Συλλυπητήρια από την Τουρκία για την τραγωδία στα Τέμπη – Πρώτο θέμα η σύγκρουση και σε τουρκικά μέσα

Must Read

Την θλίψη της για την πρωτοφανή τραγωδία στη Λάρισα με τους 36 νεκρούς μέχρι στιγμής και τουλάχιστον 66 τραυματίες εξέφρασε η Τουρκία.

Η γειτονική χώρα η οποία λιγότερο από ένα μήνα πριν βίωσε ένα φονικό σεισμό που άφησε πίσω της περισσότερους από 44.000 νεκρούς έστειλε σήμερα συλλυπητήρια στην Ελλάδα. 

«Μάθαμε με θλίψη ότι πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τραυματίστηκαν χθες το βράδυ ως αποτέλεσμα ενός σιδηροδρομικού δυστυχήματος στη γειτονική μας Ελλάδα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

«Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους συγγενείς εκείνων που έχασαν τη ζωή τους σε αυτό το τραγικό δυστύχημα, καθώς και στο λαό και την κυβέρνηση της Ελλάδας και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Όπως φαίνεται Ελλάδα και Τουρκία έχουν έρθει λίγο πιο κοντά μετά τον σεισμό των 7.8 Ρίχτερ μιας και η Ελλάδα ήταν μία από τις πρώτες χώρες που έσπευσαν να βοηθήσουν στέλνοντας διασώστες και ανθρωπιστική βοήθεια. Η τραγωδία στην γειτονική χώρα προκάλεσε ττην πρώτη επαφή εδώ και μήνες μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και του Νίκου Δένδια ο οποίος  πραγματοποίησε την πρώτη επίσκεψη Ευρωπαίου υπουργού στην Τουρκία μετά τους σεισμούς.

Πρώτο θέμα η τραγωδία και σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης

Στα πρώτα της θέματα έχει την τραγωδία με τη σύγκρουση τρένων η τουρκική ιστοσελίδα Dailysabah.

To άρθρο της ιστοσελίδας αναφέρεται στους νεκρούς και τους τραυματίες, μέχρι εκείνη τη στιγμή.

«Τουλάχιστον 32 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 85 τραυματίστηκαν αργά το βράδυ της Τρίτης, όταν δύο τρένα συγκρούστηκαν κοντά στην ελληνική πόλη Λάρισα», αναφέρεται στον πρόλογο του κειμένου.

Παρακάτω γίνεται περιγραφή του απίστευτου δυστυχήματος όταν τα δύο τρένα συγκρούστηκαν περίπου στα μισά της διαδρομής μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Όπως επίσης και ότι δεν έχει δοθεί ακόμη εξήγηση για τους λόγους σύγκρουσης των δύο αμαξοστοιχιών.

Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης όπως γράφει η Sabah χαρακτηρίζουν το δυστύχημα ως το «χειρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα που έχει γνωρίσει ποτέ η Ελλάδα».

Περίπου 150 πυροσβέστες και 40 ασθενοφόρα κινητοποιήθηκαν για την αντιμετώπιση του φαινομένου, σύμφωνα με τις ελληνικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Αναπτύχθηκαν επίσης γερανοί και μηχανολογικό προσωπικό για να προσπαθήσουν να απομακρύνουν συντρίμμια και να διορθώσουν αναποδογυρισμένα οχήματα.

«Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο σε όλη μου τη ζωή. Είναι τραγικό. Πέντε ώρες μετά, βρίσκουμε πτώματα», δήλωσε ένας εξαντλημένος διασώστης που βγήκε από τα συντρίμμια όπου εργαζόταν ο ίδιος και η ομάδα του.

Ο δήμαρχος της κοντινής πόλης των Τεμπών, Γιώργος Μανώλης, δήλωσε στην ΕΡΤ ότι στο τρένο επέβαιναν πολλοί φοιτητές, οι οποίοι επέστρεφαν στη Θεσσαλονίκη μετά από ένα μακρύ Σαββατοκύριακο διακοπών.

Δείτε επίσης:

Τριήμερο εθνικό πένθος για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη
«Ξύπνησαν» μνήμες από τη φονική σύγκρουση στα Τέμπη: Τα δυστυχήματα του 1999 και του 2003
Διευθυντής ΜΕΘ Νοσοκομείου Λάρισας: «Δίνουμε αγώνα να περιθάλψουμε όλους τους τραυματίες»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This