Τον Μάρτιο τελικά στο σκαμνί οι γιατροί που κατηγορούνται για τον θάνατο του 9χρονου Δημήτρη

«Τον έφερα για διακοπές στην Ανάβρα και τον πήρα σε φέρετρο»

Must Read

Νέα αναβολή πήρε η δίκη για τις ενδεχόμενες παραλείψεις γιατρών και στελεχών του Νοσοκομείου Λαμίας, που κατηγορούνται για τον θάνατο του 9χρονου Δημήτρη Κατσαούνου τον Ιούλιο του 2017. Η ακροαματική διαδικασία δεν έγινε χθες, λόγω ξαφνικού προβλήματος υγείας του δικηγόρου της οικογένειας Νίκου Διαλυνά κι έτσι το τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας όρισε νέα ημερομηνία για τις 6 Μαρτίου 2023.

Η δίκη για το παιδάκι που τραυματίστηκε στην κοιλιά κάνοντας ποδήλατο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της πόλης και έπειτα από τέσσερις ημέρες στο Παίδων στην Αθήνα, όπου άφησε την τελευταία του πνοή, άρχισε πριν από δύο εβδομάδες, σε φορτισμένο κλίμα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο γιατρός του Νοσοκομείου Λαμίας που εξέτασε και χειρούργησε τον άτυχο εννιάχρονο κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Επίσης κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος διά παραλείψεως, κατ’ εξακολούθηση, καθώς παρέλειψαν να ασκήσουν πειθαρχικό έλεγχο, ο τότε διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, ο τότε διοικητής του Νοσοκομείου Λαμίας και ο διάδοχός του.

Οι γονείς του περιμένουν από τον Ιούλιο του 2017 απαντήσεις καταγγέλλοντας τους γιατρούς για ολιγωρία και συγκάλυψη ευθυνών. Συγκλονιστικά ήταν όσα είπε η μητέρα μετά την προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου. «Τον έφερα για διακοπές στην Ανάβρα και τον πήρα σε φέρετρο. Μέσα σε 20 λεπτά τον έφερα στο Νοσοκομείο Λαμίας και δεν κάνανε τίποτα» ανέφερε η χαροκαμένη μητέρα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This