H ΕΜΑΚ πάτησε Ελλάδα – «Show» της κυβέρνησης στην υποδοχή των ηρωικών διασωστών

Ο Ευθύμιος Λέκκας τόνισε για μια ακόμη φορά ότι το ρήγμα που ενεργοποιήθηκε στη νότια Τουρκία δεν επηρεάζει σε καμία περίπτωση τον ελληνικό χώρο, καθώς απέχει εκατοντάδες χιλιόμετρα από το ρήγμα της Ανατολίας

Must Read

Θριαμβευτική υποδοχή επιφύλασσαν εκπρόσωποι των αρμόδιων αρχών στην ελληνική διασωστική αποστολή που είχε σταλεί στην Τουρκία για να βοηθήσει τους σεισμόπληκτους των 7,8 Ρίχτερ που έπληξαν τη γειτονική μας χώρα και τη Συρία, η οποία προσγειώθηκε πριν από λίγη ώρα στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Την ΕΜΑΚ και τους λοιπούς διασώστες υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης και η φυσική ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και μέλη του ΕΚΑΒ.

Άφιξη της ελληνικής αποστολής της ΕΜΑΚ από την Τουρκία, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», το βράδυ της Κυριακής 12 Φεβρουαρίου

«Είμαστε όλοι υγιείς. Κάναμε αυτό που θα κάναμε στην πατρίδα μας. Πολύ μεγάλη καταστροφή, δεν σταματήσαμε, ήμασταν στο πεδίο 24 ώρες το 24ωρο. Πάρα πολλοί εγκλωβισμένοι, ειδικά όταν φτάνεις από τις πρώτες ομάδες, τα προβλήματα είναι πάρα πολλά και μεγάλα. Κλειστοί δρόμοι, χωρίς επικοινωνίες, αλλά όλα πήγαν καλά», δήλωσε ένα από τα στελέχη της ΕΜΑΚ εν μέσω χειροκροτημάτων. «Δεν κάναμε τίποτα άλλο από αυτό που κάνει το ΕΚΑΒ κάθε μέρα. Το μόνο που άλλαξε ήταν ο βαθμός δυσκολίας», δήλωσε στέλεχος του κλιμακίου του ΕΚΑΒ που μετέβη στην Τουρκία, τον οποίο χειροκρότησαν οι παρευρισκόμενοι.

«Είναι μία συγκινητική στιγμή, για όλους μας. Είμαστε εδώ για να υποδεχτούμε του ήρωές μας. Έχουν γυρίσει όλοι ασφαλείς και είναι έτοιμοι να πάνε να φιλήσουν τα παιδιά τους και τις οικογένειές τους. Ήταν ένα μεγάλο στοίχημα, γιατί όλοι βλέπατε τους μετασεισμούς και ξέρετε τι σημαίνει κάποιος να ενεργεί κάτω από αυτή τη “Δαμόκλειο σπάθη”. Από το πρώτο βράδυ που επιχείρησαν απέδειξαν τον επαγγελματισμό τους και την αυτοθυσία τους», υπογράμμισε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι οι άνθρωποι της ομάδας της ΕΜΑΚ «μας έχουν κάνει περήφανους και μας συγκίνησαν με την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά που έδειξαν. Τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μας που μας έκαναν υπερήφανους παντού».

Λέκκας: Το ρήγμα που ενεργοποιήθηκε δεν επηρεάζει σε καμία περίπτωση τον ελληνικό χώρο

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος είχε συνοδεύσει την  ελληνική αποστολή στην Τουρκία, σημείωσε ότι τα μέλη της ομάδας «μάς δείχνουν τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε». Πρόσθεσε δε, για μια ακόμη φορά, το ότι ο σεισμός και το ρήγμα που ενεργοποιήθηκε στη νότια Τουρκία δεν επηρεάζει σε καμία περίπτωση τον ελληνικό χώρο, καθώς το συγκεκριμένο ρήγμα απέχει εκατοντάδες χιλιόμετρα από το ρήγμα της Ανατολίας.

Ο Ευθύμης Λέκκας (αριστερά στη φωτο) επέστρεψε από την Τουρκία, μαζί με την ελληνική αποστολή της ΕΜΑΚ

Οπως ανέφερε κατόπιν, με βάση μια ταχεία αυτοψία, οι κατασκευές που κατέρρευσαν υπολογίζονται σε 200.000 κτίρια, ενώ εκτίμησε ότι τα θύματα θα ξεπεράσουν τα 50.000. Ο πληθυσμός που επλήγη υπολογίζεται σε 2,5 εκατ. ανθρώπους, κάτι που θα αποτελέσει οξύ κοινωνικό πρόβλημα και πρόκληση.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα επέστρεψε στην Ελλάδα και το αεροσκάφος C-130, το οποίο μετέφερε τον εξοπλισμό και τα οχήματα της ΕΜΑΚ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This