Πρώην αχθοφόρος του ΟΣΕ και υπάλληλος του Υπ. Παιδείας ο σταθμάρχης Λάρισας!

Must Read

Έντονο προβληματισμό προκαλούν τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τον σταθμάρχη στη Λάρισα ο οποίος συνελήφθη ως υπαίτιος της πρωτοφανούς τραγωδίας με τη σύγκρουση των δύο τρένων.

Σύμφωνα με την εκπομπή TLIVE του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, ο 60χρονος  δούλευε 10 χρόνια ως αχθοφόρος του ΟΣΕ που σημαίνει ότι κουβαλούσε βαλίτσες από τα τρένα που έφταναν και έφευγαν από τους σταθμούς. Μετά, πήρε μετάθεση στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και στη συνέχεια προσλήφθηκε πάλι στον ΟΣΕ. 

 



Στις 24 Ιανουαρίου ο σταθμάρχης είχε τελειώσει την σχετική εκπαίδευση για την θέση που είναι τώρα, που σημαίνει ότι βρισκόταν σε αυτή λίγο περισσότερο από ένα μήνα. Μάλιστα, μετά το τέλος της εκπαίδευσης ο ίδιος έκανε και ανάρτηση στα social media , γράφοντας ότι πήρε την πιστοποίηση και ευχήθηκε «καλή μας αρχή»!

 



Όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος γύρισε το κλειδί για να μην μπει η επιβατική αμαξοστοιχία στην ίδια γραμμή με την εμπορική και ότι αυτό δεν έγινε, δηλαδή πρόκειται για τεχνικό ζήτημα και όχι ανθρώπινη αμέλεια.

Σύμφωνα με την εκπομπή, όπως φαίνεται από τον πίνακα ελέγχου, ο σταθμάρχης δεν γύρισε το κλειδί και συγκρούστηκαν τα τρένα στα Τέμπη.

Μάλιστα, συνάδελφός του ανέφερε πως «πρόκειται για ένα καθαρά ανθρώπινο λάθος, γιατί δεν επανέφερε τις αιχμές, που ο ίδιος είχε γυρίσει διαγώνια, στην ευθεία ώστε να συνεχίσει στην άνοδο το επιβατικό τρένο με κατεύθυνση στη Θεσσαλονίκη. Άφησε, δηλαδή, το τρένο να πάρει πορεία προς την κάθοδο».

 



Δείτε επίσης:

Νεκρή μετά τη σύγκρουση τρένων 39χρονη στρατιωτικός και μητέρα 2 παιδιών

Πραγματογνώμονας στην ΕΡΤ: «Ανθρώπινο λάθος και καμία λειτουργία συστημάτων»

«Μια κόλαση» – Σοκαριστικές μαρτυρίες επιβατών και συγγενών – Δημοσία δαπάνη οι κηδείες -Σήμερα και αύριο έκτακτη αιμοδοσία στην Αθήνα- Συνελήφθη ο σταθμάρχης

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This