Eυθύμιος Λέκκας: «Εκατόμβη νεκρών στην Τουρκία, μετασεισμοί έως και 7 Ρίχτερ για ένα χρόνο»

«Ποτέ δεν θα μάθουμε τον ακριβή αριθμό των θυμάτων», σημείωσε

Must Read

Εφιαλτική είναι η εκτίμηση για τους νεκρούς από τον σεισμό των 7.8 Ρίχτερ σε Τουρκία και Συρία που κάνει ο Ευθύμιος Λέκκας ο οποίος κάνει λόγο για εκατόμβη θυμάτων.

«Τρεις μέρες μετά τον σεισμό και μετά τις διασωστικές ενέργειες αποστολή μας ήταν να δούμε την έκταση και την ένταση της καταστροφής. Με έναν πρώτο υπολογισμό διαπιστώσαμε ότι 250.000 κτίρια από τη Λατάκια της Συρία ως τη Μαλάτεια της Τουρκίας έχουν καταστραφεί και με απλές αναγωγές είχαμε πει την τρίτη μέρα του σεισμού ότι θα θύματα του σεισμού θα ξεπεράσουν τις 50.000.

Η αντίληψη αυτή επιβεβαιώνεται, αλλά πάμε προς ένα αρνητικό σενάριο που είναι οι 100.000 νεκροί. Βέβαια ποτέ δεν θα μάθουμε τον ακριβή αριθμό των θυμάτων μέσα από αυτή την καταστροφή. Δεν θα υπάρχουν κάποιοι να αναζητήσουν τους δικούς τους ανθρώπους. Είναι μια τεράστια περιοχή η οποία έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Για ένα χρόνο θα έχουμε ισχυρή μετασεισμική ακολουθία. Και πιθανότατα να έχουμε μετασεισμούς της τάξεως των 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ».

Ο κ. Λέκκας ήταν καθησυχαστικός για τους σεισμούς που έγιναν χθες σε Κρήτη και Ιόνιο.

«Στους σεισμούς αυτούς δεν έπρεπε καν να αναφερόμαστε, ανήκουν στη συνήθη σεισμικότητα. Δεν συνδέονται με τον μεγάλο σεισμό στην Τουρκία, αλλά ούτε και οι σεισμοί που έγιναν το Σάββατο σε Ιόνιο και Κρήτη έχουν κάποια σχέση. Επειδή προηγήθηκαν τα τραγικά γεγονότα στην Τουρκία αυτοί οι σεισμοί προκαλούν κάποιο μικρό ενδιαφέρον που πραγματικά δεν θα έπρεπε να υπάρχει».

Δείτε τι είπε ο κ. Λέκκας:

 




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This