Συνεχίζεται σήμερα η δίκη για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού – Θα καταθέσει και αστυνομικός

Οι διάλογοι όλο νόημα που αποκάλυψε προηγουμένως ο 20χρονος φίλος του αδικοχαμένου Άλκη

Must Read

Συνεχίζεται σήμερα η πολύκροτη δίκη των 12 κατηγορουμένων για την στυγερή δολοφονία, με οπαδικά κίνητρα, του 19χρονου, Άλκη Καμπανού, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022, στην περιοχή της Χαριλάου, στην Θεσσαλονίκη.

Σήμερα, συνεχίζεται η εξέταση μαρτύρων του κατηγορητηρίου, στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης. Στο δικαστήριο έχει κληθεί να καταθέσει αστυνομικός του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής Θεσσαλονίκης, ο οποίος συμμετείχε στις έρευνες για την ταυτοποίηση των δραστών. Προτού να ανέβει όμως στο βήμα του μάρτυρα, θα κληθεί να απαντήσει σε συμπληρωματικές ερωτήσεις της εισαγγελέως της έδρας, ο 20χρονος φοιτητής, με την κατάθεση του οποίου ολοκληρώθηκε η τελευταία συνεδρίαση, την περασμένη Δευτέρα.

Πρόκειται για τον νεαρό που βρισκόταν στην παρέα του άτυχου Άλκη, κατά την δολοφονική επίθεση στα σκαλοπάτια της πολυκατοικίας επί της οδού Θ. Γαζή και πρόλαβε να φύγει αλώβητος από το σημείο. Αποκαλύπτοντας στους δικαστές έναν άγνωστο διάλογο μεταξύ των δραστών, μετά την ερώτηση που απηύθυναν στην πενταμελή παρέα για την ομάδα που υποστηρίζουν και την απάντηση ότι είναι Άρης, ο συγκεκριμένος μάρτυρας κατέθεσε ότι άκουσε κάποιον από τους κατηγορούμενους να λέει «δεν είναι αυτοί, δεν τους ξέρω, πάμε να φύγουμε» για να πει κάποιος άλλος τη φράση «στα […] μας. Πάμε!».

Εξεταζόμενος από το δικαστήριο, ο 20χρονος αναφέρθηκε στη στιγμή της επίθεσης, λέγοντας ότι «είδα 5-6 άτομα να έρχονται προς τα πάνω μου […] αντίκρισα ένα μαχαίρι και λοστό […] κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά», με τον ίδιο να δέχεται «ορισμένες μπουνιές» χωρίς όμως να τραυματιστεί, αφού έβαλε για κάλυψη τα χέρια του, ενώ περιέγραψε τον τρόπο που κατάφερε να ξεφύγει τρέχοντας προς την οδό Πλαστήρα, παρότι κάποιος επιχείρησε προς στιγμήν να τον κυνηγήσει.

Σε ό,τι αφορά στον θάνατο του Άλκη, ισχυρίστηκε πως το έμαθε στο νοσοκομείο και μέχρι τότε πίστευε πως τόσο ο 19χρονος όσο και ο άλλος φίλος τους, που χτυπήθηκε άγρια από τους δράστες, είχαν καταφέρει να διαφύγουν «από την αντίθετη πλευρά του δρόμου». Απαντώντας δε, σε ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης, ο 20χρονος εξέφρασε την άποψη ότι οι δράστες «δεν είχαν σκοπό να σκοτώσουν, αλλά σίγουρα ήθελαν να προκαλέσουν κακό».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This