Με κατάθεση αστυνομικού συνεχίζεται σήμερα η δίκη για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Είναι ο 10ος κατά σειρά μάρτυρας στο σύνολο των 26 που περιλαμβάνονται στον σχετικό κατάλογο

Must Read

Με την κατάθεση ενός ακόμη αστυνομικού συνεχίζεται για 10η μέρα στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης η δίκη των 12 κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, στην περιοχή της Χαριλάου.

Πρόκειται για αστυνομικό της Υποδιεύθυνσης Εγκλημάτων κατά Ζωής Θεσσαλονίκης που συμμετείχε στις έρευνες για τη σύλληψη των κατηγορουμένων. Είναι ο 10ος κατά σειρά μάρτυρας στο σύνολο των 26 που περιλαμβάνονται στον σχετικό κατάλογο για την υπόθεση.

Κατά την προηγούμενη συνεδρίαση είχαν εξεταστεί οι δύο επιβάτες του αυτοκινήτου το οποίο πέρασε τυχαία από το σημείο, την ώρα της φονικής επίθεσης. Παρά τις συνεχείς ερωτήσεις που δέχθηκαν τόσο από το δικαστήριο όσο κι από τους παράγοντες της δίκης, οι δύο μάρτυρες (οδηγός και συνοδηγός) δεν ήταν σε θέση να δώσουν ουσιαστικά στοιχεία για την επίθεση, επικαλούμενοι άλλοτε την αδυναμία τους να θυμηθούν λεπτομέρειες κι άλλοτε την κακή οπτική επαφή που είχαν με τη σκηνή του εγκλήματος.

Πιο αναλυτικά, ο 19χρονος οδηγός ανέφερε ενώπιον του δικαστηρίου ότι δεν θυμάται και πολλά πράγματα από εκείνο το βράδυ, αφενός λόγω της ταραχής και του σοκ που υπέστη, αφετέρου επειδή πέρασε ένας χρόνος από τότε.

Αναλυτικά, τι είπε:

«Κατεβαίναμε με το αμάξι προς το γήπεδο. Σταμάτησαν τα οχήματα μπροστά μας το ένα πήγε αριστερά και μετά έγινε μπούγιο έγινε φασαρία. Σταματήσαμε γιατί σταμάτησαν οι μπροστά μας σοκαριστήκαμε και μείναμε εκεί.

Είδαμε πολλά άτομα, γρήγορες κινήσεις, βγήκαν άτομα από τα αυτοκίνητα. Βγήκαν και έγινε πανικός κάποιοι πήγαν προς τα εκεί και κάποιοι έμειναν προς τα αυτοκίνητα.  Κάποιοι είχαν αντικείμενα, όπως ξύλα, για να κάνουν ζημιά».

Όπως και ο συνοδηγός τόνισε πως δεν είχε οπτική επαφή με το σημείο της επίθεσης. Όπως είπε, κοιτούσε 2-3 άτομα που είχαν μείνει κοντά στα αυτοκίνητα. Σημείωσε επίσης πως επειδή φορούσαν κουκούλες, δεν μπόρεσε να δει πρόσωπα.

Ο 19χρονος είχε πάρει το αυτοκίνητό κρυφά από τον πατέρα του και ανέφερε πως έστριψε δεξιά καθώς είδε άτομα να έρχονται προς το σημείο και να πετάνε αντικείμενα προς το ένα αυτοκίνητο των δραστών,  για να μην του σπάσουν το αυτοκίνητο.

«Νόμιζα ότι μάλωναν απλά δεν φαντάστηκα ότι θα γινόταν κάτι τόσο σοβαρό», δήλωσε χαρακτηριστικά για την στιγμή της επίθεσης.

Όπως είπε μετά από ερώτηση της Εισαγγελέως, ο ίδιος έμαθε τι είχε συμβεί την επόμενη μέρα και με προτροπή του πατέρα του πήγε στην Αστυνομία για να καταθέσει, αφού όπως είπε, είχε πάρει κρυφά το αυτοκίνητο από εκείνον.

«Είδα τι έγινε την επόμενη μέρα. Ξύπνησα να πάω σχολείο και είδα το αυτοκίνητο μου στο διαδίκτυο ότι βγήκαν άτομα από αυτό. Το έμαθε ο πατέρας μου και του είπα τι έγινε και με προέτρεψε να πάω στην Αστυνομία» κατέθεσε.

Τέλος,  ο 19χρονος είπε πως εκείνο που τον φόβισε περισσότερο ήταν το γεγονός ότι τα άτομα ήταν πολλά και φορούσαν κουκούλες, ενώ σκέφτηκε πως λόγω της περιοχής ίσως πρόκειται για οπαδικό επεισόδιο.

Τι κατέθεσε ο 20χρονος συνοδηγός

Από την πλευρά του, ο 20χρονος συνοδηγός είπε: «Ήμουν με το φίλο μου, είχαμε πάει Τούμπα για φαγητό και γυρνούσαμε προς τον Φοίνικα, να κάτσουμε να φάμε και να πάμε σπίτια μας. Έτυχε να περνάμε από την περιοχή και να συμβαίνει αυτό μπροστά μας», είπε αρχικά.

Και συνέχισε: «Κατεβαίναμε την Πλαστηρα και είχαμε μπροστά μας τα τρία αυτοκίνητα. Όταν τα τρία αυτοκίνητα έφτασαν κοντά στο γήπεδο του Άρη, το ένα έστριψε αριστερά και τα δυο σταμάτησαν μπροστά μας. Εμείς σταματήσαμε γιατί σταμάτησαν αυτοί. Σταματήσαμε πίσω τους». 

Στη συνέχεια, ο μάρτυρας ανέφερε πως θυμάται να βγαίνουν περίπου 4-5 άτομα από το κάθε αυτοκίνητο από τα δυο που ήταν μπροστά τους. Όπως είπε, οι περισσότεροι φορούσαν κουκούλες και δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να διακρίνει τα πρόσωπα των δραστών ενώ θυμάται από το ένα αυτοκίνητο να ανοίγουν το πορτμπαγκάζ και να βγάζουν αντικείμενα.

«Ήταν σαν σαν βγάζουν ένα ξύλο, ένα σίδερο, δεν είδα», είπε. Ο 20χρονος τόνισε πως από το σημείο που βρισκόταν δεν υπήρχε οπτική επαφή με το συμβάν. Ωστόσο, άκουσε φωνές, βογκητά και βρισιές όπως «γ@μ@ τον Άρη, θα σας γ@μ@σο@με».

Ο μάρτυρας περιέγραψε πως μετά τις φωνές που άκουσε, είδε άτομα να τρέχουν και να επιστρέφουν στα αυτοκίνητα. Το ένα αυτοκίνητο με τους δράστες έφυγε ευθεία, όπου μάλιστα είχαν φτάσει οπαδοί του Άρη, αφού πέταξαν καρέκλες προς το ΙΧ. Το δεύτερο ΙΧ, πήγε δεξιά, ανάποδα στον μονόδρομο. «Εμείς είπαμε θα μας πάρει και εμάς η μπάλα θα μας σπάσουν το αυτοκίνητο μη γίνει κάτι με εμάς γι’ αυτό πήγαμε δεξιά ανάποδα σε μονόδρομο», ανέφερε ο 20χρονος μάρτυρας. Όπως τόνισε ο συνοδηγός, έμαθε τι έγινε την επόμενη μέρα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της Εισαγγελέως ο 20χρονος μάρτυρας είπε πως ο ίδιος αλλά και ο φίλος του, οδηγός του οχήματος, πήγαν αυτοβούλως στην Αστυνομία να καταθέσουν για το περιστατικό, αφού στα βίντεο που είχαν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, φαινόταν το αυτοκίνητό τους.

«Είδαμε τι έγινε, βγήκε το αυτοκίνητό μας στο βίντεο και είπαμε θα μπλέξουμε από το πουθενά και αποφασίσαμε να πάμε στην Αστυνομία να μιλήσουμε», δήλωσε.

Ερωτηθείς για το ότι δεν κατέγραψε τα όσα έβλεπε με το κινητό του τηλέφωνο ο μάρτυρας απάντησε πως δεν το έκανε επειδή φοβήθηκε μήπως οι δράστες επιτεθουν σε εκείνον και τον φίλο του.

Τι λέει ο δικηγόρος ενός κατηγορουμένου

«Η εξέλιξη της αποδεικτικής διαδικασίας έχει εντυπωσιάσει τους παράγοντες της δίκης, όλα τα δεδομένα αναλύονται σε απόλυτο βαθμό», λέει ο δικηγόρος του αλβανικής καταγωγής τέταρτου κατηγορούμενου για τη δολοφονία του Άλκη, Παρασκευάς Σπυράτος, στο GRTimes.

Σύμφωνα με τον Παρασκευά Σπυράτο, η ακροαματική διαδικασία εξελίσσεται με ενδιαφέρον. Όπως ο ίδιος επισημαίνει καθένας από τους 12 κατηγορούμενους είχε διαφορετικό βαθμό συμμετοχής στο τραγικό περιστατικό.

Όσον αφορά στον δικό του εντολέα τον 19χρονο αλβανικής καταγωγής είπε ότι από την αρχή εξέφρασε συλλυπητήρια στο ακροατήριο για το θλιβερό συμβάν και σημείωσε: «Κατά τον κρίσιμο χρόνο έναρξης της επίθεσης ο εντολέας μου απομακρύνθηκε από το σημείο προκειμένου να καταδιώξει θύματα που διέφυγαν από το σημείο. 

Το γεγονός δε ότι αυτοβούλως παραδόθηκε στις ελληνικές Αρχές επιβεβαιώθηκε και στην ακροαματική διαδικασία και σίγουρα προβληματίζει όλους τους παράγοντες της δίκης. Το δικαστήριο διεξάγει τη δίκη με απόλυτα αντικειμενικό και αναλυτικό τρόπο χωρίς να επηρεάζεται από τα δυσάρεστα αντικειμενικά δεδομένα της υπόθεσης. Η αναζήτηση της αλήθειας είναι αντικειμενικός σκοπός όλων μας».

Μετά τη σημερινή συνεδρίαση, το δικαστήριο θα διακόψει τη διαδικασία έως τις 2 Μαρτίου.

Δείτε επίσης:

«Ήθελαν να προκαλέσουν ζημιά» κατέθεσε ο αστυνομικός στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη

«Μη με χτυπάτε άλλο, ήμαρτον!» – «Λύγισε» ο πατέρας του Άλκη Καμπανού

 







Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This