Τα «γυρίζει» τώρα ο Συνολάκης: «Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε από τώρα για μεγάλο σεισμό»

O ίδιος μίλησε και για τα κτίρια

Must Read

Μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του καθηγητή Φυσικών Καταστροφών, Κωνσταντίνου Συνολάκη ότι είμαστε στο “παράθυρο” του αιώνα για μεγάλο σεισμό της τάξεως των 8.5 Ρίχτερ και την γενική κατακραυγή που ακολούθησε από τον κόσμο και τους επιστήμονες ο ίδιος τα «γύρισε» και θέλησε να είναι πιο καθησυχαστικός σε νέες δηλώσεις που έκανε σήμερα.

Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» απάντησε στην ερώτηση αν υπάρχει το ενδεχόμενο να βιώσουμε στην Ελλάδα σεισμό τέτοιου μεγέθους όσο και στην Τουρκία.

«Όσα κτίρια έχουν χτιστεί σύμφωνα με τους κανονισμούς τότε δεν θα έχουμε πρόβλημα. Μπορεί να δούμε έναν τέτοιο σεισμό στην Ελλάδα, ίσως όχι έναν σεισμό 7,8 Ρίχτερ μέσα στην πόλη, αλλά δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε από τώρα. Πριν γίνει ο σεισμός της Αμοργού το 1956, ο οποίος ήταν 7,5 (σ.σ. Ρίχτερ) υποθαλάσσιος, πολλοί πιστεύανε πως δεν μπορούμε να έχουμε τόσο μεγάλους σεισμούς στην Ελλάδα. Κρίνοντας από το γεγονός ότι έχουμε διαφορετικό σχεδιασμό κτιρίων, ελπίζουμε πως δεν θα δούμε κάτι τέτοιο στη χώρα μας», ανέφερε.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Με βεβαιότητα δεν μπορούμε να το πούμε από πριν. Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι πως συνήθως μπορεί να γίνει στο ίδιο ρήγμα όπως και έγινε. Το ελληνικό τόξο είναι ένα διαφορετικό αλλά δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε».

Ο κ. Συνολάκης μίλησε και για την κατασκευή των κτιρίων στην γειτονική χώρα.

«Όταν τα σπίτια είναι τόσο κοντά και δεν έχουν όλα το ίδιο πρόβλημα τότε μπορεί κάποιος να υποθέσει πως οι κατασκευές δεν έγιναν με βάση τους κανονισμούς. Οι μελέτες και οι κατασκευές ήταν ελλιπείς.

Οι εργολάβοι είχαν κατασκευαστικές αστοχίες και θα το δούμε σε βάθος χρόνου. Εάν γινόταν κάτι τέτοιο στην Ελλάδα, εξαρτάται από το εάν το εστιακό βάθος είναι κοντά στο έδαφος αλλά και από την άλλη μεριά ακόμα και σε σεισμό 9,2 Ρίχτερ υπήρχαν κτίρια που δεν έπαθαν κάτι. Πρέπει να γίνουν έλεγχοι στα κτίρια άμεσα, ξεκινώντας από νοσοκομεία και σχολεία».

Δείτε τις δηλώσεις του κ. Συνολάκη:

 



 

Δείτε επίσης:

Σκορδίλης κατά Συνολάκη: «Αντιπεπιστημονικό το σενάριο για 8.5 Ρίχτερ»

Σπέρνουν τρόμο για σεισμό-τέρας και στην Ελλάδα!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This