Συγκλονίζει μαρτυρία αστυνομικού: «Σημασία έχει τι άνθρωπος είσαι, μακάρι να είχα βοηθήσει περισσότερους»

Ο αστυνομικός που ήταν στο 2ο βαγόνι και κατάφερε να σωθεί περιγραφεί τι έζησε

Must Read

O Μάινος Χρήστος Ραφαήλ είναι αστυνομικός και υπηρετεί στο Α.Τ Γλυφάδας με τον βαθμό του Ειδικού Φρουρού. Πήρε λίγες μέρες άδεια και αποφάσισε να επισκεφτεί τους δικούς του στην Αριδαία Πέλλας. Τη διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη την κάνει πολύ συχνά με το τρένο, απλά σταματά στο Πλατύ Ημαθίας κι εκεί πηγαίνει ο πατέρας του και τον παίρνει.

Το ίδιο σκόπευε να κάνει και το βράδυ της περασμένης Τρίτης. Επιβιβάστηκε στο δεύτερο βαγόνι του Intercity, κάθισε στη θέση 101 κι έπιασε κουβέντα με τις πέντε κοπέλες που μοιραζόταν το κουπέ. Όλες φοιτήτριες στη Θεσσαλονίκη, οι τρεις μάλιστα φίλες από την Εύβοια, που επέστρεφαν μετά το τριήμερο. Η μία είχε και τη γάτα της μαζί…

Ωστόσο, λίγο μετά τις 11 τα πάντα άλλαξαν. Το τρένο συγκρούστηκε με ένα άλλο, εμπορικό. «Ένας δυνατός κρότος, μια έντονη βουή κι ύστερα ένιωθα ότι γυρνάμε ανάποδα. Έβαλα ενστικτωδώς τα χέρια στο κεφάλι. Όταν σταμάτησε το βαγόνι, τίναξα τα άκρα μου να δω αν είμαι λειτουργικός. Αίματα έτρεχαν από το κεφάλι μου και ένιωθα να καίγομαι, σαν να είχα μπει σε έναν φούρνο» περιγράφει ο αστυνομικός τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

«Πηδήξαμε σε ένα βαγόνι που ήταν χαμηλότερο και από εκεί στο έδαφος»

Ο αστυνομικός εξηγεί πως στη διάρκεια του ταξιδιού είχε το παράθυρο στα αριστερά του, όταν σηκώθηκε όμως ήταν στα δεξιά του, σπασμένο. «Μία κοπέλα πήδηξε πρώτη. Χτύπησε άσχημα, δεν μπορούσε να κουνηθεί. Ψάξαμε άλλον τρόπο διαφυγής. Πηδήξαμε σε ένα βαγόνι που ήταν χαμηλότερο και από εκεί στο έδαφος», περιγράφει και συνεχίζει:

«Οι τρεις κοπέλες ήταν σε καλή κατάσταση, εκείνη όμως που έπεσε πρώτη δεν μπορούσε να περπατήσει. Την βοήθησα να απομακρυνθεί. Σε ένα άλλο βαγόνι είδα να έχουν πετάξει τις βαλίτσες και να πηδάνε πάνω τους για να περιορίσουν το ύψος. Όλοι έτρεχαν μέσα στα χωράφια αναζητώντας ένα μονοπάτι διαφυγής».

Ο Χρήστος Μάινος και οι τέσσερις κοπέλες βρισκόταν εγκλωβισμένοι σε μια χαράδρα. Η μία είχε τραυματιστεί στη μέση και στα πλευρά από το χτύπημα όταν πήδηξε από το παράθυρο, η άλλη είχε εγκαύματα. Ήταν αδύνατον να φτάσουν πάνω στον δρόμο. Πυροσβέστες τους έριξαν ένα σχοινί και τους ανέβασαν.

«Μια μητέρα ζητούσε βοήθεια για το 7-8 χρονών παιδί της, που είχε πρόβλημα στο στήθος. Τη βοήθησα. Βοήθησα όσους μπορούσα. Μακάρι να είχα βοηθήσει περισσότερους, αλλά ήταν τέτοια η κατάσταση που δεν μπορούσες να επέμβεις», τονίζει.

«Σημασία έχει τι άνθρωπος είσαι κι όχι τι βαθμό φέρεις»

Τις κοπέλες παρέλαβαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, τον ίδιο περιπολικό της ΕΛΑΣ. Οι συνάδελφοί του, τον πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα Τεμπών, από όπου τον παρέλαβε ο πατέρας του και τον μετέφερε στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Λίγο αργότερα επέστρεψε στην θαλπωρή του σπιτιού του.

«Σημασία έχει τι άνθρωπος είσαι κι όχι τι βαθμό φέρεις και πόσα γαλόνια κουβαλάς. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές κρινόμαστε όλοι», είναι το μήνυμα που στέλνει μέσα από το voria.gr και εύχεται όλοι οι τραυματίες να τα καταφέρουν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This