Απογραφή στον ΟΣΕ

Η Δικαιοσύνη πρέπει οπωσδήποτε να ελέγξει τα οικονομικά του ΟΣΕ και να αξιώσει την πραγματοποίηση εξονυχιστικής απογραφής στα περιουσιακά στοιχεία του

Must Read

Είναι προφανές ότι για την υπόθεση του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη υπάρχουν βαρύτατες ποινικές και αστικές ευθύνες σε μια σειρά από πρόσωπα – κι αυτό σε ολόκληρο τον διοικητικό άλυσο του ΟΣΕ, της εταιρίας Hellenic Train και του Υπουργείου Μεταφορών.

Τόσες δεκάδες αδικοχαμένοι νέοι και πολίτες άλλων ηλικιών δεν είναι δυνατόν να ευθύνονται για το συμβάν οι ίδιοι, επειδή έκαναν το λάθος να κόψουν εισιτήριο θανάτου.

Είναι υποχρέωση των προσώπων που υπηρετούν τον θεσμό της Δικαιοσύνης να εξετάσουν λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις την ημέρα του δυστυχήματος, αλλά και τον βαθμό ευθύνης και πιθανής συνενοχής εκάστου προσώπου.

Επίσης, η Δικαιοσύνη πρέπει οπωσδήποτε να ελέγξει τα οικονομικά του ΟΣΕ και να αξιώσει την πραγματοποίηση εξονυχιστικής απογραφής στα περιουσιακά στοιχεία του οργανισμού. Είναι παγκοίνως γνωστό ότι εδώ και δεκαετίες συμμορίες εγκληματιών, που παρουσιάζονται ως μέλη «ευπαθούς» κοινωνικής ομάδας, λεηλατούν τα περιουσιακά στοιχεία του ΟΣΕ.

Ξηλώνουν ράγες, κόβουν σύρματα για να τα πουλήσουν ως χαλκό, κλέβουν εργαλεία, διαλύουν οτιδήποτε βρουν μπροστά τους. Μια τέτοια ληστρική επίθεση, μια κλοπή καλωδίων από το σιδηροδρομικό δίκτυο, ήταν εκείνη που πυροδότησε τις εξελίξεις που έστειλαν τον μοιραίο συρμό στη γραμμή της καθόδου κι έτσι προέκυψε το δυστύχημα της νύχτας της 28ης Φεβρουαρίου.

Η ύποπτη ασυλία, που έχουν αυτές οι δολοφονικές συμμορίες, η «βελούδινη» νομοθετική τους μεταχείριση και η αδιάκοπη πολιτική και ιδεολογική τους κάλυψη γεννούν πολλές υποψίες, οι οποίες πρέπει να εξεταστούν. Κάποιοι θησαυρίζουν σε βάρος της κοινωνίας και πρέπει να εντοπιστούν, να δικαστούν και να τιμωρηθούν όσο πιο αυστηρά επιτρέπει η κείμενη νομοθεσία.

Μόνο μια ενδελεχής απογραφή υλικών του ΟΣΕ και εξονυχιστική δικαστική έρευνα θα δείξουν ποιοι είναι οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί του μεγάλου πλιάτσικου που γίνεται εδώ και τόσα χρόνια σε βάρος του ελληνικού λαού.

Και φυσικά, μια πιθανή… ανυπαρξία ή δήλωση απώλειας παραστατικών προμήθειας υλικών του ΟΣΕ πρέπει να τύχει της αντίστοιχης ποινικής αντιμετώπισης και αστικών διεκδικήσεων από την πλευρά του Δημοσίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This