Ναυάγιο στη Λέσβο: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό 11 αγνοουμένων – Διασώθηκαν 19 άτομα

Must Read

Συνεχίζονται από το λιμενικό σώμα οι προσπάθειες εντοπισμού και διάσωσης μεταναστών που επέβαιναν σε βάρκα η οποία νωρίς σήμερα το πρωί προσέκρουσε σε βράχια στην θαλάσσια περιοχή της Προβοσκίδας, στον Άγιο Γεώργιο Θερμής, στην ανατολική Λέσβο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, μέχρι στιγμής οι νεκροί είναι τρεις, δύο γυναίκες και ένας άντρας, όλοι νεαρής ηλικίας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα stonisi.gr, στη βάρκα που είχε ξεκινήσει νωρίς το πρωί από ακτή κοντά στο Αϊβαλί, επέβαιναν συνολικά 41 άτομα.

Από αυτά έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής 19 άτομα από το λιμενικό που τους ανέσυρε από τη θάλασσα. Άλλα οκτώ άτομα έχουν βρεθεί από πεζές περιπολίες της αστυνομίας στα βουνά της περιοχής όπου κατέφυγαν αμέσως μετά το ναυάγιο. Άρα οι αγνοούμενοι είναι συνολικά 11. 

Στο νοσοκομείο με υποθερμία και κακώσεις από τα χτυπήματα στα βράχια βρίσκονται 10 άτομα, έξι άνδρες, τρεις γυναίκες και ένα βρέφος.

 



Τι συνέβη

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες που έρχονται από ανθρώπους που είδαν με τα μάτια τους το νέο ναυάγιο με τους μετανάστες που συνέβη νωρίς σήμερα το πρωί, ανοιχτά της Λέσβου, με αποτέλεσμα να έχουν χάσει τη ζωή τους τρία άτομα ενώ εκφράζονται φόβοι πως τα θύματα είναι περισσότερα.

Αυτό γιατί, σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται η ιστοσελίδα stonisi.gr, «η θάλασσα είναι σπαρμένη από ανθρώπους». Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το λιμενικό έχει εντοπίσει ακόμα δύο σορούς.

Σύμφωνα με το protothema.gr, οι νεκροί είναι μια γυναίκα και ένας άνδρας. Στην βάρκα επέβαιναν συνολικά 41 άνθρωποι από τους οποίους έχουν διασωθεί οι 16. Ανάμεσα στους μετανάστες που ήταν στη βάρκα επέβαιναν και μωρά σύμφωνα με τους διασωθέντες.

Επτά άτομα, τρεις άντρες, τρεις γυναίκες και ένα παιδί έχουν μεταφερθεί με υποθερμία στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης όπου και νοσηλεύονται.Οι υπόλοιποι μεταφέρονται προς το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης του νησιού.

Το ναυάγιο είδε να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια του ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας. Σύμφωνα με όσα είπε, λίγο μετά τις 6.30 το πρωί, η βάρκα έπεσε με δύναμη πάνω στα βράχια κάτω από το στρατιωτικό φυλάκιο της Προβοσκίδας στον Άγιο Γεώργιο της Θερμής.

Όπως ανέφερε, η βάρκα σκίστηκε και οι άνθρωποι που επέβαιναν έπεσαν στη θάλασσα.

«Τα κύματα τους χτυπούσαν πάνω στα βράχια… Απίστευτες εικόνες με ανήμπορους ανθρώπους που κοπανιόντουσαν πάνω στα κοφτερά βράχια» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι πολύ δύσκολες, επικρατεί παγετός με ανέμους έξι μποφόρ και τοπικά οκτώ μποφόρ.

Υπενθυμίζεται πως μόλις πριν 2 ημέρες έγινε ξανά ναυάγιο με μενατάστες στην Λέρο, με μια γυναίκα και 4 παιδιά να χάνουν τη ζωή τους.

Οι πρώτες εικόνες

Στο μεταξύ, στο φως της δημοσιότητας έχουν έρθει από το λιμενικό σώμα οι πρώτες φωτογραφίες αλλά και βίντεο από την περιοχή που έγινε το ναυάγιο αλλά και τις έρευνες για τον εντοπισμό των μεταναστών.

Έρευνες γίνονται από ένα περιπολικό ανοικτής θαλάσσης, 2 περιπολικά πλοία ενώ έχει σηκωθεί και ένα SUPER PUMA. Παράλληλα, έρευνα διενεργούνται και στην ξηρά.

Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες:

(πηγή φωτογραφιών: stonisi.gr, protothema.gr)

Η ανακοίνωση του λιμενικού

Ανακοίνωση σχετικά με την επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης των μεταναστών έβγαλε νωρίτερα το λιμενικό σώμα.

«Σε εξέλιξη βρίσκεται, από πρωινές ώρες σήμερα, επιχείρηση έρευνας και διάσωσης υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, προς εντοπισμό αγνοούμενων αλλοδαπών στην θαλάσσια περιοχή ”Προβοσκίδα” ανατολικά ν. Λέσβου.

Ειδικότερα, μετά από εντοπισμό λέμβου σε βραχώδες σημείο στην ως άνω περιοχή, ξεκίνησαν άμεσα έρευνες από Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα ελικόπτερο SUPER PUMA της Π.Α. από αέρος, ενώ από ξηράς επιχειρούν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και κλιμάκια ΕΛ.ΑΣ και Π.Υ.

Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί δεκαέξι (16) αλλοδαποί, ενώ έχουν ανασυρθεί τρεις (03) σοροί.

Κατά δήλωσή τους, επέβαιναν περίπου σαράντα ένας (41) αλλοδαποί σε λέμβο, η οποία είχε ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια. Να σημειωθεί ότι, κατά τον εντοπισμό τους, κανένας εκ των διασωθέντων δεν έφερε σωστικό εξοπλισμό (σωσίβιο). Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι δυσμενείς με ανέμους βορειοανατολικούς εντάσεως 6 BF.

Οι έρευνες συνεχίζονται ενώ εξελίξεις θα αναφερθούν με νεότερο δελτίο τύπου»

Δείτε βίντεο:






 

Δείτε επίσης:

Νέο ναυάγιο στη Λέσβο με 4 νεκρούς και 16 διασωθέντες: 41 άτομα ήταν πάνω στη βάρκα!
 

Τραγωδία στη Λέρο: Τρία νεκρά παιδιά από το ναυάγιο βάρκας με μετανάστες – Οι γιατροί επανέφεραν βρέφος που ανασύρθηκε χωρίς σφυγμό

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This