«Τσακωτοί» με 45 πιστόλια έγιναν τρεις αλλοδαποί στο τελωνείο των Κήπων

Οι έρευνες συνεχίζονται με στόχο τον εντοπισμό των παραληπτών των πυροβόλων όπλων

Must Read

Χειροπέδες σε τρεις αλλοδαπούς, δυο άνδρες και μια γυναίκα, πέρασαν σήμερα στο τελωνείο των Κήπων αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας στην Αλεξανδρούπολη, καθώς προσπάθησαν να περάσουν παράνομα στη χώρα 45 πιστόλια.

Οι αστυνομικοί, οι οποίοι αξιοποίησαν σχετικές πληροφορίες, με τη συνδρομή της Μάγιας, του σκύλου ανίχνευσης εκρηκτικών υλών, καθώς και των τελωνειακών υπαλλήλων, εντόπισαν τα 45 πιστόλια σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαιναν οι συλληφθέντες, δύο Κύπριοι και μία Βρετανίδα και οι τρεις τους με καταγωγή από τα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου.

Κατά την έρευνα στο όχημα βρέθηκαν επίσης δυο αναδιπλούμενα μαχαίρια, 18 πακέτα τσιγάρων για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί, ένας μεταλλικός τρίφτης, εννέα κινητά τηλέφωνα και δώδεκα κάρτες (sim), μία ηλεκτρονική συσκευή, το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ, καθώς και 27 νομίσματα και 10 τμήματα νομισμάτων, για τα οποία διερευνάται αν εμπίπτουν στις διατάξεις της νομοθεσίας περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των παραληπτών των 45 πιστολιών, αλλά και της «πηγής» προέλευσής τους, ενώ, ερευνάται, επίσης, αν θα κατέληγαν σε ποινικούς ή άλλα πρόσωπα στην Ελλάδα. Για τον λόγο αυτόν η υπόθεση εξετάζεται και από άλλες συναρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις Τουρκοκύπριοι, κάτοικοι Ηνωμένου Βασιλείου που δεν έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις ελληνικές Αρχές, δεν συνεργάστηκαν με τους αστυνομικούς, όταν τους ρώτησαν λεπτομέρειες σχετικά με το ταξίδι και τον προορισμό τους. Οι συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί όπλων και περί εθνικού τελωνειακού κώδικα, θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This