βλάβη»

Ο αντιπτέραρχος ε.α. Βασίλης Γεωργούσης, αναφερόμενος στις πρώτες πληροφορίες πως οι δυο ιπτάμενοι είχαν ενημερώσει ότι θα εγκαταλείψουν το αεροσκάφος, είπε πως αυτό σημαίνει ότι υπήρχε τεχνική βλάβη, η οποία δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί.

«Υποθέτω λόγω του σημείου πως ήταν σε κάθοδο προς το αεροδρόμιο, λόγω του τεχνικού προβλήματος, επιδεινώθηκε η κατάσταση, και σε ασφαλές ύψος το εγκατέλειψαν», είπε ο κ. Γεωργούσης.

 










Δείτε επίσης:

Συναγερμός στην Πολεμική Αεροπορία: Βρέθηκαν τα πρώτα συντρίμμια του μαχητικού F-4 που έπεσε στη θάλασσα νότια της Ανδραβίδας

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This