Τρέμει η showbiz με το «Κοκλώνης-gate»

Φύλλο και φτερό από τους εισαγγελείς τα ποσά που διακινήθηκαν σε superstars του θεάματος

Must Read

Σε καθεστώς τρόμου βρίσκονται πλέον πρωτοκλασάτα ονόματα της showbiz μετά τη «βόμβα» της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος αναφορικά με τη μεγάλη υπόθεση απάτης και φοροδιαφυγής με «πρωταγωνιστή» τον Νίκο Κοκλώνη.

Λαμπεροί παρουσιαστές καθώς και άλλα πρόσωπα της τηλεόρασης και του θεάματος που συνεργάζονται με τον ελεγχόμενο τηλεστάρ και παραγωγό αγωνιούν για την επόμενη ημέρα, αφού έχουν πληροφορηθεί ότι θα ακολουθήσει ενδελεχής έρευνα της Εισαγγελίας για την προέλευση και τη νομιμότητα των χρημάτων που διακινούσε ο παρουσιαστής, και τα οποία έφταναν και στις δικές τους τσέπες ως αμοιβή για τη συνεργασία τους μαζί τους.

Πλέον το μόνο βέβαιο είναι ότι όλα τα ποσά που διακινήθηκαν από εταιρίες του Νίκου Κοκλώνη θα γίνουν… φύλλο και φτερό από τους εισαγγελείς, στους οποίους ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος Χαράλαμπος Βουρλιώτης παρήγγειλε την άσκηση ποινικών διώξεων τόσο σε βάρος του παρουσιαστή όσο και σε βάρος ακόμα έξι προσώπων για σειρά κακουργηματικών κατηγοριών, όπως συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, φοροδιαφυγή και απάτη σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, με ζημία ύψους τουλάχιστον 12.684.904,58 ευρώ.

Στο πόρισμα Βουρλιώτη, το οποίο αναμένεται να αποτελέσει και τη βάση πάνω στην οποία θα «πατήσει» η έρευνα της Οικονομικής Εισαγγελίας, περιγράφεται ένα πολυπλόκαμο δίκτυο εικονικών και μη επιχειρήσεων το οποίο «έστησε» ο παρουσιαστής και οι υπόλοιποι ελεγχόμενοι με «προφανή σκοπό να καταχραστούν χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, και να προσδώσουν νομιμοφανή προέλευση σε χρήματα από παράνομες δραστηριότητες του Νικόλαου Κοκλώνη και άλλων, άγνωστης ταυτότητας προσώπων σε χώρες του εξωτερικού».

Οπως αναφέρει το πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, «ο παρουσιαστής και παραγωγός σε συνεργασία με τα υπόλοιπα ελεγχόμενα πρόσωπα δημιούργησε τέσσερις εικονικές εταιρίες στην Ελλάδα. Από αυτές οι δύο είναι εταιρίες “κέλυφος” που έχουν τη μητρική τους εταιρία στο εξωτερικό και δύο λειτουργούν ως εταιρίες-όχημα νομιμοποίησης παράνομων εσόδων, οι οποίες μέσα από τη δράση τους και τις τραπεζικές συναλλαγές που πραγματοποιούσαν επιχειρούσαν να προσδώσουν νομιμοφάνεια στα έσοδα από παράνομες δραστηριότητες του Κοκλώνη Νικολάου και άλλων προσώπων».

Σύμφωνα, ακόμη, με το πόρισμα, υπό αυτή τη μέθοδο ο παρουσιαστής «αποκόμισε παράνομα οφέλη εξαπατώντας το Ελληνικό Δημόσιο, καθώς έλαβε το ποσόν των 2.032.581,62 ευρώ μέσω της επιστροφής ΦΠΑ από συναλλαγές με εικονικές εταιρίες του, έλαβε το ποσόν των 615.483,24 ευρώ μέσω της επιστροφής φόρου εισοδήματος από εικονική εταιρία, που δεν είχε καταβάλει ποτέ τον φόρο και δημιούργησε χρέη τουλάχιστον 10.036.839,72 ευρώ με τις εικονικές εταιρίες του, που συστάθηκαν με αποκλειστικό σκοπό να επωμιστούν τις οφειλές που δεν επρόκειτο να εξοφληθούν ποτέ στο Ελληνικό Δημόσιο και αφορούν φοροδιαφυγή από ληξιπρόθεσμες οφειλές φόρου εισοδήματος, ΦΠΑ, φόρους μισθωτών υπηρεσιών κ.ά.».

Περιουσιακά στοιχεία

Μάλιστα, χθες, εν όψει προφανώς της επικείμενης ευρείας έρευνας που αναμένεται να αρχίσει για την υπόθεση, οι δικηγόροι του Νίκου Κοκλώνη επισκέφθηκαν τον επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας Χρήστο Μπαρδάκη προκειμένου να λάβουν γνώση του πορίσματος Βουρλιώτη και να εξετάσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Να σημειωθεί ότι με βάση το πόρισμα αυτό έχει δεσμευθεί το σύνολο της κινητής και ακίνητης περιουσίας του τηλεπαρουσιαστή, όπως και των περιουσιακών στοιχείων των υπολοίπων έξι φυσικών προσώπων και των 13 συνολικά εμπλεκόμενων εταιριών. Αντίθετα, όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο, από τη δέσμευση «εξαιρούνται μερικώς τραπεζικοί λογαριασμοί στους οποίους κατατίθενται μισθοί» αλλά και ποσά «που είναι αναγκαία για την κάλυψη των αναγκών διαβίωσης, συντήρησης ή λειτουργίας των ενδιαφερόμενων προσώπων ή των οικογενειών τους και των εξόδων για τη νομική τους υποστήριξη».

Το γεγονός αυτό, δηλαδή της εξαίρεσης λογαριασμών μισθοδοσίας από τη δέσμευση, εκθέτει τον παρουσιαστή, ο οποίος το περασμένο Σάββατο στην έναρξη του σόου «J2US» αναφέρθηκε στους «600 εργαζομένους», τους οποίους επικαλέστηκε σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τον ορυμαγδό των δημοσιευμάτων για τον ίδιο και τις δραστηριότητές του. «Είμαι εδώ, ρωτήστε με ό,τι θέλετε. Αλλά, σας παρακαλώ, σταματήστε να στοχεύετε μια εταιρία με 600 εργαζόμενους που δουλεύουν σκληρά, ζουν από αυτή και κρέμονται από το τι θα γράψετε εσείς. Εγώ είμαι εδώ για να σας δώσω όλες τις απαντήσεις, αλλά αυτούς δεν θα σας αφήσω να τους πειράξετε» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο Νίκος Κοκλώνης είτε γιατί δεν γνώριζε τι ακριβώς ανέφερε το πόρισμα είτε γιατί το γνώριζε, αλλά για δικούς του λόγους ήθελε να το παραβλέψει.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This