Προβλήματα ηλεκτροδότησης σε Αττική, Εύβοια – Κανονικά το μετρό προς αεροδρόμιο – Ποιοι δρόμοι άνοιξαν

Τα βόρεια θα επηρεάσει περισσότερο η κακοκαιρία τις επόμενες μέρες

Must Read

Τα προβλήματα παραμένουν μετά το πέρασμα του πρώτου κύματος της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα η οποία έχει επηρεάσει πολλές περιοχές της Ελλάδας, ανάμεσά τους και την Αττική, ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες αρχίζουν σιγά-σιγά να εξομαλύνονται. 

Προβλήματα ηλεκτροδότησης σε Αττική και Εύβοια

Χωρίς ρεύμα είναι αρκετές περιοχές που τροφοδοτούνται από τρεις γραμμές της Αττικής σε Νέα Μάκρη, Ασπρόπυργο και Οινόφυτα, από το πέρασμα της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα όπως και περιοχές της Εύβοιας. Οι εργασίες για την αποκατάστασή τους συνεχίζονται από τις πρώτες πρωινές ώρες, όπως ενημέρωσε ο ΔΕΔΔΗΕ.

Στην Εύβοια, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, στο κεντρικό τμήμα του νησιού παραμένουν χωρίς ηλεκτροδότηση έξι οικισμοί στον δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων, όπου σύντομα αναμένεται η αποκατάσταση του δικτύου, όπως και στο χωριό Τρούπη στη Βόρεια Εύβοια.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ενημέρωσε εκ νέου ότι το προσωπικό του βρίσκεται επί ποδός και εργάζεται πυρετωδώς για τη διασφάλιση της ομαλής ηλεκτροδότησης σε όλη τη χώρα, ενώ αναφέρει πως όσοι καταναλωτές εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν άμεσα τηλεφωνικά στο 8004004000 ή να το δηλώσουν μέσω της εφαρμογής MyDEDDiE από το κινητό τους (Android και iOS) ή και μέσω υπολογιστή από την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ στο Online Δήλωση Βλάβης (deddie.gr).

Τι συμβαίνει στους δρόμους

Στο οδικό δίκτυο, μετά τις 10:30 αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης για όλα τα οχήματα.

Θυμίζεται πως από τις 11 το βράδυ της Κυριακής είχε διακοπεί η  κυκλοφορία από τον κόμβο Καλυφτάκη μέχρι τα Οινόφυτα, στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας.

Επίσης, στις 10:30 το πρωί, ανακοινώθηκε ότι επιτρέπεται η κίνηση παντός είδους βαρέως οχήματος στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας από την Καλυφτάκη μέχρι τα όρια του νομού Αττικής αλλά και σε όλο το μήκος της Αττικής Οδού, της δυτική περιφερειακής Υμηττού και της περιφερειακής Αιγάλως καθώς και στο παράπλευρο δίκτυό τους.

Παράλληλα, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας-Θηβών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από τη Χ/Θ 5,000 (πρατήριο καυσίμων Revoil-πρώην Cyclon) έως τα όρια του Ν. Αττικής με τον Ν. Βοιωτίας (Χ/Θ 30,000).

Σύμφωνα με την αστυνομία, λόγω της κακοκαιρίας, εξακολυθεί να ισχύει για το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο η απαγόρευση κυκλοφορίας για τα βαρέα οχήματα άνω των 3,5 τόνων.

Κανονικά το μετρό προς το αεροδρόμιο

Αποκαταστάθηκε μετά τις 12 το μεσημέρι η απευθείας σύνδεση του μετρό με το αεροδρόμιο, σύμφωνα με ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ.

Υπενθυμίζεται πως από νωρίς το πρωί είχαν σταματήσει τα δρομολόγια από και προς το αεροδρόμιο και οι επιβάτες εξυπηρετούνταν με τον προαστιακό, μέσω του σταθμού Δουκίσσης Πλακεντίας.

Με πυροσβεστικά και περιπολικά η μεταφορά νεφροπαθών

Οι έκτακτες ανάγκες που έχει δημιουργήσει η κακοκαιρία Μπάρμπαρα είχε ως αποτέλεσμα να χρειαστούν ειδικά οχήματα ώστε να μεταφερθούν οι νεφροπαθείς για τις αιμοκαθάρσεις στα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με τη συμβολή της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας μεταφέρονται νεφροπαθείς που χρειάζονται σήμερα αιμοκάθαρση και αδυνατούν να μετακινηθούν με ιδιωτικό μέσο. Η Πυροσβεστική έχει επέμβει σε 17 περιπτώσεις σε Πετρούπολη και Καρέα.

Προβλήματα στη Λέσβο

Αρκετά προβλήματα προκάλεσαν οι έντονες χιονοπτώσεις στη Λέσβο, κυρίως στα δυτικά του νησιού.

Τα προβλήματα εντοπίστηκαν στο οδικό δίκτυο στην περιοχή ‘Αγρας – Σκαλοχωρίου και του ορεινού όγκου του Λεπετύμνου. Συνεργεία του Δήμου δυτικής Λέσβου με μηχανήματα και αλατιέρες κράτησαν ανοικτό το οδικό δίκτυο, ενώ η έντονη χιονόπτωση συνεχιζόταν.

Συνεργεία του Δήμου Μυτιλήνης αντιμετώπισαν την κατάσταση και στα προάστεια της πόλης όπου χιόνισε, στην Παγανή, στον ‘Ανω Χάλικα και προς τα σπίτια πάνω από αυτά.

Μηχανήματα με ευθύνη της Περιφερειακής Ενότητας Χίου επιχείρησαν στο οδικό δίκτυο της Χίου και συγκεκριμένα στο τμήμα Καρυές – Αυγώνυμα και μετά το 18ο χλμ. στο Αίπος προς Κατάβαση, αλλά και στο τμήμα Καρδάμυλα – Αμάδες. Στόχος να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι του νησιού.

Οι νέες προβλέψεις των μετεωρολόγων

Θα λιώσουν και θα εξαφανιστούν σιγά-σιγά τα χιόνια στην Αττική, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, όμως, δεν θα συμβεί το ίδιο και στα βόρεια προάστια.

«Τα πολλά για την Αττική έχουν τελειώσει. Προφανώς στα βόρεια της Αττικής θα χιονίσει ξανά το βράδυ, ίσως και την Τρίτη, ίσως και την Τετάρτη και την Πέμπτη», τόνισε ο κ. Γιαννόπουλος στην ΕΡΤ.

Παράλληλα, είπε πως μεγάλη προσοχή απαιτείται τις επόμενες ώρες και προς το βράδυ, λόγω του παγετού που αναμένεται να επικρατήσει, λόγω και των χαμηλών θερμοκρασιών.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η μετεωρολόγος του ΣΚΑΙ, Χριστίνα Σούζη η οποία είπε ότι πρόκειται για μια σοβαρή κακοκαιρία η οποία θα έχει διάρκεια, ωστόσο, δεν είναι σαν την κακοκαιρία «Ελπίς». Η ίδια αναφέρθηκε επίσης στις εκ νέου χιονοπτώσεις που θα πλήξουν τα βόρεια προάστια τις βραδινές ώρες.

 



 

Δείτε επίσης:

Επελαύνει η Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Προβλήματα σε αρκετές περιοχές της χώρας – Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες
 
Νοσοκομεία αποκλεισμένα στα χιόνια: Προβλήματα στο Παίδων Πεντέλης

Viral έξαλλος αστυνομικός με εταιρεία που καλεί εργαζομένους στην δουλειά εν μέσω χιονιά!
 
Η ώρα των αποφάσεων: Τι θα γίνει αύριο με τα σχολεία
 
Ποια λεωφορεία κινούνται μερικώς και ποια καθόλου λόγω της κακοκαιρίας

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This