Η ώρα της κρίσης για τον Πέτρο Φιλιππίδη: Σήμερα η ετυμηγορία του Δικαστηρίου

Η απόφαση έρχεται μετά από μία ακροαματική διαδικασία που διήρκεσε, περίπου, 10 μήνες

Must Read

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τον ηθοποιό Πέτρο Φιλιππίδη. Σήμερα, Τετάρτη 8/2, στις δύο το μεσημέρι, η πρόεδρος του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας θα ανακοινώσει την ετυμηγορία των μελών του δικαστηρίου για τις κατηγορίες που σχεδόν δέκα μήνες δικάζεται ο γνωστός ηθοποιός.

Ο γνωστός ηθοποιός κάθεται στο εδώλιο κατηγορούμενος για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και δύο απόπειρες βιασμού, σε βαθμό κακουργήματος μετά τις καταγγελίες που έκαναν σε βάρος του τρεις γυναίκες ηθοποιοί οι οποίες όλους αυτούς τους μήνες βρίσκονταν στη δικαστική αίθουσα παρακολουθώντας την διαδικασία. Οι τρεις τακτικοί δικαστές και οι τέσσερις ένορκοι έχοντας συνεκτιμήσει όλα τα στοιχεία που έχουν εισφερθεί στο δικαστήριο, θα αποφανθούν για το κατηγορητήριο που βαρύνει τον επιφανή ηθοποιό στο οποίο περιλαμβάνονται κατηγορίες για έναν βιασμό κατ’εξακολούθηση και δύο απόπειρες βιασμού, σε βάρος τριών συναδέλφων του. Τόσο ο κατηγορούμενος όσο και οι τρεις γυναίκες που τον κατήγγειλαν, αναμένουν σήμερα με αγωνία να ακούσουν την εκτίμηση των δικαστών, προσδοκώντας, η κάθε πλευρά δικαίωση: Οι καταγγέλλουσες, που είναι παρούσες όλο αυτό το διάστημα στην δίκη, αναμένουν μία τιμωρία για όσα ισχυρίζονται ότι υπέστησαν από τον κατηγορούμενο όταν του ζήτησαν δουλειά. Ο ίδιος ο επιφανής ηθοποιός αναμένει μία συνολική αθώωση καθώς ισχυρίζεται ότι όλα όσα του καταλογίζονται «είναι ψεύδη», είναι «οργανωμένο σχέδιο» με στόχο να τρωθεί ο ίδιος ώστε «να ξαναμοιραστεί η πίτα στο θέατρο».

Από την έναρξη της δίκης στο πλευρό των τριών γυναικών στέκονται γνωστοί ηθοποιοί, παρόντες στο δικαστήριο στις περισσότερες συνεδριάσεις ενώ πολλοί ήταν και οι ηθοποιοί που κατέθεσαν όπως ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας, η Κάτια Δανδουλάκη ,η Εβελίνα Παπούλια , η Θάλεια Ματίκα, η Λένα Δροσάκη, η ‘Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Ζέτα Μακρυπούλια, ο Τάσος Χαλκιάς , ο Πασχάλης Τσαρούχας, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης κ.α. Ως μάρτυρες υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη κατέθεσαν οι ηθοποιοί Ελίνα Ακριτίδου και Βίκυ Πρωτογεράκη. Κατέθεσαν επίσης δύο στελέχη του Εθνικού Θεάτρου , μία πρώην και μια νυν, μία ραδιοφωνική παραγωγός κ.α.

«Άπιστος σύζυγος ήμουν»!

Ο Πέτρος Φιλιππίδης από την πρώτη στιγμή που η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας αρνήθηκε με κατηγορηματικό τρόπο τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Στη μαραθώνια απολογία του επιχείρησε να αποτινάξει από πάνω του το στίγμα του βιαστή. «Άπιστος σύζυγος ήμουν. Βιαστής δεν είμαι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός ο οποίος έδωσε τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα που τον έφεραν στο εδώλιο καθώς ισχυρίστηκε πως οι νεαρές γυναίκες τον κατήγγειλαν γιατί τις είχε απορρίψει από επαγγελματικές συνεργασίες ενώ για δύο εξ αυτών ανέφερε πως όλα έγιναν με τη συναίνεσή τους. Μάλιστα, ο ηθοποιός έκανε λόγο για οργανωμένο σχέδιο σε βάρος του με κίνητρο τις ανακατατάξεις στο ελληνικό θέατρο. «Θέλω να πάω σπίτι μου. Επιτρέπεται 60 χρονών άνθρωπος να κλαίω μπροστά σας; Δεν είμαι βιαστής, είναι δυνατόν να κάθομαι να λέω αυτό το πράγμα. Κάντε ότι θέλετε…» είπε φορτισμένος, απευθυνόμενος στου δικαστές, ο Πέτρος Φιλιππίδης ο οποίος λίγο αργότερα άκουσε την εισαγγελέα της έδρας να ζητεί την καταδίκη του για τις δυο απόπειρες βιασμού και την απαλλαγή του, λόγω αμφιβολιών, για τον βιασμό. Η εισαγγελική λειτουργός στην εισήγηση της σκιαγράφησε το προφίλ του κατηγορούμενου για τον οποίο ανέφερε πως αντιδρούσε ως «κακομαθημένο παιδί» όταν άκουγε το «όχι». 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This