Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Αδιάβατοι δρόμοι σε δυτ. Ελλάδα, Πελοπόννησο, Εύβοια, Χανιά – Χωρίς ρεύμα χωριά σε Ν. Πήλιο, Εύβοια

Σε ποιους δρόμους είναι απαραίτητες οι αλυσίδες

Must Read

Συνεχίζει την επέλαση της η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» έχοντας ντύσει στα λευκά πολλές περιοχές της χώρας ενώ την ίδια στιγμή προβλήματα παρατηρούνται στους δρόμους και στην ηλεκτροδότηση περιοχών.

Συγκεκριμένα, προβλήματα στο οδικό δίκτυο περιοχών της δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου έχουν προκαλέσει οι χιονοπτώσεις και οι χαμηλές θερμοκρασίες. Τα εκχιονιστικά μηχανήματα, καθώς και τα μηχανήματα έργου, επιχειρούν συνεχώς, ώστε να παραμένουν ανοικτοί οι δρόμοι.

Συγκεκριμένα, στην Αχαΐα, σύμφωνα με την αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στον δρόμο που συνδέει την κοινότητα Περιστέρας, του Δήμου Αιγιαλείας, με το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων.

Επίσης, είναι αναγκαία η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων στα παρακάτω σημεία:

*Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων – Πατρών, μέσω Χαλανδρίτσας

*Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων – Πούντας

*Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων – Αιγίου, μέσω Πτέρης

*Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων – χιονοδρομικού κέντρου, από το ύψος του 8ου χιλιομέτρου

*Στην επαρχιακή οδό Ακράτας – Ζαρούχλας, από το ύψος της κοινότητας Βαλιμής

*Στην επαρχιακή οδό Αιγείρας – Περιθωρίου, από το 13ο χιλιόμετρο και άνω

*Στην επαρχιακή οδό Αιγείρας – Συνέβρου, από το ύψος του 9ο χιλιομέτρου

*Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων – Κλειτορίας, μέσω Πριόλιθου

*Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων – Κλειτορίας, μέσω Λουσών

*Στην επαρχιακή οδό Ελαιώνα – Καλαβρύτων, μέσω Μαμουσιάς, Δουμενών και Ζαχλωρούς

Ακόμη, καταγράφεται δυσχέρεια κυκλοφορίας στην επαρχιακή οδό Αιγίου – Παρασκευής, στο ύψος του 14ου χιλιομέτρου, λόγω κατολίσθησης.

Στην Αιτωλοακαρνανία, έχει διακοπεί, σύμφωνα με την αστυνομία, η κυκλοφορία στο εξής σημείο:

*Στην επαρχιακή οδό Καλλιθέας – Προυσού και συγκεκριμένα στο ύψος του 7ου χιλιομέτρου, λόγω κατολίσθησης. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς.

Ακόμη, είναι απαραίτητη η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων στις παρακάτω περιοχές:

*Στην επαρχιακή οδό Ναυπάκτου – Πλατάνου, από το ύψος της τοπικής κοινότητας Παλαιόπυργου

*Στην επαρχιακή οδό Ναυπάκτου – Άνω Χώρας, από το ύψος της τοπικής κοινότητα Λιμνίτσας

*Στην επαρχιακή οδό Ελατόβρυσης – Γραμμένης Οξιάς

*Στην επαρχιακή οδό Καλλιθέας – Προυσού, από 14ο χιλιόμετρο έως την περιοχή Αραποκέφαλα

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Στην Λακωνία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Σκάλας – Γερακίου και συγκεκριμένα στην περιοχή της τοπικής κοινότητας Βρονταμά, του Δήμου Ευρώτα, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.

Στην Κορινθία, είναι αναγκαία η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων στα εξής σημεία του οδικού δικτύου:

*Στην επαρχιακή οδό Ξυλοκάστρου – Τρικάλων, από το 17ο έως το 35ο χιλιόμετρο.

*Στην επαρχιακή οδό Τρικάλων – Καρυάς, από το 1ο χιλιόμετρο

*Στην επαρχιακή οδό Δερβενίου – Γκούρας, από το ύψος του 7ου χιλιομέτρου

*Στην επαρχιακή οδό Λυγιάς – Πύργου, από το 3ο χιλιόμετρο

*Στην επαρχιακή οδό Γκούρας – Λυκούριας, έως το 18ο χιλιόμετρο

*Στην επαρχιακή οδό Γκούρας – Κιάτου, έως το 15ο χιλιόμετρο

Στην Μεσσηνία, είναι απαραίτητες οι αλυσίδες για όσους κινούνται ή πρόκειται να κινηθούν στην εθνική οδό Καλαμάτας – Σπάρτης, από το 28ο έως το 40ο χιλιόμετρο.

Στην Αρκαδία, οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι αναγκαίες στην επαρχιακή οδό Λεωνιδίου – Κοσμά – Γερακίου, από το 15ο έως το 35ο χιλιόμετρο

Χωρίς ρεύμα στην Μαγνησία

Χωρίς ρεύμα έχουν μείνει οικισμοί στο Νότιο Πήλιο λόγω των βλαβών που έχει επιφέρει η κακοκαιρία. Συγκεκριμένα, διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε  Μηλίνα, Λαύκος Τρίκερι και Δράκεια.

Τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ προσπαθούν να εντοπίσουν τις βλάβες και να τις αποκαταστήσουν.

Το πρόβλημα έχει εντοπισθεί στη γραμμή Μηλίνας – Τρικερίου, με αποτέλεσμα να μην έχουν ρεύμα Λαύκος, Μηλίνα, και όλοι οι οικισμοί μέχρι το Τρίκερι, ενώ το χιόνι στον Λαύκο ξεπέρασε τα 70 εκατοστά και οι δρόμοι στο χωριό είναι κλειστοί. Χωρίς ρεύμα είναι επίσης η Δράκεια που ανήκει διοικητικά στον δήμο Βόλου και η χιονόπτωση πλήττει το χωριό με ιδιαίτερη ένταση.

 

 



Μήνυμα από το 112 έλαβαν χιλιάδες κάτοικοι του Βόλου και της Μαγνησίας στις 9.30 το πρωί, λόγω της συνεχιζόμενης σφοδρής χιονόπτωσης που επικρατεί από τις 2.30 τη νύχτα τόσο μέσα στην πόλη του Βόλου, όσο και σε ολόκληρη τη Μαγνησία. Μέσω του μηνύματος καλείται ο πληθυσμός να περιορίσει δραστικά τις μετακινήσεις του και να ακολουθεί τις οδηγίες των αρχών.

Από την πολύ πυκνή χιονόπτωση έχουν καλυφθεί τα πάντα και το ύψος του χιονιού έχει ξεπεράσει τα 20 εκατοστά ακόμη και στο λιμάνι και την κεντρική παραλία του Βόλου, ενώ στο Πήλιο μαίνεται σφοδρή χιονοθύελλα από την νύχτα και το χιόνι είναι πάνω από τα 50 εκατοστά στα Χάνια, τη Ζαγορά, όλο το ανατολικό Πήλιο καθώς και σε όλα τα βόρεια προάστια του Βόλου.

Όλα τα σχολεία είναι κλειστά στο Βόλο, αλλά και στους Δήμους Ζαγοράς-Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου ,όπως και όλες οι σχολές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Κλειστοί είναι και παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί σε όλο τον Βόλο και την περιφέρεια της Μαγνησίας.

Στην Εύβοια

Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας συνεχίζει να βρίσκεται η Εύβοια.

Έντονη χιονόπτωση υπήρχε από τις πρώτες πρωινές ώρες στο δήμο Ιστιαίας Αιδηψού, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα τόσο στο οδικό δίκτυο, όσο και στην ηλεκτροδότηση καθώς 15 χωριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα από τις πρώτες πρωινές της Τρίτης.

Ο δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού Γιάννης Κοντζιάς, μιλώντας στο evima.gr, δήλωσε πως η κατάσταση στη Βόρεια Εύβοια είναι πάρα πολύ δύσκολη.

«Ανοίγουμε τους δρόμους και μέσα σε λίγα λεπτά κλείνουν ξανά από την έντονη χιονόπτωση, παράλληλα έχουμε σοβαρά προβλήματα έχουμε με την ηλεκτροδότηση 15 χωριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα», είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Κοντζιάς.

Παράλληλα, ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στο οδικό δίκτυο των περιοχών όπου αναμένονται οι τοπικά πυκνές χιονοπτώσεις και συγκεκριμένα στους δρόμους που επισημαίνει η υπηρεσία ROADS του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr.

Λίγο πριν τις 10 π.μ. στάλθηκε νέο μήνυμα από το 112 που συνιστά περιορισμό των μετακινήσεων σε περιοχές της Αττικής, στην Εύβοια, αλλά και σε περιοχές της Μαγνησίας, λόγω της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα.

Ειδικότερα, σοβαρό πρόβλημα  υπάρχει αυτή την ώρα στο οδικό δίκτυο Χαλκίδας – Αιδηψού στο ύψος των Άκρων του Άγιου Βλάση, καλώδια της ΔΕΗ έπεσαν στο δρόμο. Το οδικό δίκτυο έχει κλείσει μέχρι να αποκατασταθεί η ζημιά από τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ.
Στο σημείο βρίσκεται ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς μαζί με τον προϊστάμενο του ΔΕΔΔΗΕ Σταματιάδη Χρήστο.

Απαγόρευση κυκλοφορίας, παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων, στο σύνολο του οδικού δικτύου του Ν. Εύβοιας καθώς και στη νήσο Σκύρο.
Απαγόρευση κυκλοφορίας, παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων:

• από Χαλκίδα προς   Π.Α.Θ.Ε. και ειδικότερα από τη 2η χ.θ. της περιφερειακής οδού από Χαλκίδα προς ε.ο. Σχηματαρίου-Χαλκίδας/ αυτοκινητόδρομο Α-11 (Υψηλή Γέφυρα Χαλκίδας)
• από Δ.Ε. Αυλίδος προς Π.Α.Θ.Ε., μέσω της ε.ο. Σχηματαρίου-Χαλκίδας/ αυτοκινητόδρομος Α-11
• από Χαλκίδα προς   Π.Α.Θ.Ε. και ειδικότερα από την 1ηχ.θ. της Π.Ε.Ο. Χαλκίδας-Θηβών  (διασταύρωση Δροσιάς)

 

 






 

Στα Χανιά

Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων κυρίως σε ορεινές περιοχές έχει προκαλέσει και στα Χανιά η κακοκαιρία. Στην περιοχή των Σφακίων αποκλεισμένο είναι το χωριό Ασφένδου, ενώ προβλήματα που σταδιακά αποκαθίστανται, υπάρχουν στο οδικό δίκτυο από Ασκύφου προς Ίμπρο.

Από νωρίς το πρωί μηχανήματα εργάζονται στο οδικό δίκτυο πρός Ομαλό, στον σεληνιώτικο γύρο καθώς και σε τμήματα του οδικού δικτύου από Σέμπρωνα προς Πέτρα Σελί. Οι Αρχές καλούν τους οδηγούς να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις ενώ όλα τα οχήματα που κινούνται κυρίως στο ορεινό δίκτυο πρέπει να φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων σήμερα Τρίτη δεν λειτουργούν τα εξής σχολεία: Το δημοτικό και το νηπιαγωγείο Κεραμειών καθώς και το δημοτικό και νηπιαγωγείο Έλους και ΕΠΑΛ στην Κίσαμο. Στον Δήμο Αποκορώνου δεν λειτουργούν οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Κλειστά παραμένουν όλα τα σχολεία στο Δήμο Σφακίων και στο Δήμο Καντάνου -Σελίνου. Στον Δήμο Πλατανιά δεν λειτουργούν τα δημοτικά σχολεία Σκινέ και Φουρνέ.

Δείτε επίσης:

Νέο μήνυμα 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα
 
Αυτοί οι δρόμοι είναι κλειστοί λόγω της κακοκαιρίας
 
Επιμένει η κακοκαιρία: Πώς θα λειτουργήσουν σχολεία, Δημόσιο και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This