Κύμα οργής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τους δεκάδες νεκρούς στα Τέμπη

Μαζικές πορείες με «πύρινα» συνθήματα για τους ανθρώπους που γίνονται θυσία στο βωμό του κέρδους

Must Read

Ξεχειλίζει η οργή σε ολόκληρη τη χώρα για την ασύλληπτη τραγωδία στα Τέμπη, με τις συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας κατά της Hellenic Train, αλλά και πάντων υπευθύνων, να μην έχουν σταματημό, την ώρα που ο αριθμός των νεκρών διαρκώς αυξάνεται.

Με αφορμή το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, πλήθος κόσμου από συνδικάτα, συλλογικότητες, φοιτητικούς συλλόγους, αλλά και το ΠΑΜΕ πραγματοποιούν και σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Hellenic Train, με τους διαδηλωτές να κρατούν πανό που, μεταξύ άλλων, γράφουν «Στο βωμό των κερδών του κεφαλαίου θυσία η ανθρώπινη ζωή», «Οι νεκροί μας, τα κέρδη τους», «Οι νεκροί μας θυσία για το κέρδος. Δεν είναι λάθος, είναι έγκλημα».

Φυσικά η αστυνομική παρουσία είναι και σήμερα ιδιαίτερα αυξημένη στο σημείο, παρά το γεγονός ότι η χθεσινή ρίψη χημικών από τα ΜΑΤ προς το διαμαρτυρόμενο πλήθος έξω από τα γραφεία της Hellenic Train, καταδικάστηκε από μια πληθώρα δημοσιεύματα στα social media.

Με αφορμή, μάλιστα, το τραγικό δυστύχημα που μέχρι έχει -επίσημα- στοιχίσει τη ζωή σε 57 ανθρώπους, έγινε και πανκαλλιτεχνική συγκέντρωση στο Σύνταγμα, όπου έχουν κλείσει δρόμοι και γίνονται εκτροπές στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Πανκαλλιτεχνική κινητοποίηση για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με την Τροχαία, πολύ αυξημένη είναι η κίνηση στη Βασιλίσσης Αμαλίας (εκτροπή από Συγγρού), στην άνοδο της Συγγρού (εκτροπή από Καλιρρόης) και κάθοδο Βασιλίσσης Σοφίας (εκτροπή από Σέκερη).

Mηχανοκίνητη πορεία με πυρσούς στη Θεσσαλονίκη

Την ίδια ώρα, στη Θεσσαλονίκη, στο κέντρο της πόλης, πραγματοποιούν μαζική πορεία δεκάδες μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου και της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, εκφράζοντας την οργή τους για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη. Σύμφωνα με το grtimes.gr, τους διαδηλωτές συνοδεύει μηχανοκίνητη πορεία, με τους συνεπιβάτες να κρατούν πυρσούς και να φωνάζουν συνθήματα.

«Δεν είναι δυστύχημα – Είναι δολοφονία», αναφέρει ένα πανό των διαδηλωτών που φωνάζουν σχετικά συνθήματα, όπως «Δικά τους τα κέρδη, δικοί τους και οι νεκροί» και «Aυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές, εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές».

Στην κινητοποίηση μετέχουν και άνθρωποι που διαδηλώνουν για τη ΒΙΟΜΕ, αλλά και καλλιτέχνες που αντιδρούν στο Προεδρικό Διάταγμα, ενισχύοντας τις φωνές όσων διαμαρτύρονται για το τραγικό δυστύχημα της νύχτας της 28ης Φεβρουαρίου.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This