Συγκίνηση: Οι ευχαριστίες στην ΕΜΑΚ σε σπαστά ελληνικά της γυναίκας που απεγκλώβισαν από τα συντρίμμια

Μέχρι αυτή την ώρα κατάφεραν να απεγκλωβίσουν ζωντανούς πέντε ανθρώπους

Must Read

Αγώνα δρόμου δίνουν οι διασώστες της ΕΜΑΚ που επιχειρούν στην πληγείσα από το σεισμό περιοχή Χατάι, για να σώσουν όσο περισσότερους εγκλωβισμένους μπορούν.

Τραγική ήταν η στιγμή που έζησαν όταν εντόπισαν στα χαλάσματα πολυκατοικίας μια μητέρα με το βρέφος της, το οποίο προσπάθησε να σώσει. Δυστυχώς όμως τόσο η μητέρα όσο και το μωρό της δεν τα κατάφεραν.

Την ίδια στιγμή δίπλα εντόπισαν μια νεαρή γυναίκα που την είχαν πλακώσει έπιπλα, ενώ το πόδι της είχε εγκλωβιστεί από τσιμεντένιο δοκάρι. Και όμως μετά από περίπου 12 ώρες προσπαθειών οι Έλληνες διασώστες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν την 20χρονη Αϊρίν.

Όλες αυτές τις ώρες οι άντρες της ΕΜΑΚ της έδιναν κουράγιο και όταν κατάφεραν να την προσεγγίσουν, της έπιασαν το χέρι και της έδωσαν νερό και φαγητό, καθώς η κοπέλα ήταν εξουθενωμένη και αφυδατωμένη.

Συγκινητική η στιγμή που η 20χρονη κοπέλα μίλησε με τους διασώστες και σε σπαστά ελληνικά τους είπε «σας ευχαριστώ»!




Να υπενθυμίσουμε ότι η ελληνική αποστολή επιχειρεί στην Τουρκία από τις πρώτες πρωινές ώρες της 7ης Φεβρουαρίου. Και μέχρι αυτή την ώρα κατάφεραν να απεγκλωβίσουν ζωντανούς πέντε ανθρώπους: ‘Εναν άνδρα 50 ετών, ένα ανήλικο κορίτσι 9 ετών, ένα ανήλικο κορίτσι 7 ετών, ένα αγόρι 17 ετών, μια γυναίκα 20 ετών.

Υπάρχουν όμως και οι πολύ δύσκολες στιγμές που έζησε η ελληνική αποστολή, ανασύροντας νεκρούς ένα ανήλικο κορίτσι τριών ετών περίπου, έναν άνδρα 40 ετών περίπου, ένα αγόρι 17 ετών περίπου, ένα βρέφος τεσσάρων μηνών περίπου και μία γυναίκα 30 ετών περίπου.
Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης από τους Έλληνες συνεχίζονται.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η επίδραση του «sailing ship effect» στη σύγχρονη κοινωνία

Η βιομηχανία, η πολιτική και οι κοινωνικές δομές

More Articles Like This