«Βροχή» οι αιτήσεις για το Market pass: Πεινάνε οι Έλληνες!

Πάνω από 700.000 οι αιτήσεις

Must Read

Ρεκόρ συμμετοχών καταγράφει η πλατφόρμα για το market pass, με τις αιτήσεις των δικαιούχων να ξεπερνούν τις 700.000, την ώρα που η ακρίβεια στα τρόφιμα και κυρίως στα είδη πρώτης ανάγκης έχει εκτοξευθεί.

Υπενθυμίζεται πως από χθες η πλατφόρμα «άνοιξε» για όλα τα ΑΦΜ, με τις αιτήσεις να
μπορούν να υποβάλλονται έως και τις 15 Μαρτίου.

Δικαιούχοι του market pass είναι φυσικά πρόσωπα, άγαμα, έγγαμα, μέρη συμφώνου συμβίωσης, εν διαστάσει, διαζευγμένα ή σε κατάσταση χηρείας, τα οποία είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και το ύψος της ενίσχυσης ανά νοικοκυριό ανέρχεται σε ποσοστό 10% επί του μηνιαίου ύψους αγορών, που καθορίζεται σε 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, προσαυξανόμενο κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού με ανώτατο όριο τα 1.000 ευρώ αγορών.

Οι αγορές με την άυλη κάρτα θα μπορούν να γίνουν σε παντοπωλεία, σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία, καταστήματα ζαχαροπλαστικής, καταστήματα γαλακτοκομικών προϊόντων, αρτοποιεία και διάφορα καταστήματα τροφίμων. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος επιλέξει την πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό, το ποσό ανέρχεται στο 80% επί του ανωτέρω ύψους και μπορεί να αξιοποιηθεί όπως επιθυμεί ο δικαιούχος.

Όσοι προτιμήσουν την έκδοση άυλης ψηφιακής κάρτας θα λάβουν τα πρώτα χρήματα στις 3 ή 20 Μαρτίου (ανάλογα αν υποβάλουν την αίτηση πριν ή μετά τις 28 Φεβρουαρίου) για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο, ενώ όσοι επιλέξουν την κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό θα λάβουν στις 3 ή 20 Μαρτίου το ποσό για τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο και στις 3 Μαΐου για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο.

Την ίδια στιγμή, «καλάθι του νοικοκυριού» και στη Βαρβάκειο – Κεντρική Ιχθυαγορά Αθηνών ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης. Η εφαρμογή του ξεκίνησε πιλοτικά, θα ισχύει για όλη την περίοδο της Σαρακοστής και, σύμφωνα με τον υπουργό, θα υπάρχουν σημαντικές μειώσεις τιμών σε σχέση με πέρυσι.






Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This