Όπου φύγει-φύγει οι εκδρομείς της Καθαράς Δευτέρας – Κάθε 5′ φεύγει λεωφορείο για Πάτρα!

Ενισχύονται και τα δρομολόγια της Hellenic Train για Κιάτο

Must Read

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι από το πρωί η κίνηση στα ΚΤΕΛ και στα λιμάνια της χώρας καθώς το πρώτο εορταστικό τριήμερο του νέου χρόνου, το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, βρήκε τους εκδρομείς να εγκαταλείπουν την Αθήνα.

Αυξημένη παρουσιάζεται από σήμερα η κίνηση στα ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων σε σχέση με πέρυσι. Μάλιστα όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών Σοφοκλής Φάτσιος, από σήμερα το πρωί, παρουσιάζεται αυξημένη η κίνηση και στους δυο σταθμούς των υπεραστικών λεωφορείων, ποσοστό 40% περίπου σε σχέση με πέρυσι, και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων έχουν προστεθεί δρομολόγια προς όλους τους προορισμούς.

Την τιμητική της στις προτιμήσεις των εκδρομέων έχει η Πάτρα και μετά ακολουθούν Αιτωλοακαρνανία, Βόλος, Λάρισα και Πελοπόννησος. Σύμφωνα με τον κ. Φάτσιο η Πάτρα θα περάσει τα επίπεδα του 2019, με τα πρώτα δρομολόγια σήμερα να ξεκινούν από τις 5:30 πμ ανά πέντε λεπτά και πληρότητα 100%, και αύριο από τις 7 πάλι ανά πέντε λεπτά.

Ωστόσο, ενόψει των αποκριάτικων εκδηλώσεων για το πατρινό καρναβάλι και της Καθαράς Δευτέρας, και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων που επιθυμούν να επισκεφθούν την Αχαϊκή πρωτεύουσα, η HELLENIC TRAIN ενισχύει σημαντικά τα δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηρόδρομου Αθήνας και Πάτρας, με έκτακτα δρομολόγια και αύξηση χωρητικότητας θέσεων, από σήμερα Παρασκευή  έως και την ερχόμενη Τρίτη 28 Φεβρουαρίου.

Επίσης, για την ίδια χρονική περίοδο ενισχύεται με επιπλέον λεωφορεία η γραμμή Κιάτο – Πάτρα – Κιάτο.

Ειδικότερα, οι επισκέπτες από την Αθήνα μπορούν να επιλέξουν να μετακινηθούν με τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο μέχρι το Κιάτο. Στη συνέχεια να μετεπιβιβαστούν άμεσα στα λεωφορεία της ΗELLENIC TRAIN, με τελικό προορισμό την Πάτρα, γρήγορα, οικονομικά και με ασφάλεια ώστε να παραβρεθούν στη μεγάλη γιορτή του καρναβαλιού.

Τέλος, το τριήμερο της Κ. Δευτέρας ενεργοποιούνται έκτακτα δρομολόγια στον Οδοντωτό Σιδηρόδρομο στη γραμμή Διακοπτό – Καλάβρυτα – Διακοπτό.

Στα λιμάνια

Αυξημένη αναμένεται να είναι και η κίνηση από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου. 

Από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί για σήμερα 12 αναχωρήσεις πλοίων, 6 από τη Ραφήνα, 6 από το Λαύριο, ενώ για τα νησιά του Αργοσαρωνικού θα εκτελεστούν 14 δρομολόγια συμβατικών πλοίων και 12 καταμαράν.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, μόνο από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί για σήμερα τουλάχιστον 6.036 κρατήσεις εισιτηρίων, για το Σάββατο  1907 και για την Κυριακή  1567 εισιτήρια.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι να βρίσκονται στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου νωρίτερα, λόγω αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους, ενώ το λιμενικό σώμα θα είναι σε αυξημένη επιφυλακή για τη διευκόλυνση των εκδρομέων.

Τέλος, σε επιφυλακή βρίσκεται από σήμερα το πρωί και η Τροχαία καθώς αυξημένη αναμένεται να είναι η κίνηση και στις εθνικές οδούς.

 

(φωτογραφία αρχείου)









Δείτε επίσης:

 

Καθαρά Δευτέρα: Με άστατο καιρό, σκόνη και χαμηλές θερμοκρασίες το σαρακοστιανό τραπέζι

Σε εφαρμογή τίθενται από σήμερα τα μέτρα της Τροχαίας για την έξοδο του τριημέρου

ΕΦΕΤ: Τι να προσέξουν οι καταναλωτές στα σαρακοστιανά εδέσματα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This