Market Pass: Πότε ξεκινούν οι υποβολές – Η ημερομηνία πληρωμών

Βήμα-βήμα η διαδικασία των αιτήσεων

Must Read

Μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου αναμένεται να έχει ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων στο πολυδιαφημιζόμενο market pass.

Μέσα στην εβδομάδα θα μπορούν οι καταναλωτές να κάνουν τις αιτήσεις τους για την κάρτα αγορών, προκειμένου, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, να γίνουν οι πρώτες πληρωμές έως τις 3 Μαρτίου. Όσοι υποβάλλουν αίτηση από την 1η έως τη 15η Μαρτίου θα λάβουν τις πρώτες ενισχύσεις έως τις 20 του μηνός. Το ύψος της ενίσχυσης ξεκινάει από 22 ευρώ τον μήνα για μονοπρόσωπα νοικοκυριά, με αύξηση κατά 10 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος του νοικοκυριού και μέγιστο όριο μηνιαίας ενίσχυσης τα 100 ευρώ. Η ψηφιακή κάρτα αγορών μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε καταστήματα λιανικού εμπορίου τροφίμων, ιδίως σε παντοπωλεία, σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, καταστήματα γαλακτοκομικών, αρτοποιεία και διάφορα καταστήματα τροφίμων. Η ψηφιακή χρεωστική κάρτα παραμένει ενεργοποιημένη έως τις 31.8.2023, μετά την πάροδο της οποίας το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός υποχρεούται άμεσα να την απενεργοποιήσει. Όσοι επιλέξουν πίστωση των ενισχύσεων στον τραπεζικό τους λογαριασμό θα λάβουν δύο τριμηνιαίες δόσεις, αλλά το ποσό της ενίσχυσης θα είναι μειωμένο κατά 20% σε σχέση με το ψηφιακό πορτοφόλι. Τα χρήματα όμως θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν όπου και όπως θέλει ο δικαιούχος.

Πώς θα κάνετε αίτηση

Η σχετική πλατφόρμα όπου θα γίνονται οι αιτήσεις για το Market Pass αναμένεται να βρίσκεται στο vouchers.gov.gr όπως και άλλες αντίστοιχες για έκτακτες ενισχύσεις. Η είσοδος στην ειδική πλατφόρμα από το vouchers.gov.gr με τους κλειδάριθμους taxisnet γίνεται η ταυτοποίηση του δικαιούχου. Μετά την είσοδό του στην εφαρμογή ο αιτών συμπληρώνει και επικαιροποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας του και, ειδικότερα τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου. Ο αιτών δηλώνει την τράπεζα που επιλέγει για την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας ή συμπληρώνει τον IBAN του τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο είναι δικαιούχος ή συνδικαιούχος και στον οποίο ζητά να μπει το σχετικό ποσό αιτείται την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού σε αυτήν ή αιτείται την πίστωση του σχετικού ποσού στον τραπεζικό του λογαριασμό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This