Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε η κηδεία του Μωυσή Ελισάφ

Η θλίψη είχε σκεπάσει την πόλη

Must Read

Θλίψη είχε σκεπάσει σήμερα την πόλη των Ιωαννίνων η οποία είπε το τελευταίο «αντίο» στον δήμαρχο της, Μωυσή Ελισάφ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο.

Σύμφωνα με το epirustv.gr, περίπου στις 11.30 το πρωί η πομπή με τη σορό του Δημάρχου πέρασε και στάθηκε για λίγα λεπτά μπροστά από το κτήριο του Δημαρχείου. Η είσοδος του δημαρχείου είχε γεμίσει με λουλούδια που είχαν αφήσει πολίτες των Ιωαννίνων.

Τραγική φιγούρα ήταν η σύζυγος του εκλιπόντος η οποία δέχθηκε θερμά συλλυπητήρια από όλους. Μάλιστα, τόσο στην Ιερά Συναγωγή όσο και στο Εβραικό Νεκροταφείο δέχθηκε την αγκαλιάς της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η οποία έδωσε το παρών στην τελετή.

Στη 13.00 ξεκίνησε στην Ιερά Συναγωγή η κηδεία μέσα σε κλίμα θλίψης και συγκίνησης. Είναι χαρακτηριστικό ότι ούτε ο ραββίνος μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Στην τελετή και την κηδεία, την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρός, Παναγιώτης Πικραμένος ενώ παρόντες μεταξύ άλλων ήταν ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος,ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Μπουτάρης ,ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Ανδρέας Τσούνης ,ο πρώην υπουργός Τάσος Γιαννίτσης, η ευρωβουλευτής Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Δείτε φωτογραφίες:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This