Η Ελλάδα στέλνει πυροσβέστες της ΕΜΑΚ, διασώστες και τον Ευθύμιο Λέκκα σε Τουρκία-Συρία

Must Read

Βοήθεια σε Τουρκία και Συρία στέλνει η χώρα μας, μετά τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ που στοίχησε τη ζωή σε πάνω από 1.200 ανθρώπους μέχρι στιγμής, την ώρα που είναι άγνωστος μέχρι στιγμής ο αριθμός εκείνων παραμένουν κάτω από τα συντρίμμια, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε 5.383.

Σε ανακοίνωσή του το ελληνικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι η χώρα μας είναι έτοιμη να παράσχει βοήθεια: «Οι σκέψεις μας είναι μαζί με τις οικογένειες των θυμάτων, τους τραυματίες και τα σωστικά συνεργεία που αγωνίζονται να σώσουν ζωές. Η Ελλάδα έχει κινητοποιήσει τους πόρους της και είναι έτοιμη να παράσχει βοήθεια».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η χώρα μας αναμένεται να στείλει ομάδα της 1η ΕΜΑΚ με 21 πυροσβέστες και δύο σκύλους διάσωσης, όπως επίσης και διασωστικό όχημα. Ένας Αξιωματικός-Μηχανικός του Πυροσβεστικού Σώματος θα συνοδεύσει την ομάδα. Επιπλέον, θα συνδράμουν πέντε γιατροί και διασώστες του ΕΚΑΒ. Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, την αποστολή θα συνοδεύσει ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.

Σε ανακοίνωσή της η Πολιτική Προστασία αναφέρει:

«Με εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η Ελλάδα ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα της Τουρκίας για αποστολή βοήθειας για αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών του ισχυρού σεισμού 7,8 της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα της 6ης Φεβρουαρίου στη Νοτιοανατολική Τουρκία και Συρία.

Συγκεκριμένα, τις αμέσως επόμενες ώρες αναχωρεί ομάδα 21 πυροσβεστών από την 1η ΕΜΑΚ με δύο (2) διασωστικούς σκύλους και ειδικό διασωστικό όχημα. Την ομάδα θα συνοδεύσει ένας (1) Αξιωματικός-Μηχανικός του Πυροσβεστικού Σώματος με εξειδίκευση στην υποστύλωση σε ερείπια κτηρίων που έχουν καταρρεύσει, πέντε (5) γιατροί και διασώστες από το ΕΚΑΒ καθώς και ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ.

Η αποστολή θα αναχωρήσει με C-130 από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας».




Βοήθεια σε Τουρκία-Συρία αναμένεται να στείλουν και η Βουλγαρία, Κροατία, Τσεχία και Γαλλία.

Μετά τον φονικό σεισμό σε Τουρκία-Συρία, η EE ενεργοποίησε τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και αναμένεται να αναπτυχθούν και άλλες ομάδες διάσωσης που θα συνδράμουν. 



Αξίζει να σημειωθεί ότι η αποστολή βοήθειας στην Συρία μοιάζει κατά κάποιον τρόπο ειρωνική, την ώρα που η ΕΕ παράτεινε τις απάνθρωπες κυρώσεις για άλλον έναν χρόνο.

Δείτε επίσης:

Μετασεισμοί «μαμούθ» χτυπούν την Τουρκία: Νέος σεισμός 7,7 Ρίχτερ!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This