Με σακούλες «τίγκα» στα μετρητά o πατέρας Αντώνιος αγόραζε ακίνητα την εποχή των capital controls!

Εξόφθαλμη υπεξαίρεση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος διαπίστωσαν τα στελέχη της ΔΟΑ για τον ιδρυτή της «Κιβωτού του Κόσμου»

Must Read

Κόλαφος το πόρισμα της Οικονομικής Αστυνομίας για τον πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου, καθώς οι δαπάνες της «Κιβωτού του Κόσμου» τα τελευταία πέντε χρόνια όχι μόνο ξεπερνούν τα 2 εκατ. ευρώ, αλλά και πρόκειται για δαπάνες «αόρατες», με τις αρχές να διαπιστώνουν ότι κάποιες εργασίες είτε δεν έγιναν ποτέ, είτε δεν ολοκληρώθηκαν.

Σύμφωνα δε με τα όσα αναφέρει το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, μετά από έρευνα της ΔΟΑ, διαπιστώθηκε, επίσης, διακίνηση δεκάδων χιλιάδων ευρώ σε σακούλες και αγορά ακινήτων στο όνομά του, με πόρους αμφίβολης προέλευσης. Τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας διαπίστωσαν για τον πατέρα Αντώνιο τόσο εξόφθαλμη υπεξαίρεση, όσο και ξέπλυμα μαύρου χρήματος για τρία πετρόκτιστα κτήρια σε μία έκταση 10 στρεμμάτων στα Ιωάννινα.

Πρόκειται, μάλιστα, για σπίτια τα οποία αγοράστηκαν το 2015, εν μέσω σοβαρής οικονομικής κρίσης και ενώ ίσχυαν τα περίφημα capital controls. Αρχικά οι διαπραγματεύσεις ήταν με κάποιον εκπρόσωπο της «Κιβωτού του Κόσμου», το συμβόλαιο, ωστόσο, φέρεται να υπογράφηκε από τον ίδιο τον επικεφαλής της δομής.

Όπως προκύπτει, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, τα συγκεκριμένα κτίρια αγοράστηκαν με  το ποσό των 100.000 ευρώ σε μετρητά, τα οποία περιέχονταν σε… σακούλες σούπερ μάρκετ! Μάλιστα, για την ανοικοδόμηση και την ανακατασκευή τους ξοδεύτηκαν ακόμα 250.000 ευρώ, τα οποία παραδόθηκαν με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή μετρητά μέσα σε σακούλες σούπερ μάρκετ.

Ως εκ τούτου, το συνολικό ποσό αγγίζει τις 400.000 ευρώ, χρήματα τα οποία, σύμφωνα με το πόρισμα, δεν έχουν προέλθει από κάποιον τραπεζικό λογαριασμό που ανήκε στον πατέρα Αντώνιο, στην πρεσβυτέρα, στην «Κιβωτό» ή από κάποιο στέλεχος της ΜΚΟ

  • Δείτε το ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This