Συναγερμός στην Πολεμική Αεροπορία: Βρέθηκαν τα πρώτα συντρίμμια του μαχητικού F-4 που έπεσε στη θάλασσα νότια της Ανδραβίδας

Σμηναγός και υποσμηναγός οι δύο πιλότοι - Δεν έχει γίνει γνωστό αν πρόλαβαν να εγκαταλείψουν

Must Read

Συναγερμός σήμανε στην Πολεμική Αεροπορία νωρίτερα σήμερα το πρωί, όταν έγινε γνωστό πως ένα αεροσκάφος F-4 (Phantom) έπεσε στον θαλάσσιο χώρο ανοιχτά της Ανραβίδας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το διθέσιο F-4 που ανήκε στην 338 Μοίρα της 117 Πτέρυγας Μάχης και εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση και συνοδευτόταν από ακόμη ένα Phantom, κατέπεσε 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου της Ανδραβίδας.Πριν από λίγο, στο συγκεκριμένο σημείο βρέθηκαν τα πρώτα συντρίμμια.

Πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, αναφέρουν πως το αεροσκάφος απογειώθηκε από την Ανδραβίδα στις 10.15 και κατέπεσε στις 10.30.

Μέχρι αυτή την ώρα δεν είναι σαφές αν οι δύο πιλότοι πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν το εκτινασσόμενο κάθισμα και εγκατέλειψαν το αεροσκάφος. Πληροφορίες αναφέρουν πως πρόλαβαν να λάβουν εντολή, ωστόσο, δεν είναι βέβαιο αν πρόλαβαν να κάνουν την κίνηση για την εκτίναξη του καθίσματος.

Οι δύο πιλότοι ήταν ένας σμηναγός και ένας υποσμηναγός.

Παράλληλα δεν έχει προσδιοριστεί αν το Phantom είχε ξεκινήσει λίγη ώρα νωρίτερα την εκπαιδευτική πτήση ή είχε ολοκληρώσει τα γυμνάσια και επέστρεφε μαζί με το άλλο F-4 στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας. Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα αναφέρουν ότι ο αρχηγός του σχηματισμού ενημέρωσε τη βάση της Ανδραβίδας ότι έχει χάσει επικοινωνία με το «bravo 2», το διθέσιο F-4 που κατέπεσε.

Το δεύτερο Phantom με το οποίο έκανε άσκηση το F-4 που κατέπεσε, έσπευσε στην περιοχή του ατυχήματος και συμμετείχε στις πρώτες έρευνες ωστόσο σύντομα πρόκειται να αποχωρήσει, αφούεξαντλούνται τα καύσιμά του. Παράλληλα προς την περιοχή της πτώσης του αεροσκάφους κινούνται πλωτά με βάση οδηγίες του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης. Για τον εντοπισμό των δύο χειριστών ερευνούν από αέρος δύο ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας (το ένα από Ανδραβίδα και το άλλο από Καλαμάτα). Στις έρευνες λαμβάνει μέρος, επίσης, και ένα F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας και τέσσερα πλωτά του Λιμενικού, ένα ναυαγοσωστικό και δύο ιδιωτικά σκάφη.

«Υπήρχε τεχνική βλάβη»

Ο αντιπτέραρχος ε.α. Βασίλης Γεωργούσης, αναφερόμενος στις πρώτες πληροφορίες πως οι δυο ιπτάμενοι είχαν ενημερώσει ότι θα εκαταλείψουν το αεροσκάφος, είπε πως αυτό σημαίνει ότι υπήρχε τεχνική βλάβη, η οποία δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί.

«Υποθέτω λόγω του σημείου πως ήταν σε καθοδο προς το αεροδρόμιο, λόγω του τεχνικού προβλήματος, επιδεινώθηκε η κατάσταση, και σε ασφαλές ύψος το εγκατέλειψαν», είπε ο κ. Γεωργούσης.

Η επίσημη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας

«Την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, αεροσκάφος F-4 (διθέσιο) της 338Μ/117ΠΜ που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This