«Ένα πανίσχυρο και διεφθαρμένο σύστημα προσπάθησε να με εξοντώσει» δήλωσε ο Παπαγγελόπουλος στο Ειδικό Δικαστήριο

«Όποια απόφαση και να πάρετε εγώ θα είμαι ο νικητής και ακόμη μετά το θάνατο μου, ακόμη και μετά την ενδεχόμενη καταδίκη μου, θα είμαι ο εισαγγελέας που συγκρούστηκε με τη διαπλοκή»

Must Read

Στην απολογία του στο Ειδικό Δικαστήριο ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, μίλησε για «προσπάθεια εξόντωσης» του ίδιου και της οικογένειάς του «από ένα πανίσχυρο και διεφθαρμένο σύστημα». Αναφερόμενος ακόμη στους τρεις εισαγγελείς Παναγιώτη Αθανασίου, Ελένη Ράϊκου και Γεωργία Τσατάνη, που κατέθεσαν εναντίον του είπε ότι δεν «θα τους ακολουθήσει στο βούρκο».

«Κατέστρεψαν τη ζωή μου και τη ζωή της οικογένειας μου. Ένα πανίσχυρο και διεφθαρμένο σύστημα προσπάθησε να με εξοντώσει. Απέτυχαν, έμεινα όρθιος και θα παραμείνω. Αγνοούν όμως ότι, ποτέ μα ποτέ δεν ηττήθηκαν από την ύλη και την κτηνωδία, οι ιδέες και το πνεύμα» είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος χαρακτηρίζοντας «εφιάλτη» το εδώλιο και συνέχισε δηλώνοντας: «Όποια απόφαση και να πάρετε εγώ θα είμαι ο νικητής και ακόμη μετά το θάνατο μου, ακόμη και μετά την ενδεχόμενη καταδίκη μου, θα είμαι ο εισαγγελέας που συγκρούστηκε με τη διαπλοκή».

Όπως τόνισε δεν επιθυμεί να απαλλαγεί για νομικούς λόγους, αλλά επί της ουσίας και διακήρυξε την αθωότητά του.

Για τους τρεις εισαγγελείς Παναγιώτη Αθανασίου, Ελένη Ράϊκου και Γεωργία Τσατάνη, που κατέθεσαν εναντίον του είπε χαρακτηριστικά: «Από όλους τους μάρτυρες τρεις μόνον εισαγγελείς από το σύνολο των χιλιάδων δικαστών και εισαγγελέων, παρά τις προσπάθειες να υπάρξουν πολλοί περισσότεροι, κατέθεσαν απροκάλυπτα ψεύδη, που επινοήθηκαν εκ των υστέρων, για να διαστρεβλώσουν την αλήθεια. Φάσκουν και αντιφάσκουν μεταξύ τους. Θα αναφερθώ μόνο στα ψεύδη των τριών εισαγγελέων, που αποτελούν τη βάση των κατηγοριών εναντίον μου. Τα ψεύδη τους είναι τόσα πολλά, που ακόμη και χτες το βράδυ, τόσα χρόνια μετά, που έκανα την τελευταία επισκόπηση, εντόπισα κι άλλα. Όλες οι καταθέσεις τους από την αρχή μέχρι το τέλος, είναι κατασκευασμένες. Θα περιοριστώ σε ενδεικτική και πλήρως αποκαλυπτική απαρίθμηση. Οι πολιτικοί διώκτες μου και οι τρεις αυτοί μάρτυρες προσπάθησαν να εμφανίσουν το σκάνδαλο της Novartis, που είναι σκάνδαλο σε όλο τον κόσμο, ως σκευωρίες δικές μου».

«Σχεδιάζουν ακόμη μία αθλιότητα σε βάρος μου»

Μάλιστα απολογούμενος ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αποκάλυψε ότι κάποιοι σχεδιάζουν άλλη μια αθλιότητα σε βάρος του: «Με πληροφορούν έντιμοι άνθρωποι και από τη ΝΔ και από το ΠΑΣΟΚ ότι, σχεδιάζουν άλλη μία αθλιότητα σε βάρος μου, όχι σε σχέση με το δικαστήριο σας. Αλλά ελπίζω να μην το επιχειρήσουν».

«Κυρία Πρόεδρε, κύριοι δικαστές, το εδώλιο για μένα που υπηρέτησα τη Δικαιοσύνη ως εισαγγελέας, είναι εφιάλτης. Επειδή παραμένω εισαγγελέας, έστω και μετά τη συνταξιοδότηση μου, η διαδικασία είναι εφιάλτης. Πέντε ολόκληρα χρόνια υφίσταμαι τα πάνδεινα εγώ κι η οικογένεια μου. θα αναφερθώ στην ανελέητη σκευωρία σε βάρος μου. Υπηρέτησα τη Δικαιοσύνη και την πατρίδα ως ιδεολόγος. Και θέλω να πεθάνω ως ιδεολόγος. Ένα πανίσχυρο σύστημα, πολιτικό, οικονομικά, με τεράστια δύναμη μιντιακή, που έχει χρήμα, που του έχουν εξασφαλίσει οι λαμογιές του και πολλές άκρες στη Δικαιοσύνη, με έχει στοχοποιήσει. Το εδώλιο στο οποίο οδηγήθηκα όχι από τις πράξεις μου, αλλά από τις αθλιότητες τους και τις μεθοδεύσεις τους, επειδή ήθελαν να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους, για μένα δεν είναι μόνον εφιάλτης, αλλά και τίτλος τιμής.

Ένα σάπιο σύστημα, με θεώρησε επικίνδυνο και προσπάθησε να με εξουδετερώσει, για να συγκαλύψει τα μεγάλα σκάνδαλα φοροδιαφυγής, το σκάνδαλο Νοvartis, φοροδιαφυγής, με τη λίστα Λαγκάρντ και το σκάνδαλο Βγενόπουλου. Το εδώλιο όμως για μένα είναι και μία ευκαιρία, για να εκθέσω στο δικαστήριο σας και στην πλειοψηφία των Ελλήνων δικαστών, την αλήθεια. Όχι τη δική μου, αλλά την αλήθεια της δικογραφίας. Το θέμα είναι ότι, πλήττεται η Δικαιοσύνη και η Δημοκρατία, όταν ακούγονται τα προσωνύμια που εφηύρε ο αρρωστημένος νους τους. Όπως η παρούσα δίκη δεν είναι πολιτική και πρέπει να ειπωθούν όλα, για να καταγραφούν όχι μόνο στα πρακτικά, αλλά και στην ιστορία. Μετά την εξαντλητική διαδικασία στο δικαστήριο σας, το κατηγορητήριο εναντίον μου έχει καταρρεύσει. Δεν θα αναφέρω νομικούς συλλογισμούς. Αυτά θα σας τα πουν οι δικηγόροι μου. Δεν θέλω να απαλλαγώ για νομικούς λόγους, αλλά επί της ουσίας», ανέφερε ακόμη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δύο προσαγωγές για τον περίεργο θάνατο 40χρονου στον Ασπρόπυργο

Δεν έχουν βρεθεί σημάδια από αιχμηρά αντικείμενα ή από όπλο, αλλά υπήρχαν μώλωπες

More Articles Like This