Πολυμελής συμμορία είχε ρημάξει σπίτια σε 24 πόλεις – Στη δημοσιότητα τα στοιχεία τους

Must Read

Τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες 11 κακοποιών, μελών συμμορίας που δρούσε σε ολόκληρη την Ελλάδα, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ. κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Τα 11 μέλη της συμμορίας που εξαρθρώθηκε από τις Αρχές, κατηγορούνται για «συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση προς διάπραξη κακουργημάτων κλοπών», ενώ η λεία τους ξεπερνά τα 120.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, οι συλληφθέντες είχαν διαπράξει κλοπές σε 24 πόλεις της χώρας: Αγρίνιο, Βόνιτσα, Αθήνα, Μαρούσι, Πέραμα, Ραφήνα, Νέα Μάκρη, Κόρινθο, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Σέρρες, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Άρτα, Δράμα, Βέροια, Ιωάννινα, Βόλο, Λαμία, Κέρκυρα, Λευκάδα, Ηράκλειο Κρήτης και Ρέθυμνο!

Η ΕΛ.ΑΣ. δημοσιοποίησε τα αναλυτικά στοιχεία των 11 συλληφθέντων, τα οποία μπορείτε να δείτε εδώ, με τη συγκεκριμένη δημοσιοποίηση να γίνεται για λόγους προστασίας του κοινωνικού συνόλου, αλλά και για διερεύνηση συμμετοχής των 11 συλληφθέντων και σε άλλες αξιόποινες πράξεις. Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη, η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας μέχρι την 13-8-2023. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο.

Στις 12 Ιανουαρίου οι συλλήψεις των 11

Οπως αναφέρεται σε προγενέστερη ανακοίνωση της αστυνομίας, στις 12 Ιανουαρίου 2023 αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, συνέλαβαν σε περιοχές της Αττικής, στην Πάτρα, στη Θεσσαλονίκη και στη Λαμία, συνολικά έξι άνδρες και πέντε γυναίκες, όλοι τους μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Για τη σύλληψη των δραστών οργανώθηκε ευρείας κλίμακα αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας της ΟΠΚΕ και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, των Υποδιευθύνσεων Ασφάλειας Αθηνών, Δυτικής Αττικής, Πατρών, Λαμίας, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης / ΤΠΚΕ, της Υ.Δ.Ε.Ζ.Ι. Θεσσαλονίκης, των Τμημάτων Ασφαλείας Δέλτα Θεσσαλονίκης, Ευόσμου, Ιλίου, Ξάνθης, Βέροιας, Λειβαδιάς και της ΟΠΚΕ Kαματερού.

Σε βάρος των έντεκα συλληφθέντων σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών.

Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας ακόμη δέκα μελών της οργάνωσης, τέσσερις άνδρες και έξι γυναίκες, που βαρύνονται με τα παραπάνω αδικήματα.

Από την έρευνα προέκυψε ότι, από τον Ιούλιο του 2022, οι κατηγορούμενοι διέπραξαν 63 διακεκριμένες κλοπές από σπίτια, σε διάφορες πόλεις ανά την επικράτεια, αρπάζοντας συνολικά 178.870 ευρώ, τιμαλφή αξίας 424.900 ευρώ και 43 χρυσές λίρες, μεγάλο μέρος των οποίων μεταπωλούσαν στην Ελλάδα, καθώς και σε χώρες του εξωτερικού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This