Αθανάσιος Μπαλάφας για σεισμό: «Μετά την πέμπτη μέρα τελειώνει ο χρόνος»

Must Read

Όσο περνάνε οι ώρες εξανεμίζονται οι ελπίδες για ανεύρεση επιζώντων στα ερείπια σε Τουρκία και Συρία, μετά το τεράστιο χτύπημα του Εγκέλαδου.

«Ζηλεύω τους συναδέλφους μου που είναι εκεί και θα ήθελα να είμαι κι εγώ δίπλα τους», δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή ο Αθανάσιος Μπαλάφας, υποστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος και μέχρι πρότινος πυροσβέστης επί του πεδίου.

Κληθείς να περιγράψει τα συναισθήματα την ώρα της έρευνας και της διάσωσης είπε πως, «υπάρχει γκάμα των συναισθημάτων, αλλά εξαιτίας της εκπαίδευσής μας και του κρίσιμου της κατάστασης, διαχειρίζεσαι τα συναισθήματά σου».

«Νιώθεις ότι είναι δικοί σου, αλλά δεν το σκέφτεσαι εκείνη την ώρα , τότε  μπορεί να λυγίσεις και να μην είσαι αποτελεσματικός» περιέγραψε, ενώ για τα κλάματα και τις αγκαλιές που είδαμε από τους άνδρες της ΕΜΑΚ μετά τη διάσωση του κοριτσιού στην Τουρκία, παραδέχθηκε πως «νιώθεις σαν να είναι δικοί σου άνθρωποι, αλλά δεν βγάζεις συναίσθημα μόνο για τους ανθρώπους που σώζεις, αλλά και για τη δική σου πίεση».

«Τελειώνει ο χρόνος, αδειάζει η κλεψύδρα»

Σε ερώτηση για το αν δίνεται προτεραιότητα σε ανθρώπους την ώρα της διάσωσης απάντησε: «Δυστυχώς ναι, υπάρχει σύστημα διαλογής, που σε βοηθά να αποφασίσεις ποια επιλογή θα είναι καλύτερη δεδομένων των συνθηκών».

Όσον αφορά στο περιθώριο επιβίωσης κάποιου ανθρώπου στα συντρίμμια είπε πως, «μετά την τέταρτη, πέμπτη μέρα θα αρχίσουν να δουλεύουν πιο γρήγορα, τελειώνει ο χρόνος, αδειάζει η κλεψύδρα. Τώρα θα μπαίνουν πιο γρήγορα τα μηχανήματα γιατί ο χρόνος λιγοστεύει».

«Είναι τεράστια η κλίμακα της καταστροφής, και τα προβλήματα αρχίζουν τώρα», κατέληξε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This