Παρουσίασε βλάβη το C-130 που μετέφερε την ΕΜΑΚ στην Τουρκία

To αεροσκάφος επέστρεψε στην Ελευσίνα

Must Read

Στην Ελλάδα επέστρεψε το C-130 που ξεκίνησε σήμερα από τη Θεσσαλονίκη με άνδρες της ΕΜΑΚ που θα προσέφεραν βοήθεια στην Τουρκία, μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε και την Συρία.

Το αεροσκάφος που αναμενόταν να προσγειωθεί σε στρατιωτική βάση στο Ιντσιρλίκ στην Τουρκία και από εκεί στην επαρχία Χατάι, παρουσίασε βλάβη και επέστρεψε στην Ελευσίνα.

Σημειώνεται ότι το στρατιωτικό αεροσκάφος C- 130 απογειώθηκε νωρίτερα από το στρατιωτικό αεροδρόμιο ΣΕΔΕΣ της Θεσσαλονίκης με 15 μέλη της Β’ ΕΜΑΚ, έναν διασωστικό σκύλο και δύο οχήματα.

Την ομάδα συνόδευε και ένας αξιωματικός-μηχανικός του Πυροσβεστικού Σώματος με εξειδίκευση στην υποστύλωση σε ερείπια κτηρίων που έχουν καταρρεύσει, καθώς και τρεις γιατροί και διασώστες από το ΕΚΑΒ.




Τέσσερις οι ζωντανοί που ανέσυρε μέχρι στιγμής η ελληνική αποστολή στην Τουρκία

Ένα ακόμα παιδί, περίπου 15 ετών, ανέσυραν ζωντανό από τα ερείπια κτιρίου στην πόλη Χατάι της Τουρκίας τα μέλη της ελληνικής αποστολής, ανεβάζοντας τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν διασώσει μέχρι στιγμής στους τέσσερις, ενώ και δεύτερη ομάδα της ΕΜΑΚ αναχωρεί αυτή την ώρα από την Θεσσαλονίκη, για να βοηθήσει στις έρευνες για επιζώντες, κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και σε άμεση συνεννόηση με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη.

Το παιδί ανασύρθηκε ζωντανό από ένα από τα κτίρια που έχουν καταρρεύσει από τον φοβερό σεισμό, γύρω στις 5 τα ξημερώματα, ενώ οι Έλληνες διασώστες δυστυχώς ανέσυραν και άλλα δύο άτομα χωρίς τις αισθήσεις τους. Πρόκειται για έναν νεαρό περίπου 17 ετών και έναν άνδρα περίπου 40 ετών.

Έτσι ο απολογισμός της τρομερής προσπάθειας που καταβάλλουν τα μέλη της ελληνικής αποστολής μέχρις στιγμής είναι τέσσερις ζωντανοί και τρεις νεκροί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This